Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με δράση και στοχευμένα μέτρα

TechTeam από TechTeam
06/05/2025 19:02
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
57
SHARES
122
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στους νέους που αντιμετωπίζουν ως βασικό πρόβλημα το στεγαστικό απευθύνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του στο δεύτερο τεύχος του νέου ηλεκτρονικού περιοδικού Onside της ΟΝΝΕΔ

Με τίτλο «τα όπλα μας στη μάχη με τη στεγαστική κρίση», ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης, τον σχεδιασμό της και επισημαίνει ότι «τα αυξανόμενα ενοίκια, η περιορισμένη προσφορά και οι ασταθείς συνθήκες της αγοράς, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, καθιστούν την εξασφάλιση προσιτής κατοικίας ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει ότι η στέγαση είναι θεμελιώδες δικαίωμα που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους. Γι’ αυτό και δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζουμε με αποφασιστική δράση και στοχευμένα μέτρα», τονίζει ο πρωθυπουργός, που αναφέρεται στην πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επιστροφή ενός ενοικίου σε όσους πληρούν τα κριτήρια, αν και παραδέχεται ότι το μέτρο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά ανακουφίζει περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες. Παράλληλα, το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αυξήθηκε σε ποσό έως και 2.500 ευρώ.

Τα προγράμματα που τρέχει η κυβέρνηση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε μακροπρόθεσμες λύσεις, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που έχει μπει στη δεύτερη φάση. «Η ανταπόκριση, από τις πρώτες μόλις ώρες, είναι εντυπωσιακή, με περισσότερες από 37.500 αιτήσεις να έχουν ήδη υποβληθεί», σημείωσε.

Η κυβέρνηση επενδύει σε προγράμματα κοινωνικής στέγασης για τη διασφάλιση επιλογών για τους πραγματικά ευάλωτους, θεσπίζει την κοινωνική αντιπαροχή, ενώ υλοποιεί διαδοχικούς κύκλους σε προγράμματα ανακαίνισης και αναβάθμισης.

«Παρέχουμε επίσης κίνητρα για να αυξηθεί το στεγαστικό απόθεμα, αφενός επαναφέροντας στην
αγορά κλειστά ακίνητα, και αφετέρου αξιοποιώντας στη μακροχρόνια μίσθωση διαμερίσματα που

Κλείσιμο
νοικιάζονται για τουριστική χρήση. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να στραφούν
σε εγκαταλειμμένα, βιομηχανικά ή επιχειρηματικά κτίσματα. Πρωτοβουλίες που αυξάνουν σταδιακά την προσφορά και αμβλύνουν το πρόβλημα», αναφέρει.

Η κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ.

«Η στέγαση δεν αφορά μόνο τα τετραγωνικά μέτρα. Έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια, τη σταθερότητα και τη βεβαιότητα. Αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσετε την υπόλοιπη ζωή σας: την καριέρα, την οικογένεια, το μέλλον σας. Ένα μέλλον που οικοδομούμε μαζί, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», κατέληξε.

Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με δράση και στοχευμένα μέτρα

Αναλυτικά το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Τα όπλα μας στη μάχη με τη στεγαστική κρίση

Γνωρίζω καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας στην προσπάθεια να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Τα αυξανόμενα ενοίκια, η περιορισμένη προσφορά και οι ασταθείς συνθήκες της αγοράς, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, καθιστούν την εξασφάλιση προσιτής κατοικίας ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά.

Τα σχετικά δεδομένα μας δείχνουν ότι χιλιάδες νέοι παραμένουν στο πατρικό τους ως τα 25, τα 30 ή και τα 35 τους χρόνια – όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη.

Γεγονός που υπονομεύει την ανεξαρτησία τους και καθιστά δυσκολότερη τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει ότι η στέγαση είναι θεμελιώδες δικαίωμα που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους.

Γι’ αυτό και δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζουμε με αποφασιστική δράση και στοχευμένα μέτρα. Η πιο πρόσφατη –αλλά όχι και η τελευταία– πρωτοβουλία μας είναι η επιστροφή ενός ολόκληρου ενοικίου σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Το μέτρο μπορεί να μη λύνει οριστικά το πρόβλημα, αλλά ασφαλώς ανακουφίζει περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες.

Αυτή η «ανάσα» στον προϋπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών καθίσταται εφικτή χάρη στο πλεόνασμα που εξασφαλίσαμε και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που πετύχαμε. Τώρα το μέρισμα επιστρέφει στην κοινωνία. Όπως άλλωστε και η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος έως 2.500 ευρώ.

Εκτός από αυτές τις μόνιμες, ετήσιες δράσεις, επεκτείνουμε τις μακροπρόθεσμες λύσεις.

Μετά την επιτυχία του προγράμματος «Σπίτι μου» με 9.000 δικαιούχους να έχουν ενταχθεί και 7.800 να έχουν πάρει το «κλειδί στο χέρι», ξεκίνησε η δεύτερη φάση του, προσφέροντας χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.

Η ανταπόκριση, από τις πρώτες μόλις ώρες, είναι εντυπωσιακή, με περισσότερες από 37.500 αιτήσεις να έχουν ήδη υποβληθεί.

Αυξήσαμε μάλιστα το όριο ηλικίας και προσαρμόσαμε τα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να

συμπεριλάβουμε και όσους είχαν αποκλειστεί στην πρώτη φάση. Αυτό σημαίνει ότι επιπλέον 20.000 νέοι και οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, καταβάλλοντας μηνιαία δόση κατά κανόνα χαμηλότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωναν για ένα αντίστοιχο ακίνητο.

Οι προσπάθειές μας ασφαλώς δεν σταματούν εδώ. Επενδύουμε σε προγράμματα κοινωνικής στέγασης με στόχο τη διασφάλιση προσιτών επιλογών για τους πραγματικά ευάλωτους. Την ώρα που η θέσπιση της κοινωνικής αντιπαροχής γίνεται μοχλός αξιοποίησης της αδρανούς περιουσίας του δημοσίου, προς όφελος των πολιτών που αναζητούν στέγη.

Επιπλέον, οι διαδοχικοί κύκλοι των προγραμμάτων ανακαίνισης και αναβάθμισης στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας και της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενου αποθέματος. Όπως και τα άτοκα τραπεζικά δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και η φοροαπαλλαγή την οποία δίνουμε στους ιδιοκτήτες που εκτελούν εργασίες ενεργειακής ανακαίνισης.

Παρέχουμε επίσης κίνητρα για να αυξηθεί το στεγαστικό απόθεμα, αφενός επαναφέροντας στην αγορά κλειστά ακίνητα, και αφετέρου αξιοποιώντας στη μακροχρόνια μίσθωση διαμερίσματα που νοικιάζονται για τουριστική χρήση. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να στραφούν σε εγκαταλειμμένα, βιομηχανικά ή επιχειρηματικά κτίσματα. Πρωτοβουλίες που αυξάνουν σταδιακά την προσφορά και αμβλύνουν το πρόβλημα.

Συνολικά, αναπτύσσουμε 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δις. ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Διότι γνωρίζουμε ότι η στέγαση δεν αφορά μόνο τα τετραγωνικά μέτρα. Έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια, τη σταθερότητα και τη βεβαιότητα. Αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσετε την υπόλοιπη ζωή σας: την καριέρα, την οικογένεια, το μέλλον σας.

Ένα μέλλον που οικοδομούμε μαζί, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΜητσοτάκηςΣΤΕΓΑΣΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Ποντάρει σε συμφωνία για τις τιμές με τα σούπερ μάρκετ

28/06/2026 | 20:00
Featured

«Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση» γράφει ο Μητσοτάκης σε συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου

28/06/2026 | 15:39
Featured

Μητσοτάκης: Απολογισμός επταετίας με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης – Το σχέδιο έως το 2030 και οι νέες κυβερνητικές προτεραιότητες

28/06/2026 | 13:17
Featured

ΔΕΘ 2026: Το πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα κρίνει το πολιτικό και οικονομικό στοίχημα της κυβέρνησης

28/06/2026 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - η τάση ΔΕΝ αντιστρέφεται!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΟΣΔΕ 2026: Ξεκινά η πιλοτική υποβολή αιτήσεων – Πότε πληρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, τι αλλάζει στις επιδοτήσεις 

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Μητσοτάκης: Ποντάρει σε συμφωνία για τις τιμές με τα σούπερ μάρκετ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Εκλογές 2027: Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης στην πρώτη γραμμή – Η μάχη για τη διακυβέρνηση και το νέο Σύνταγμα

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Τομπλέν της Γαλλίας – 11 νεκροί

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ουκρανικοί πύραυλοι Flamingo έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο αμυντικής βιομηχανίας – Δείτε βίντεο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Η Θεοδώρα Τζάκρη παραιτήθηκε από τους Δημοκράτες: Σε όλα υπάρχει ένα όριο, ο Κασσελάκης νομιμοποιεί μία προφανή δεξιά απόκλιση

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch