Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης : Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

TechTeam από TechTeam
04/06/2026 16:00
Ενημερώθηκε: 04/06/2026 16:01:59
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
62
SHARES
132
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ συζήτησαν την εμβάθυνση της συνεργασίας σε υποδομές, ενέργεια, διαχείριση υδάτων και ευρωπαϊκή άμυνα

Τονίστηκε η σημασία ενός κάθετου διαδρόμου υποδομών που θα συνδέει Ελλάδα, Βουλγαρία και ενδεχομένως Ρουμανία, καθώς και οι ενεργειακές διασυνδέσεις, με την Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).
Συζητήθηκε η ανάγκη μακροπρόθεσμης συμφωνίας για τη διαχείριση διασυνοριακών υδάτων, όπως ο Έβρος και ο Νέστος, για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και την προστασία από την κλιματική κρίση.
Η Ελλάδα πρότεινε πιο φιλόδοξη προσέγγιση στη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας μέσω ενός νέου ευρωπαϊκού εργαλείου δανεισμού, τονίζοντας ότι η άμυνα αποτελεί ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να υπερασπιστούν από κοινού τα συμφέροντα των χωρών τους για τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου Ανταγωνιστικότητας, με στόχο την ισόρροπη κατανομή των πόρων.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Τη σημασία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της διαχείρισης υδάτων και της ευρωπαϊκής άμυνας ανέδειξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά τη συνάντησή τους στη Σόφια.

Στις κοινές δηλώσεις τους, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τον στρατηγικό ρόλο της περιοχής στη νέα γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Ευρώπης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των διασυνδέσεων και στην κοινή αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία ενός κάθετου διαδρόμου υποδομών που θα συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία και ενδεχομένως θα επεκτείνεται έως τη Ρουμανία.

«Αναδείξαμε τη σημασία ενός κάθετου διαδρόμου υποδομών που θα διασυνδέσει την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και ενδεχομένως θα φτάσει μέχρι τη Ρουμανία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων και της ανάπτυξης του κάθετου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα απέδειξε έμπρακτα τη βούλησή της να προωθήσει τέτοια έργα, ολοκληρώνοντας τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) σε χρόνο-ρεκόρ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα της διαχείρισης των διασυνοριακών υδάτων. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για ποτάμια όπως ο Έβρος και ο Νέστος, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός κρίσιμων επενδύσεων που αφορούν τόσο τον αγροτικό τομέα όσο και την προστασία από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.
Μητσοτάκης από τη Σόφια: Νέο ευρωπαϊκό εργαλείο δανεισμού για την άμυνα, κοινό μέτωπο Ελλάδας και Βουλγαρίας για την ανταγωνιστικότητα

«Έχει έρθει η ώρα να δούμε το θέμα μακροπρόθεσμα, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε τις σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να κάνουμε, όχι μόνο για τον αγροτικό τομέα αλλά και για την προστασία από την κλιματική κρίση», τόνισε.

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ευρωπαϊκή άμυνα
Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ μιας πιο φιλόδοξης προσέγγισης στη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως ανέφερε, η άμυνα αποτελεί ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσω ενός νέου ευρωπαϊκού εργαλείου δανεισμού.

«Η Ελλάδα επιμένει σε μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση του προϋπολογισμού για την άμυνα. Η ευρωπαϊκή άμυνα αποτελεί συλλογικό μας αγαθό και θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από ένα καινούργιο ευρωπαϊκό εργαλείο δανεισμού», δήλωσε. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι πόροι αυτοί θα πρέπει να κατανέμονται ισόρροπα μεταξύ των κρατών-μελών και να καλύπτουν τις αμυντικές ανάγκες ολόκληρης της Ευρώπης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περιορίζονται μόνο στην ανατολική της πτέρυγα. «Η περιοχή μας αντιμετωπίζει προκλήσεις 360 μοιρών. Η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους προβληματισμούς χωρών όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στηρίζει τη συζήτηση για την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας.
Μητσοτάκης από τη Σόφια: Νέο ευρωπαϊκό εργαλείο δανεισμού για την άμυνα, κοινό μέτωπο Ελλάδας και Βουλγαρίας για την ανταγωνιστικότητα

Το ευχαριστώ Ραντεφ
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ τόνισε ότι Αθήνα και Σόφια στηρίζουν τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της. Όπως είπε, οι δύο χώρες συμφώνησαν να υπερασπιστούν από κοινού τα συμφέροντά τους στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου Ανταγωνιστικότητας, με στόχο την ισόρροπη κατανομή των πόρων μεταξύ των κρατών-μελών.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια της Ευρώπης να ενισχύσει τη στρατηγική της αυτονομία. Συμφωνήσαμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των κρατών μας, ώστε κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της και να διευρύνει τη βιομηχανική της βάση», ανέφερε. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης τις σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στους τομείς των ψηφιακών υποδομών και των κέντρων δεδομένων.

«Η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κέντρων δεδομένων και πληροφοριών. Σε έναν αβέβαιο κόσμο και σε μια περίοδο κλιμάκωσης των εντάσεων, οι δύο χώρες συμμερίζονται κοινή ευθύνη για την ασφάλεια της περιοχής μας σε μια κρίσιμη εποχή για την Ευρώπη», σημείωσε. Τέλος, ο Ρούμεν Ράντεφ ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική κυβέρνηση για τη συμβολή της στην ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Βουλγαρίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Βουλγαρίας σε μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή», δήλωσε, αναφερόμενος στις αυξημένες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒουλγαρίαΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Η Ευρώπη χωρισμένη σε στρατόπεδα και χωρίς αποφάσεις για ενέργεια και προϋπολογισμό: Το κείμενο συμπερασμάτων και οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη

16/10/2026 | 11:00
Featured

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την κόντρα Ανδρουλάκη – Τσίπρα

15/10/2026 | 21:13
Featured

Μητσοτάκης: Θετικό κλίμα για επενδύσεις από την Αυστραλία – Το μήνυμα στην Ομογένεια

15/10/2026 | 16:24
Featured

Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες: Κόκκινες Γραμμές από την Αθήνα για Αγροτικές Δαπάνες, Ακρίβεια και Μετανάστευση

15/10/2026 | 14:01
Load More
Επόμενο Άρθρο

Θρήνος στον Πειραιά: Νεκρός 59χρονος οδηγός ταξί μετά από πτώση στη θάλασσα – Τι εξετάζεται 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 30 Οκτωβρίου, Α21 και αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου – Προγράμματα με ενισχύσεις έως 17.000 ευρώ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ: Αναδρομικά από 480€ έως 4.800€ στα παραδείγματα – Επικουρικές, επανυπολογισμοί και νέα πλατφόρμα ΕΦΚΑ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Στρατιωτικά Σχέδια ΗΠΑ: Στο Στόχαστρο του Πενταγώνου οι Ιρανικές Υποδομές με τη «Μητέρα Όλων των Βομβών»

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά μεγάλη διψήφια η διαφορά για τη Ν.Δ., στο 4,2% το κόμμα Κασιδιάρη

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Κερδισμένος ο Μητσοτάκης από την κόντρα Ανδρουλάκη – Τσίπρα

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση ALCO: Ισχυρό προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ από την ΕΛΑΣ τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • GOOGLE – 15 Οκτωβρίου 2026: Έρχεται μεγάλο Core Update; Τι λένε οι ειδικοί και τι αλλάζει για τους εκδότες

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch