Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων που θα αφορούν αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Oι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα, μετά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους. Η κυβέρνηση θα ορίσει τον βαθμό των περιορισμών αλλά και τη γεωγραφική τους έκταση.

Σύμφωνα με ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ πληροφορίες, από την Δευτέρα, στα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, θα εφαρμοστεί νέο ωράριο λειτουργίας είτε 07:00- 23:00, είτε 07:00- 00:00.

Το μέτρο, είναι πιθανόν, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΑ στο σύνολο της χώρας, αλλά μόνο περιοχές με δείκτη μεγάλης μεταδοτικότητας της νόσου.

Η βασική αντίδραση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης είναι οι οικονομικές επιπτώσεις καθώς τα περισσότερα μπαρ και τα κλαμπ στις τουριστικές περιοχές ανοίγουν λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αντίστοιχα πάντως μέτρα έχουν λάβει ήδη στην Ισπανία όπου από τα μέσα Ιουλίου η κυβέρνηση της Καταλονίας έχει απαγορεύσει την λειτουργία των κλαμπς και των μπαρ μετά τις 12 το βράδυ. Παράλληλα έχουν απαγορευθεί και τα υπαίθρια πάρτι με την επιβολή προστίμου ως και 15.000 ευρώ!

Παρόμοια μέτρα έχουν λάβει σε τοπικό επίπεδο και στην Πορτογαλία ενώ εξετάζονται παράλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ιταλία, την Μάλτα και την Σλοβενία.