Προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η πρόσφατη ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού για τη στήριξη της χώρας μας στο μεταναστευτικό.

Τα 700 εκατ. ευρώ μαξιλάρι για περαιτέρω δράσεις, αλλά και η ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή είναι μία αδιαμφισβήτητη νίκη της ελληνικής διπλωματίας σε μία καυτή περίοδο με τους Τούρκους να παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι ανάφλεξης του προβλήματος με στόχο να πλήξουν την Ελλάδα και να εκβιάσουν την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός, αφού επέλεξε το κατάλληλο timing, κάλεσε την ηγεσία της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας στον «τόπο του εγκλήματος» προκειμένου οι ίδιοι να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος στα σύνορα της Ευρώπης και μ αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά τους ή καλύτερα να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Εξάλλου, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εγκλωβισμένοι σε μία λογική ο καθένας για την πάρτη του απέτυχαν μέχρι σήμερα να εκπονήσουν ένα σοβαρό σχέδιο για το μεταναστευτικό που να δίνει λύσεις ολιστικές και όχι αποσπασματικές ασπιρίνες για τα μάτια του κόσμου.

Οι προχθεσινές αποφάσεις που ήλθαν μετά από στρατηγικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα αποτελούν μία καλή αρχή για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την επέλαση χιλιάδων παρανόμων.

Η Κυβέρνηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι διαθέτει και σχέδιο και όπλα για να το πετύχει.