Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για να επενδύσει στην Ελλάδα μια ιαπωνική εταιρεία

TechTeam από TechTeam
31/01/2023 11:04
Ενημερώθηκε: 31/01/2023 11:33:20
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
59
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece. Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη».
mitsotakis_iapwnia_mk

Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα

«Εξοχότατοι, Πρόεδρε του JETRO κ. Sasaki, αγαπητή Βίκυ Λοΐζου,

Σας ευχαριστώ πολύ για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες. Διοργανώσαμε αυτό το ταξίδι στην Ιαπωνία πρωτίστως λόγω της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων. Όπως επεσήμανε η Βίκυ (Λοΐζου), η ιστορία της Ελλάδας είναι πολύ συναρπαστική, η ιστορία μιας χώρας που πετυχαίνει μία εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας.

Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης. Ωστόσο, αυτό συνέβη. Και συνέβη επειδή είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αλλάξουμε τον «ιστό» της ελληνικής οικονομίας, να την κάνουμε πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή στον κόσμο, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και να καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις.

Και πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο «σταυροδρόμι» τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη.

Δέσμευσή μας είναι η επίτευξη απτών αποτελεσμάτων. Αυτός ήταν επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους απλοποιήσαμε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τις σχέσεις με τους επενδυτές στο Υπουργείο Εξωτερικών. Και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ τον Υφυπουργό κ. Φραγκογιάννη, την κα. Βίκυ Λοΐζου και ολόκληρη την ομάδα του Enterprise Greece για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Επομένως, αν κοιτάξετε την Ελλάδα βλέπετε μια χώρα που, κατά τη γνώμη μας, προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό -φυσικά, η Ελλάδα και η Ιαπωνία είναι τουριστικοί προορισμοί παγκόσμιας κλάσης- αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι υπηρεσίες και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε σε λίγο τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη να περιγράφει τη σημασία που αποδίδουμε στο να γίνει η χώρα κόμβος ψηφιακού μετασχηματισμού. Και πιστεύω ότι έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, με αποτελέσματα.

Ελπίζω, λοιπόν, ότι αυτό το forum θα αποτελέσει ευκαιρία για ιαπωνικές εταιρείες και ιαπωνικούς κρατικούς φορείς να μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα. Αλλά είμαι, επίσης, βέβαιος ότι αυτή η επίσκεψη συνολικά έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με ιαπωνικές εταιρείες και να διερευνήσουν αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εξάλλου, ως κυβερνήσεις, μπορούμε να δράσουμε μόνο ως καταλύτες στις επενδύσεις. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτές τις επενδύσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι ιαπωνικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και οι ελληνικές εταιρείες να αυξήσουν το αποτύπωμά τους στην ιαπωνική αγορά. Και ελπίζω πως αυτό το forum θα μας προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις συναντήσεις και διαβουλεύσεις που θα έχετε σήμερα. Είμαι πεπεισμένος ότι η επίσκεψη αυτή θα αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις με την Ιαπωνία. Είχαμε την ευκαιρία χθες με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αλλά και να υπογράψουμε μια νέα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που πιστεύω ότι θα οδηγήσει τη σχέση μας στο επόμενο επίπεδο».

Σας εύχομαι λοιπόν και πάλι καλή επιτυχία στις συζητήσεις σας και ελπίζουμε ότι θα δούμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ιαπωνικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικές εταιρείες να διεισδύσουν στις ιαπωνικές αγορές. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Έλληνες πλοιοκτήτες άρχισαν να ναυπηγούν τα πρώτα πλοία τους στην Ιαπωνία αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και με τον τρόπο τους, εκτιμώ, συνέβαλαν κι αυτοί στην εντυπωσιακή επιτυχία της ιαπωνικής οικονομίας.

Και πάλι, arigato, σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΙαπωνίαΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τις εκλογές – Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

09/06/2026 | 21:31
Featured

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, η θέση μας στον κόσμο στηρίζεται στην ισχύ της οικονομίας μας

09/06/2026 | 21:00 - Ενημέρωση 10/06/2026 | 01:46
Featured

Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια gov.gr: Σωστά λέει το ChatGPT, οι εκλογές θα γίνουν το 2027

09/06/2026 | 15:13
Featured

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Ο Τραμπ θέλει να επισκεφθεί άμεσα την Ελλάδα»

08/06/2026 | 18:31 - Ενημέρωση 09/06/2026 | 01:04
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κροατία: Η Κριμαία δεν θα γίνει ποτέ ξανά μέρος της Ουκρανίας, δηλώνει ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε σε ηλικία 67 ετών η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΔΕΗ: Δημιούργησε 23 πάρκα τσέπης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΝΕΑ ΑΣΕΠ 2026: Έρχονται 7.300 μόνιμες προσλήψεις με μόρια – νέα προκήρυξη για 265 δικαστικούς υπαλλήλους

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 2026: 509,5 εκατ. ευρώ  τον Ιούνιο – Συνδεδεμένες, ΕΦΚ πετρελαίου, κρασί και νέες κινητοποιήσεις

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΔ 31,2%, ΕΛΑΣ 16%, ΠΑΣΟΚ 14,7% – Τι βλέπουν τα διεθνή πρακτορεία για τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τις εκλογές – Τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Έρχονται αυξήσεις έως 400€, ρήτρα ακρίβειας και αλλαγές σε ΕΑΣ – 7 παραδείγματα με τα ποσά

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch