Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Μαρινάκης: Kαμία διάθεση συζήτησης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας

TechTeam από TechTeam
21/09/2023 15:02
Ενημερώθηκε: 21/09/2023 16:26:24
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
63
SHARES
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αναφορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός τόνισε πως συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το οποίο έχει εγκαθιδρυθεί τους τελευταίους μήνες».

Πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, ο οποίος περιλαμβάνει τις συναντήσεις των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα υφυπουργών Εξωτερικών στα μέσα Οκτωβρίου, τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά, διπλωματικά και λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επεσήμανε ότι όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί «προσερχόμαστε στο διάλογο με την Τουρκία καλόπιστα. Η βασική διαφορά μας είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα είμαστε γείτονες που μπορούν να συμβιώνουν χωρίς εντάσεις με αμοιβαίο σεβασμό και να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όπως αυτή της κλιματικής κρίσεις».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας, Γιουν Σουκ Γιέολ.

Είπε ακόμη πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με επενδυτές, θα απευθύνει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Γέηλ και ακολούθως ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει με αμείωτο ρυθμό τη μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας. Τόνισε ότι η ακρίβεια είναι ένα ζήτημα παγκόσμιο και «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μειώσουμε τις συνέπειες προς τους καταναλωτές. Είναι δέσμευσή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών γι’ αυτό και οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται εντατικά και σε περιπτώσεις, είτε αδικαιολόγητων κερδών, είτε πλασματικών εκπτώσεων, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα».

Ανέφερε δε τα τέσσερα νέα μέτρα με στόχο την προστασία των καταναλωτών που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Μαρινάκης πέρασε στη συνέχεια στη συζήτηση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. «Με τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στη Βουλή, ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία (ΕΕ) 2019/1152 και ταυτόχρονα θεσπίζονται, αφενός κανόνες για την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και των βιώσιμων και δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας, και αφετέρου νέοι προστατευτικοί κανόνες για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, αντιμετωπίζοντας έτσι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας», ανέφερε.

Ακολούθως είπε ότι «σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, όπως και την αποστολή κατ’ οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών».

Αναλυτική αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους εντατικούς ελέγχους που έγιναν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού από τους «ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα για την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της απάτης στο Φ.Π.Α., την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, του παράνομου εμπορίου καπνικών και απομιμητικών προϊόντων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Επεσήμανε ακόμη πως «Κατά 5% μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Υπηρεσία.

Σε συνδυασμό με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 10,8%, το χαμηλότερο δηλαδή ποσοστό που έχει φτάσει τα τελευταία 15 χρόνια, αποδεικνύει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα εποχή».

Προτού ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ξεχωριστή μνεία στο ότι το Ζαγόρι «πλέον αποτελεί μέρος του Καταλόγου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που αποτελεί σημαντική επιτυχία για την χώρα μας. Για πρώτη φορά, εγγράφεται στον Κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό της Ελλάδας, ένα εξαιρετικό παράδειγμα της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αυτό σημαίνει πως το Ζαγόρι έχει πλέον αυξημένη προστασία ως μοναδικής αξίας πολιτιστικό αγαθό, αλλά και ως πολύτιμο στοιχείο του ευρύτερου περιβάλλοντος, που διατηρείται σχεδόν αλώβητο».

Είπε ακόμη πως «Σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, καταβάλλεται το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ(ΟΓΑ), οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις». Και έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση επισημαίνοντας πως «Αναφορικά με το ζήτημα της αρωγής και αποκατάστασης των συνεπειών των πλημμυρών στη Θεσσαλία στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20.545 οριστικοποιημένες αιτήσεις και περίπου 4.860 προσωρινές αιτήσεις». Και εξήγησε: «Το στάδιο της κατάθεσης των αιτήσεων ακολουθείται από ένα στάδιο στο οποίο υπάρχουν διασταυρωτικοί έλεγχοι που διενεργούνται από τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό απλά και μόνον να λάβουν την κρατική αρωγή όσοι πραγματικά τη δικαιούνται».

Ετικέτες: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μαρινάκης: Όποιος πρέπει να έρθει να καταθέσει όπως προβλέπεται από την Εξεταστική, όχι δεν θα πούμε

09/10/2025 | 21:30 - Ενημέρωση 10/10/2025 | 07:09
Featured

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Δεν σχολιάζουμε προσωπικές αποφάσεις πρώην πρωθυπουργών»

09/10/2025 | 19:00
Featured

Παύλος Μαρινάκης: Σαφής η απάντηση του ΥΠΕΞ στις ανιστόρητες αναφορές από την Ζαχάροβα και τις εγχώριες Ζαχάροβες

09/10/2025 | 17:55
Featured

Μαρινάκης: Την τελευταία φορά που ο Τσίπρας είχε μιλήσει για λιμάνια και θάλασσες, ψάχναμε όλοι από ένα σωσίβιο

06/10/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νέα Υόρκη: Σε απόλυτο συντονισμό Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης για το Κυπριακό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Φοινικούντα – Διπλή δολοφονία σοκ: Ο «ανοργάνωτος» εκτελεστής, το σκούτερ χωρίς πινακίδες και ο φόβος του 68χρονου πριν το αίμα χυθεί

    234 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Καιρός: Αποχωρεί η «Barbara» και επιστρέφει η ηλιοφάνεια

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Αγρότες – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές έως 15 Οκτωβρίου για Μέτρο 23 και προγράμματα 2024 – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι περιμένουν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Απόψε η κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Παγκόσμια στροφή με τη μεσολάβηση Τραμπ και τη στήριξη Μητσοτάκη

    135 shares
    Share 54 Tweet 34
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ- ΕΦΑΠΑΞ 2025: Αυξήσεις έως 22.800€ και μειώσεις έως 21.000€ – Ποιοι παίρνουν τα νέα ποσά και τι ισχύει για τα αναδρομικά

    132 shares
    Share 53 Tweet 33
  • ΙΕΡΑΡΧΙΑ 2025-Αποκλειστικό: Ο Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος επικρατέστερος για τη Μητρόπολη Κορίνθου

    953 shares
    Share 381 Tweet 238
  • Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

    128 shares
    Share 51 Tweet 32
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch