Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στον Λίβανο

TechTeam από TechTeam
19/09/2024 10:11
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
56
SHARES
120
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η επίλεκτη μονάδα «8200» του Ισραήλ φέρεται να εμπλέκεται στις εκρήξεις στο Λίβανο. Μέχρι τώρα το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επιχείρηση που προκάλεσε έκρηξη χιλιάδων βομβητών μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Η ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου φέρεται να κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις στον Λίβανο.

Η μαζική επίθεση με βομβητές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην επίλεκτη μονάδα κυβερνοπολέμου 8200 του Ισραήλ, τη μονάδα πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, η οποία, σύμφωνα με δυτική πηγή ασφαλείας, συμμετείχε στον σχεδιασμό της επιχείρησης, κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι παρέμειναν σιωπηλοί σχετικά με την τολμηρή επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών που σκότωσε 12 ανθρώπους την Τρίτη και τραυμάτισε χιλιάδες στελέχη της Χεζμπολάχ. Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν την Τετάρτη, σε νέο γύρο εκρήξεων, όταν πυροδοτήθηκαν φορητοί ασύρματοι που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

Μια ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου και μια άλλη πηγή δήλωσαν στο Reuters ότι η ισραηλινή κατασκοπευτική υπηρεσία Μοσάντ ήταν υπεύθυνη για μια εξελιγμένη επιχείρηση τοποθέτησης μικρής ποσότητας εκρηκτικών μέσα σε 5.000 βομβητές που παρήγγειλε η Χεζμπολάχ.

Για έναν χρόνο προετοιμαζόταν η επίθεση στον Λίβανο

Μια δυτική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι η Μονάδα 8200, μια στρατιωτική μονάδα που δεν ανήκει στην υπηρεσία κατασκοπείας, συμμετείχε στο στάδιο ανάπτυξης της επιχείρησης κατά της Χεζμπολάχ, η οποία προετοιμαζόταν για πάνω από ένα χρόνο.

Η πηγή είπε ότι η Μονάδα 8200 συμμετείχε στην τεχνική πλευρά της δοκιμής του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εισάγουν εκρηκτικό υλικό εντός της διαδικασίας κατασκευής.

Ο στρατός του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει. Το γραφείο του πρωθυπουργού που έχει την εποπτεία της Μοσάντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ποια είναι η μονάδα «8200» του ισραηλινού στρατού

Ο Yossi Kuperwasser, πρώην αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και τώρα διευθυντής ερευνών στο Φόρουμ Άμυνας και Ασφάλειας του Ισραήλ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι η μονάδα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών εμπλέκεται στην επίθεση.

Όμως, είπε ότι τα μέλη της 8200 ήταν μερικά από τα καλύτερα και πιο ικανά στελέχη του ισραηλινού στρατού, που υπηρετούσαν σε μια μονάδα στο κέντρο των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι τεράστιες, πολύ απαιτητικές, και χρειαζόμαστε τους καλύτερους ανθρώπους για να εμπλακούν σε αυτό», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η μονάδα αναπτύσσει και λειτουργεί εργαλεία συλλογής πληροφοριών και συχνά παρομοιάζεται με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σε μια σπάνια δημόσια δήλωση σχετικά με τις δραστηριότητες της μονάδας, ο IDF δήλωσε το 2018 ότι βοήθησε να αποτραπεί μια αεροπορική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε μια δυτική χώρα. Τότε, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της μονάδας εκτείνονταν από τη συλλογή πληροφοριών και την άμυνα στον κυβερνοχώρο έως τις «τεχνολογικές επιθέσεις και τα χτυπήματα».

Πέρυσι, ο διοικητής της δήλωσε σε συνέδριο στο Τελ Αβίβ ότι η μονάδα χρησιμοποίησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει στην επιλογή στόχων της Χαμάς.
Οι δραστηριότητές της είναι συνήθως άκρως απόρρητες και κυμαίνονται από την κατασκοπεία σημάτων μέχρι την απόκτηση δεδομένων και τις τεχνολογικές επιθέσεις.

Ορισμένες από τις επιχειρήσεις στις οποίες φέρεται να έχει συμμετάσχει περιλαμβάνουν την επίθεση με τον ιό Stuxnet το 2005-10 που αχρήστευσε τις ιρανικές πυρηνικές φυγόκεντρες μηχανές, μια κυβερνοεπίθεση το 2017 στην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Ogero και την αποτροπή μιας επίθεσης του ISIS εναντίον ενός πολιτικού αεροσκάφους που ταξίδευε από την Αυστραλία προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2018.

Εκτός από την κατασκοπεία των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, λειτουργεί σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών μάχης, και σε καιρό πολέμου ενσωματώνεται στενά με το στρατηγείο διοίκησης μάχης.

Το προσωπικό της επιλέγεται από νέους στα τέλη της εφηβείας και στις αρχές της δεκαετίας του 20, ορισμένοι από τους οποίους έχουν επιλεγεί από ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προγράμματα λυκείου και πολλοί από τους οποίους έχουν σταδιοδρομήσει στον αναπτυσσόμενο τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ισραήλ.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΙΣΡΑΗΛΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Ο Τραμπ αρνείται ότι ο Νετανιάχου τον αγνόησε: «Αν του πω να κάνει κάτι, το κάνει» – «Είμαστε κοντά σε μια πολύ καλή συμφωνία»

09/06/2026 | 08:00
Featured

Ιράν και Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις επιθέσεις – Οι προϋποθέσεις που θέτουν

08/06/2026 | 16:17
Featured

Τραμπ προς Ιράν: «Ρίξατε τους πυραύλους σας, επιστρέψτε στις διαπραγματεύσεις» – «Θα πω στον Νετανιάχου να μην ανταποδώσει»

08/06/2026 | 12:00
Featured

Ισραήλ και Ιράν σε τροχιά κλιμάκωσης: Επίθεση με πυραύλους εξαπέλυσε η Τεχεράνη – Με απάντηση απειλεί το Τελ Αβίβ

08/06/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μυστήριο με τους ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν στον Λίβανο: Δεν παράγονται «εδώ και 10 χρόνια»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε σε ηλικία 67 ετών η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΝΕΑ ΑΣΕΠ 2026: Έρχονται 7.300 μόνιμες προσλήψεις με μόρια – νέα προκήρυξη για 265 δικαστικούς υπαλλήλους

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2026: 509,5 εκατ. ευρώ  τον Ιούνιο – Συνδεδεμένες, ΕΦΚ πετρελαίου, κρασί και νέες κινητοποιήσεις

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,2%, ΕΛΑΣ 16%, ΠΑΣΟΚ 14,7% – Τι βλέπουν τα διεθνή πρακτορεία για τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τις εκλογές – Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Τι φοβούνται Γάλλοι και Ρώσοι επιστήμονες  – Οι ζώνες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch