Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μακρόν: Στηρίζω Ελλάδα και Κύπρο

TechTeam από TechTeam
29/01/2020 18:45
σε Featured, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την τουρκική προκλητικότητα καταδίκασαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντησή τους στο Ελιζέ στο Παρίσι.

Οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για συναντίληψη σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα εθνικά θέματα, την οικονομία, το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.

«Οι δύο χώρες έχουν κοινό όραμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

«Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα, την Κύπρο σε σχέση με το σεβασμό των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, καταδικάζοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας ως προς τούτο. Επαναλάβαμε τις ανησυχίες μας. Καταδικάσαμε με σαφή τρόπο» τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης», επισήμανε ο Εμανουέλ Μακρόν και έπειτα προανήγγειλε επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Ακόμα, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε πως θα γίνουν κοινές επιχειρήσεις από ξηράς και θαλάσσης, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε ότι στηρίζει πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου και καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα.

Επίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη συμφωνία των μεταξύ υπουργείων Αμύνης των δύο χωρών: «Μιλάμε για βιομηχανική συνεργασία και για κοινές επιχειρήσεις στη θάλασσα και στην ξηρά. Θα θέλαμε να δούμε και άλλες όμορες χώρες να εμπλέκονται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα επενδύσεων. «Το ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Για απόλυτη σύγκλιση μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

«Η Γαλλία θα είναι στο πλευρό σας σε προσωπικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξουν επιστροφές. Να βασίζεστε στη δική μας χώρα», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Επίσης, ζήτησε κοινή μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη από φέτος, για να υπάρξει ένα πλαίσιο αποτελεσματικής αλληλεγγύης στην υποδοχή των προσφύγων με μέριμνα για τις χώρες πρώτης γραμμής.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για το Brexit. «Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον» ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, προτάσσοντας την ενότητα και την ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο για το μέλλον. Προανήγγειλε δε ένα συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης. Έχουμε κοινές φιλοδοξίες για την αγροτική πολιτική, την πολιτική περιφερειακής αλληλεγγύης», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κλιματική αλλαγή, όπου η Ελλάδα είναι αρωγός.

Στο εγγύς μέλλον, ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Πάντοτε η Γαλλία ήταν κοντά σας. Οι δύο χώρες ήταν πάντα καίριες στην ιστορία», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει νέα εταιρική σχέση που θα αναβαθμίσει Ελλάδα και Γαλλία
«Οι δεσμοί Ελλάδας και Γαλλίας είναι ιστορικοί, οι σχέσεις μας ήταν και είναι εξαιρετικές», τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο πλευρές μίλησαν για νέα εταιρική σχέση, που θα αναβαθμίσει τις δύο χώρες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και στη χθεσινή έκδοση του 15ετούς ομολόγου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. «Είναι κοινή η καταδίκη της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας» τόσο στην Κύπρο, όσο και στη συμφωνία με τη Λιβύη.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Λιβύη έχει ως προϋπόθεση την ακύρωση του μνημονίου. Έπειτα, καλωσόρισε την παρουσία γαλλικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ως εγγυητές της ειρήνης. «Προωθούμε ένα νέο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας στα θέματα ασφάλειας», ανέφερε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας θα βρίσκονται σε τακτική επαφή για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Ο Κυριάκο Μητσοτάκης έκανε λόγο για συναντίληψη σε μια σειρά θεμάτων με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Γαλλία ήταν από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτης μας στο να διεκδικήσουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας σύμμαχο τη Γαλλία σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Ελλάδα διεκδικεί αυξημένους πόρους από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω και της κρίσης των τελευταίων ετών.

Για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπήρξε συναντίληψη στην αντιμετώπισή του. «Τα εξωτερικά μας σύνορα πρέπει να φυλάσσονται με ευθύνη όλης της Ευρώπης και να αυξηθούν οι επιστροφές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερον, υπήρξε συμφωνία στο ότι η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αν τηρείται από την Τουρκία. Η Αθήνα θέλει την Άγκυρα συνεργάτιδα. Παράλληλα, παρέπεμψε στις προτάσεις της Κομισιόν για την νέα πρόταση για το άσυλο και τη μετανάστευση.

«Διεκδικούμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και να μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει με κοινούς κανόνες το ζήτημα, ανέφερε. Μάλιστα επέκρινε χώρες που από τη μία ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν κι από την άλλη αρνούνται να δείξουν κάθε αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.

Για την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει πολύ τολμηρές δεσμεύσεις, να κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής λιγνίτη μέχρι το 2028 και γι’ αυτό ζητά από το αρμόδιο Ταμείο στήριξη.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε με μια προσωπική εμπειρία, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Άουσβιτς, για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωσή του, ενώ αυτές κυκλοφορεί στη Γαλλία το έργο Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάρισε στον Εμάνουελ Μακρόν αντίγραφο του έργου. «Είναι στο χέρι μας να περπατήσουμε τον δρόμο του αύριο με ευθύνη, ασφάλεια και συνεργασία», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ετικέτες: ΓαλλίαΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕλλάδαΚύπροςΜακρόνΜητσοτάκηςΤΟΥΡΚΙΑ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης σε Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας: «Υπάρχει δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων του παρελθόντος»

07/11/2025 | 19:21
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Kaja Kallas, στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου

07/11/2025 | 11:13
ΔΙΕΘΝΗ

Γάλλος έσκαβε πισίνα στην αυλή του σπιτιού του και βρήκε ράβδους χρυσού και νομίσματα αξίας 700.000 ευρώ

07/11/2025 | 10:00
Featured

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 6η Υπουργική Συνάντηση της Διατλαντικής Συνεργασίας για την Ενέργεια

07/11/2025 | 09:25
Load More
Επόμενο Άρθρο

Συνταγή για τις διάσημες μπριζόλες με ουίσκι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καρυστιανού: «Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά – Στηρίζω τη μεγαλειώδη κοινωνική αντίδραση»

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Όπλα στα στέφανα: Η επικίνδυνη μόδα των “στολισμένων καραμπινών” στους κρητικούς γάμους

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Ποιο ήταν το fast food των Βυζαντινών και τι έπιναν για να ξεδιψάσουν;

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
  • ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2025: Αυξημένο στα 540€ – Πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ και τι ισχύει για ανέργους και μητέρες

    216 shares
    Share 86 Tweet 54
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Χάνσεν «ξεμπλοκάρει» το Action Plan 2 – Τσεκ, Μέτρο 23 και ΕΛΓΑ έως τέλη Νοεμβρίου

    136 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΒΟΡΙΖΙΑ ΤΩΡΑ-Αίμα και σιωπή : Στο Ηράκλειο ο Χρυσοχοΐδης με σχέδιο αυστηρών μέτρων για τα όπλα – Τι αποφασίζει το Μαξίμου

    125 shares
    Share 50 Tweet 31
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2025: Οι γιαγιάδες «σηκώνουν» τα ΑΤΜ – Τα εγγόνια περιμένουν τις συντάξεις 

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch