Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μαρινάκης: «Δεν νομίζω να φτάσουμε σε σημείο διαγραφής Καραμανλή – Τοποθετείται με ευπρέπεια»

TechTeam από TechTeam
22/11/2024 12:24
Ενημερώθηκε: 22/11/2024 12:24:31
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
58
SHARES
123
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Συνέντευξη παραχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στον ΣΚΑΪ, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην σημερινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να ακολουθήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη σημερινή του ομιλία στην Πάτρα, μετά και τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα φτάσει σε σημείο διαγραφής του.

“Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος με ευπρέπεια τοποθετείται. Κατά καιρούς έχει εκδηλώσει κάποιες ανησυχίες και κάποιες επιφυλάξεις. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε συνηγορήσει κι εκείνος ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τη διαχρονική εθνική γραμμή στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. έχει το ειδικό προνόμιο ως πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος να τοποθετείται. Ως προς τη διαγραφή Σαμαρά, είναι σίγουρα θετικό πως εδώ και μια εβδομάδα το σύνολο των βουλευτών μας και των κυβερνητικών στελεχών έμειναν σε αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή να προχωρήσουμε ενωμένοι χωρίς να υπάρχει κάποιο άλλο περιθώριο για διαφορετική αντίδραση”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, επεσήμανε πως από το 1993 μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει τα “χρόνια που γκρέμισαν τη βεβαιότητα”, προσθέτοντας πως το να επιδιώξεις σταθερότητα με ουσιαστική πρόοδο και να μείνεις σοβαρός, είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα τσιτάτο και από μια ατάκα. “Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τους βουλευτές μας. Όλοι στη ΝΔ είναι απολύτως συντεταγμένοι στον κοινό σκοπό που είναι η υλοποίηση του προγράμματός μας. Τώρα το τι θα κάνει ένας πρώην πρωθυπουργός που πλέον δεν είναι στη ΝΔ, είναι δικό του θέμα.

Για τα ελληνοτουρκικά

Ως προς τα ελληνοτουρκικά και τις νέες προκλήσεις του Χακάν Φιντάν, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν συμπεριφέρεται με όρους αφέλειας, καθώς η συνομιλία δεν σημαίνει υποχώρηση, αλλά διεκδίκηση.

“Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνομιλούσε με τον Ντεμιρέλ, λίγο μετά την εισβολή στην Κύπρο. Τι ήταν ο Εθνάρχης, προδότης; Ένας από τους μεγαλύτερους πατριώτες του πολιτικού μας συστήματος, που είναι κοινός αποδεκτός από όλους; Λίγα χρόνια μετά, κάποιες δεκαετίες μετά, ο κ. Σαμαράς έκανε συναντήσεις με τον Ερντογάν. Δεν υπήρχαν τότε ρητορικές για γκρίζες ζώνες; Δεν υπήρχαν παραβιάσεις; Έκανε 6 κύκλους διερευνητικών επαφών”.

“Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε πως η Τουρκία έχει αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη στάση. Τα περί τουρκικής μειονότητας είναι ανιστόρητα και δεν έχουν καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Είναι προφανές ότι δεν υφίσταται τουρκική, αλλά μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό όμως το λέω εγώ από την εκπομπή σας. Αν δεν υπήρχε διάλογος, δεν θα το έλεγε αυτό ο κύριος Μητσοτάκης ενώπιον του κυρίου Ερντογάν. Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει χάσει, αλλά έχει κερδίσει σε αυτήν την ιστορία. Έχει κερδίσει να έχει μια συνολικά αμυντική πολιτική με εξοπλιστικά προγράμματα, με 76% παραπάνω έξοδα στον προϋπολογισμό για την άμυνα. Έχει κερδίσει συμμαχίες, έχει κερδίσει σεβασμό σε όλη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο από το Κογκρέσο των ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. Έχει καταφέρει να θωρακίσει τα σύνορά της, έχει καταφέρει να λειτουργούν 30 δομές κι όχι 130 δομές για το μεταναστευτικό, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία”, υπογράμμισε.

Το “όχι σε όλα” του ΠΑΣΟΚ είναι η μισή πραγματικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αντιπρόταση

Απαντώντας στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. “Εισηγήσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά εγώ δεν γνωρίζω κι ούτε υπάρχει τέτοια συζήτηση”, όπως σημείωσε.

Ως προς τις ανεξαρτητοποιήσεις των Θεοδώρας Τζάκρη και Γιώτας Πούλου, γεγονός που έφερε το ΠΑΣΟΚ στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό που άλλαξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη χώρα, ακόμη και όχι κατόπιν εκλογών, αλλά κατόπιν κάποιων αποφάσεων βουλευτών που είναι απολύτως σεβαστές.

“Αυτό που θα καταλάβει ο κόσμος είναι αν θα αποκτήσει Αξιωματική Αντιπολίτευση με κοστολογημένη αντιπρόταση. Εμείς πάμε και λέμε “αυτά κάνουμε”. Έρχεται λοιπόν κάποιος και μιλά για “ψίχουλα”, κατηγορώντας μας ότι “δίνουμε λίγα”. Όταν προτείνει κάτι χωρίς να κάτσει να δει πόσο κάνει, μιλάμε ουσιαστικά με το κενό. Το “όχι σε όλα” του ΠΑΣΟΚ πιστεύω είναι η μισή πραγματικότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αντιπρόταση κι όταν δεν υπάρχει αντιπρόταση, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣΔΙΑΓΡΑΦΗΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑκαραμανληςΝΕΑπολιτικά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

02/06/2026 | 14:16
Featured

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Ανάπτυξη για λίγους, ακρίβεια για πολλούς» – Σφοδρή επίθεση για Υγεία, μισθούς και κοινωνική πολιτική

01/06/2026 | 11:00
Featured

Ηχηρό μήνυμα Καραμανλή: «Εξωφρενικός ο νόμος για τη Γαλάζια Πατρίδα – Να μας προβληματίσει η πολιτική των ήρεμων νερών»

26/05/2026 | 21:37
Featured

Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά στο Μέγαρο Μουσικής

26/05/2026 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κώστας Καμαρανλής: Τι θα πει στη σημερινή ομιλία στην Πάτρα μετά τη διαγραφή Σαμαρά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    687 shares
    Share 275 Tweet 172
  • ΑΓΡΟΤΕΣ SOS: Αναδρομικές επιδοτήσεις 2025, ΟΣΔΕ, λιπάσματα και 400 εκατ. ευρώ από ΕΕ – Ποιοι πληρώνονται μέσα στον Ιούνιο

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ έως 4.800 ευρώ για απόστρατους και Σώματα Ασφαλείας – Τι έρχεται για ΕΑΣ, προσωπική διαφορά

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Σαμαράς, Καρυστιανού και οι 40 ανεξάρτητοι: Το νέο πολιτικό παζλ που δοκιμάζει την αντιπολίτευση – Γιατί η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026 και 2ΓΒ/2026: Έρχονται αποτελέσματα και 4.747 μόνιμες προσλήψεις – Δέκα παραδείγματα – ΟΔΗΓΟΣ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΑΓΡΟΤΕΣ : Έκπτωση στην αντλία από Νοέμβριο – ΑΛΩΝΙΑ-Τι έρχεται για σιτηρά, και τιμές παραγωγού το 2026

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch