Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση των θυμάτων στα Τέμπη να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει

TechTeam από TechTeam
18/03/2023 12:55
Ενημερώθηκε: 18/03/2023 16:34:28
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
60
SHARES
128
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Αναφορές στην τραγωδία των Τεμπών, το μήνυμα ότι θα τιμήσει τη δέσμευση που έχει δώσει να αλλάξει την «Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν» αλλά και τα διλήμματα ενόψει των επερχόμενων εκλογών περιείχε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκέντρωση στο Μαρούσι το πρωί του Σαββάτου.

Αφού ευχαρίστησε, αρχικά, τους συγκεντρωμένους για την παρουσία τους ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά παρά τις δυσκολίες να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν, μας πληγώνει και δεν εκφράζει τη νέα γενιά. Και από το 2019 έχω πάρει την ισχυρή εντολή αυτή την Ελλάδα που μας πληγώνει να την αλλάξω. Και σήμερα θα προχωρήσω σε αυτό τον δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να κάνουν έναν συνολικό απολογισμό «και να θυμηθούμε πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα σήμερα». «Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019 παραλάβαμε μια χώρα που ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει την δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αυταπάτες, πολλοί συμπολίτες μας τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και για να δώσουμε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα καλύτερα εισοδήματα».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους είναι μία πραγματικότητα από την οποία δεν θα κάνουμε πίσω» καλώντας τους συγκεντρωμένους να θυμηθούν «πώς ήταν οι επαφές μας με το Δημόσιο πριν θέσουμε σε εφαρμογή το gov.gr» και «πώς περιμένατε να πάρετε σύνταξη δύο χρόνια και τώρα παίρνετε σε δύο μήνες».

Σημείωσε, δε, ότι το 12ο Rafale προσγειώθηκε χθες, Παρασκευή, στην Τανάγρα υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με θωρακισμένα σύνορα, η οποία ξέρει πού βαδίζει και πού πρέπει να πάει».

Τα διλήμματα των εκλογών

Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στα διλήμματα ενόψει των επερχόμενων εκλογών: «Πρέπει να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα όσα έχουμε πετύχει και πιστεύω ότι είναι σημαντικά, μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει πάλι αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών».

Περιγράφοντας τον τρόπο και το ύφος με το οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα προσέλθουμε με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με αυτοπεποίθηση τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Εμείς έχουμε κάνει πολλά, θα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας να γενναιότητα, θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας αναλογούν. Με θάρρος Θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμα μας για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ελλάδα».

Όπως είπε για τις εκλογές που έρχονται «θα είναι μια μάχη υπαρξιακή για το μέλλον της πατρίδας. Σας είχα πει το 2019 ότι όποιος νομίζει ότι η πατρίδα μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια τετραετία, έχει αυταπάτες. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, να μάθουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά ο δρόμος είναι ένας, ο δρόμος της προκοπής για την πατρίδα, ο δρόμος της ισχυρής και ασφαλούς Ελλάδας, ο δρόμος μιας Ελλάδας που θα αποκτήσει σε όλες της τις εκφάνσεις ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες. Αυτό το δρόμο μόνο η μεγάλη μας παράταξη μπορεί να τον εγγυηθεί».

«Το δικό σας χαμόγελο, ο δικός ενθουσιασμός, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτό τον αγώνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κρίνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά στην κάλπη, δεν έχω αμφιβολία ότι θα εμπιστευτεί και πάλι την μεγάλη μας παράταξη για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το έχουμε ξεκινήσει» συνέχιε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κάνουμε αυτοκριτική αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο που έχουμε κάνει. Και σας εγγυώμαι προσωπικά ότι αυτός ο αγώνας που ξεκίνησα το 2019 να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και να την αλλάξουμε περαστικά θα το συνεχίσω και θα το ολοκληρώσω. Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα» ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Τέλη Ιουνίου το επίδομα 150€ για κάθε παιδί χωρίς αιτήσεις – Ισχυρό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες

31/05/2026 | 15:47
Featured

Δημοσιονομικός χώρος άνω του 1 δισ. ευρώ στην πορεία προς τη ΔΕΘ – Στο τραπέζι φοροελαφρύνσεις, στήριξη της αγοράς και μέτρα για τη στέγαση

30/05/2026 | 22:00 - Ενημέρωση 31/05/2026 | 03:23
Featured

Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του: «Μας λείπει κάθε μέρα»

30/05/2026 | 17:00
Featured

Μητσοτάκης για τον Νίκο Ταγαρά: «Αποχαιρετούμε έναν σπάνιο άνθρωπο που υπηρέτησε με μέτρο, σοβαρότητα και αφοσίωση»

29/05/2026 | 23:13 - Ενημέρωση 30/05/2026 | 02:25
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τατόι: Αποκαθίστανται οι Ανακτορικοί Κήποι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σε οικονομική ασφυξία η ύπαιθρος: Το κρυφό αλαλούμ με ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ – Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οι αγρότες

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Πούτιν: «Η Ουκρανία λυγίζει – Όποιος αγγίξει το Καλίνινγκραντ θα ισοπεδωθεί» – Τι λένε Reuters, AP και AFP για το τέλος του πολέμου

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ 2025: 55 ευρώ στο καλαμπόκι, 30 στο ρύζι – Πληρωμές, ΕΛΓΑ και οι 10 μεγάλες ειδήσεις για τους αγρότες

    517 shares
    Share 207 Tweet 129
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι γράφει η έκθεση Τυχεροπούλου – Για 7 από τους 13 βουλευτές δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δεδομένα από το πόρισμα Τυχεροπούλου για τους πολιτικούς – Η ζημία πέφτει από τα 1,2 εκατ. στις 115.000 ευρώ

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 509,5 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο – Ποιοι μπαίνουν στο νέο πακέτο μετά τη «χαμηλή» πίστωση Μαΐου

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 31 Μαΐου, εορτολόγιο: Άγιος Ερμείας

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch