«Ένα κόμμα εξουσίας δεν βάζει στόχο χαμηλό αλλά απευθύνεται στους πολίτες με τον πρωθυπουργό μπροστά».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά με θέμα συζήτησης τι έφταιξε και η ΝΔ είχε στόχο τη νίκη σε έξι Περιφέρειες και δύο Δήμους αλλά κέρδισε μία μόνο Περιφέρεια.
Ο κ. Μαρινάκης, τόνισε ότι στον πρώτο γύρο αποτυπώνονται οι πολιτικές ισορροπίες και ένα κόμμα εξουσίας δεν βάζει έναν στόχο πολύ χαμηλό. “Ένα κόμμα εξουσίας απευθύνεται στους πολίτες, βγαίνει μπροστά με πρώτο τον πρωθυπουργό. Δεν κρύβεται ο πρωθυπουργός. Ενώ είχαν αποτυπωθεί οι ισορροπίες στον πρώτο γύρο πολιτικές και δώσανε οι πολίτες μεγαλύτερη στήριξη ποσοστιαία στις επιλογές του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες και πανελλαδικά πολλές μονάδες παραπάνω από ότι τον Ιούνιο”.
“Ο πρωθυπουργός έχει δώσει διαπιστευτήρια τέσσερα χρόνια πλήρους θεσμικότητας και συνεργασίας με όλους τους αυτοδιοικητικούς και συνεργασία σε δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι οι πολύ μεγάλες φυσικές καταστροφές, πρωτοφανείς για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν παίρνει κομματικές ταυτότητες όταν κατεβαίνει στη Θεσσαλία, στον Έβρο και συνεργάζεται με όλους όπως έχει καθήκον και το κάνει στην πράξη. Δεν είναι μόνο οι εκλογές, η αυτοδιοίκηση, οι εκλογές είναι η κατάληξη μιας θητείας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έλαβε όσα χρήματα δεν είχε λάβει σωρευτικά όλα τα προηγούμενα”, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.
Επίσης τόνισε: “Το παραμύθι δεν έχει δράκο. Χρησιμοποιήθηκε μια δήλωση του κ. Αυγενάκη κατά κόρον. Εμείς θα συνεργαστούμε με το σύνολο των αυτοδιοικητικών”. “Προφανώς κάποιες επιλογές μας δεν δικαιώθηκαν στην κάλπη, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.
Για τα Ελληνοτουρκικά:
«Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο. Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία μάλιστα σήμερα, σε επίπεδο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, προχωράει και σε επίπεδο υφυπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Πιστεύουμε ότι ο διάλογος αυτός είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. Προφανώς έχουμε διαφορετικές θέσεις σε πολλά ζητήματα, όπως και στο Μεσανατολικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε καμία διάθεση υποχώρησης στις κυριαρχικές μας θέσεις, ούτε καν μπαίνουν σε συζήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από εκεί και πέρα είναι προς όφελος ο διάλογος, αλλά όλα αξιολογούνται συνεχώς».