Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης και Ρούμπιο στον Λευκό Οίκο: Στην Αθήνα εντός του έτους ο 6ος γύρος Στρατηγικού Διαλόγου, εμπόριο, ενέργεια και Γάζα στο επίκεντρο

TechTeam από TechTeam
26/02/2026 22:42
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
61
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο

Συμφωνήθηκε η οριστικοποίηση των διαδικασιών για τον 6ο Γύρο Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ εντός του έτους στην Αθήνα.
Δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας, των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων, καθώς και στις συνεργασίες σε τομείς όπως η ναυτιλία, η ενέργεια και η τεχνητή νοημοσύνη.
Συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου για τις σχέσεις με την Ανατολική Μεσόγειο και η σημασία της διασυνδεσιμότητας.
Αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Γάζα, με την Ελλάδα να δηλώνει ετοιμότητα για συμβολή στη σταθεροποίηση και ανασυγκρότηση της περιοχής.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο, σε μια συνάντηση που διήρκησε 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αναδείχθηκε η σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με τους δύο υπουργούς να συμφωνούν στην οριστικοποίηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή του 6ου Γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ εντός του έτους, στην Αθήνα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας, με επίκεντρο τις εμπορικές συναλλαγές και τις επενδύσεις, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση των συνεργειών στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, της τεχνητής νοημοσύνης και της υψηλής τεχνολογίας.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν, επίσης, τη σημασία της διασυνδεσιμότητας και της διαπεριφερειακής συνεργασίας, αναφερόμενοι, μεταξύ άλλων, στον Οικονομικό Διάδρομο IMEEC ως σημαντική εναλλακτική όδευση, στην οποία τα συμφέροντα των δύο χωρών συγκλίνουν.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου για τις σχέσεις με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, λαμβάνοντας υπόψη και τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει η χώρα στην περιοχή.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στο μέλλον των ευρωατλαντικών σχέσεων, επισημαίνοντας την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους, ενώ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Συμβούλιο Ειρήνης, με επίκεντρο τη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλει στις προσπάθειες σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης της περιοχής.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντήσω τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Marco Rubio, εδώ στην Ουάσιγκτον, στον Λευκό Οίκο, για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο έτος. Έχουμε μία πολύ καλή, πολύ εποικοδομητική σχέση. Συνομιλούμε τακτικά, τόσο για ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο κρατών, όσο βεβαίως και για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις. Είναι ένας εξαιρετικά καλός γνώστης των περιφερειακών θεμάτων και ιδίως εκείνων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Συζητήσαμε για τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τις δύο χώρες. Οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σήμερα στο ανώτατο δυνατό σημείο. Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά εξαιρετική κατάσταση, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνεργασίες, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, όσο επίσης και στην αμυντική συνεργασία, στο εμπόριο και την οικονομική διπλωματία.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωατλαντικές σχέσεις, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις σχέσεις που αναπτύσσονται στο νέο δυναμικό περιβάλλον. Η σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης είναι μια δομική σχέση, η οποία αναπτύχθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στη σχέση αυτή, και παρά τα όποια προβλήματα μπορεί κατά καιρούς να εμφανίζονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προωθήσουμε τις ιδέες που οικοδόμησαν τη Δύση.

Σε ό, τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις, συνομιλήσαμε για τα θέματα επίκαιρου ενδιαφέροντος, όπως είναι η Μέση Ανατολή, το Ιράν, η Ουκρανία, η Υποσαχάρια Αφρική -όλες εκείνες οι περιοχές, στις οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται παγκόσμιοι κίνδυνοι.

Για μία ακόμη φορά θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων, με έναν στιβαρό λόγο, με έναν λόγο συνεπή. Είμαστε εκείνοι, οι οποίοι συνδιαμορφώνουμε τις εξελίξεις και δεν τις παρακολουθούμε απλά. Με όραμα για την πατρίδα μας, με σθένος και δύναμη, χωρίς ηττοπάθεια, με αυτοπεποίθηση

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣΡουμπιο

ΣχετικάΆρθρα

Secretary of State Marco Rubio listens as President Donald Trump meets with Argentine President Javier Milei during the United Nations General Assembly, Tuesday, Sept. 23, 2025, in New York. (AP Photo/Evan Vucci)
Featured

Ρούμπιο: Καλή συμφωνία ή καθόλου – Ιράν: Νέα επίθεση των ΗΠΑ θα λάβει συντριπτική απάντηση

26/05/2026 | 18:00
Featured

Γιώργος Γεραπετρίτης για Τουρκία και «Γαλάζια Πατρίδα»: Δεν ανεχόμαστε τετελεσμένα

25/05/2026 | 18:00
Featured

Ρούμπιο: Η Ουάσινγκτον προτείνει νέα σχέση με τον λαό της Κούβας

20/05/2026 | 17:00
Featured

«Πρώτο τηλεφώνημα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ»: Ο «διάλογος» Γεραπετρίτη-Βενιζέλου για τη διαχείριση κρίσεων στο Αιγαίο

19/05/2026 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο
Memorial event, by the Diversitas group, for the victims of the Tempi train accident with the participation of Maria Karystianou (President of the Tempi Victims' Families Association), Kostas Genidounias (former President of the Greek Train Drivers) and Pavlos Aslanidis, New School of Philosophy of the Aristotle University of Thessaloniki, February 14, 2025. / Εκδήλωση μνήμης, της ομάδας Diversitas, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με την συμμετοχή των Μαρία Καρυστιανού (Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών), Κώστα Γενιδουνιά (πρώην Πρόεδρος των Ελλήνων Μηχανοδηγών) και Παύλου Ασλανίδη, Νέα Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, 14 Φεβρουαρίου 2025.

Μαρία Καρυστιανού: Με πλησίασε ο Γιώργος Σταμάτης ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη να με ρωτήσει «τι χρειάζομαι»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΕΑ: De Minimis έως 80€/στρέμμα, αλώνια από αυτή την εβδομάδα +40 εκατ. ευρώ – Τι περιμένουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    617 shares
    Share 247 Tweet 154
  • Κορινθία: Το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Ταγαρά παρουσία Μητσοτάκη – Η πορεία ζωής και προσφοράς του επί δεκαετίες

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ 2026: Αυξήσεις έως 80%, νέοι επανυπολογισμοί στο Δημόσιο και οι αλλαγές που φέρνουν περισσότερα χρήματα 

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Το άγνωστο Θαύμα του Αγίου Παϊσίου που δεν θα δείτε στο MEGA- Τι έγινε με νεαρό φοιτητή το 1987

    2021 shares
    Share 808 Tweet 505
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΑΑΔΕ – ΕΛΓΑ: Έως 509,5 εκατ. ευρώ μέχρι 30 Ιουνίου 2026 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι πληρώνονται και πότε

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Δημοσκοπήσεις – εκλογές 2026: Τι δείχνουν τα πρώτα γκάλοπ και πως διαμορφώνεται το πολιτικό Σκηνικό

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: ΕΑΣ, φορολογικές δηλώσεις και εργαζόμενοι συνταξιούχοι – Οι 7 μεγάλες αλλαγές, σύνταξη σε 1 ημέρα και τα νέα ποσά

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch