Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή την Παρασκευή οι δύο από τις τρεις δικογραφίες – Τα επόμενα 24ωρα ο ανασχηματισμός

TechTeam από TechTeam
03/04/2026 10:13
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
55
SHARES
118
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Πολιτικούς τριγμούς έχουν προκαλέσει οι δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ζητούνται διώξεις για συνολικά 20 πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, εκ των οποίων 11 βουλευτές και πρώην υπουργοί, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται και άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώτες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να διαβιβαστούν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 στη Βουλή. Η δικογραφία που αφορά τους πρώην υπουργούς Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή έχει ήδη διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να φτάσει αύριο στη Βουλή. Η ίδια υπόθεση, ως προς τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχει φύγει απευθείας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία για τους «11+2», πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 11 βουλευτών για τους οποίους ζητείται άρση ασυλίας, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, περιλαμβάνονται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και η Κατερίνα Παπακώστα. Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, ζητεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο να ανάψει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της έρευνας. Για όλους ζητείται άρση ασυλίας, ωστόσο η περίπτωση του Σπήλιου Λιβανού και της Φωτεινής Αραμπατζή εμπίπτει στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, καθώς κατά το επίμαχο διάστημα είχαν διατελέσει υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στην 3η δικογραφία
Ξεχωριστή είναι η διαδρομή της τρίτης κατά σειρά δικογραφίας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι εν ενεργεία βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπος Αθανασίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τα δύο «γαλάζια» στελέχη προκύπτουν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς στελέχη του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη δικογραφία δεν ακολούθησε την ίδια οδό με τις προηγούμενες, καθώς το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα των Ευρωπαίων εισαγγελέων ούτε συγκαταλέγεται στα αδικήματα που μπορούν να διερευνήσουν. Για τον λόγο αυτό, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια να κρίνει αν η υπόθεση πρέπει να αποσταλεί στη Βουλή, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για την άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο ανασχηματισμός

Με τη διαβίβαση της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Αρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Πρώτον, για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών, σύμφωνα με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Δεύτερον, για την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών, για τον Σπήλιο Λιβανό και την Φωτεινή Αραμπατζή, οι οποίοι το 2021 κρατούσαν τα ηνία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως υπουργός και υφυπουργός αντιστοίχως.

Οι εξελίξεις έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο το τελευταίο διάστημα έβλεπε με ικανοποίηση, και υπό το βάρος των διεθνών εξελίξεων μετά τον πόλεμο στο Ιράν, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας να καταγράφουν άνοδο. Πλέον, όμως, καλείται να κάνει damage control, με το σενάριο του ανασχηματισμού να επανέρχεται δυναμικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τοποθετείται ακόμη και εντός των επόμενων 24ώρων.

Στο τραπέζι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντικατάσταση ακόμη και τεσσάρων από τους 11 βουλευτές που ερευνώνται για πράξεις του 2021 και σήμερα κατέχουν κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Αλλαγές, ωστόσο, εξετάζονται και στο εσωτερικό της ΝΔ, με πιθανή την απομάκρυνση του γραμματέα του κόμματος Κώστα Σκρέκα, καθώς, εν όψει και του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στη θέση του. Με άλλα λόγια, στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται να προκρίνεται μια λύση αντίστοιχη με εκείνη που είχε ακολουθηθεί στην περίπτωση του πρώην υπουργού Μετανάστευσης Μάκη Βορίδη -ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την περίοδο Ιουλίου 2019 – Ιανουαρίου 2021- και των τριών υφυπουργών Τάσου Χατζηβασιλείου, Διονύση Σταμενίτη και Χρήστου Μπουκώρου. Τότε, όταν το πρωθυπουργικό γραφείο ενημερώθηκε για την αντίστοιχη δικογραφία και αξιολόγησε την εμπλοκή του καθενός, ακολούθησαν οι παραιτήσεις και η αντικατάστασή τους.

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ανασχηματισμόςΒουλήΟΠΕΚΕΠΕ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΑΑΔΕ – ΕΛΓΑ: Έως 509,5 εκατ. ευρώ μέχρι 30 Ιουνίου 2026 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι πληρώνονται και πότε

02/06/2026 | 17:02
Featured

Το νέο σκηνικό στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς – Στους 39 οι ανεξάρτητοι

02/06/2026 | 15:13
Featured

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

02/06/2026 | 14:16
Featured

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους επτά κατηγορούμενοι – Συνεχίζονται οι απολογίες

01/06/2026 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μπαράζ διπλωματικών επαφών του Κιρ Στάρμερ για Μέση Ανατολή και Ουκρανία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    539 shares
    Share 216 Tweet 135
  • Το άγνωστο Θαύμα του Αγίου Παϊσίου που δεν θα δείτε στο MEGA- Τι έγινε με νεαρό φοιτητή το 1987

    2018 shares
    Share 807 Tweet 505
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σήμερα στη Βουλή η πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Οι μεγάλες αλλαγές σε Δικαιοσύνη, Δημόσιο, Πανεπιστήμια και Επιστολική Ψήφο

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Νέα Αριστερά: Πολιτικός σεισμός με 7 ανεξαρτητοποιήσεις και 143 αποχωρήσεις – Τι βλέπουν αναλυτές από Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: ΕΑΣ, φορολογικές δηλώσεις και εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Οι 7 μεγάλες αλλαγές, σύνταξη σε 1 ημέρα και τα νέα ποσά

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου σε ηλικία 75 ετών-Η προσφορά του στην ΕΣΗΕΑ

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch