«Η κατάσταση σηκώνει τσιγάρο», παρατήρησε αμέσως με την είσοδο του στο γραφείο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Αν θες τσιγάρο έξω» με τον κ.Βελόπουλο να τονίζει «Μας το έχεις κόψει».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε τονίζοντας «Δεν ξέρω αν είναι λόγω του απογεύματος, αλλά βλέπω μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις», καθώς είδε περισσότερους δημοσιογράφους στον χώρο. Προσέθεσε «τι να σε κεράσω;» με τον κ.Βελόπουλο να του απαντά ότι δεν συνηθίζει να πίνει τίποτε, ούτε καφέ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τον ρώτησε «Πως πέρασες στην Αμερική», με τον κ.Μητσοτάκη να απαντά «Εντατικά» και ερωτήθη «Διήμερο;» για να απαντήσει ξανά «Ναι, διήμερο, αλλά χρήσιμο».

Ωστόσο ο κ. Βελόπουλος επέμεινε για το θέμα με το τσιγάρο, λέγοντας πως «οι καταστηματάρχες κάνουν παράπονα γιατί έχει πέσει ο τζίρος τους [λόγω αντικαπνιστικού]» (του θύμισε ότι καταψήφισε τον αντικαπνιστικό νόμο», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Δεν κάνουν παράπονα γιατί ξέρουν ότι ο νόμος ισχύει για όλους. Καλό είναι να εφαρμόζουμε το νόμο ακόμα και αν το έχουμε καταψηφίσει. Να τον στηρίζεις και να συμμορφώνεσαι»

«Βγαίνω πάντα όμως έξω από τα εστιατόρια να καπνίσω», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να πάρει τα εύσημα από τον πρωθυπουργό.

Βελόπουλος για ΠτΔ: «Ο Μητσοτάκης μου είπε ότι σκέφτεται κάποια ονόματα»

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε ο κ.Βελόπουλος: «Αν δεν μου πει όνομα δεν μπορώ να τοποθετηθώ, μου είπε ότι σκέφτεται κάποια ονόματα. Θεωρώ ότι το όνομα που θα προτείνει θα προκαλέσει έκπληξη».

Το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά διευκρίνησε ότι δεν ισχύει ατάκα του πρωθυπουργού περί «προσώπου-έκπληξης», τονίζοντας πως δεν είπε κάτι σχετικό ο πρωθυπουργός μέσα στη συνάντηση. Και εν συνεχεία ο κ.Βελόπουλος διευκρίνισε και ο ίδιος προς τα ΜΜΕ πως ήταν δική του η αίσθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα προκαλέσει έκπληξη και όχι φράση του ίδιου του πρωθυπουργού εντός του γραφείου.

Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος στη δήλωσή του τόνισε για τον εκλογικό νόμο, ότι τον έλαβε από τον πρωθυπουργό και θα τον διαβάσει και θα τοποθετηθεί.

«Λέμε όχι στη Χάγη εμείς, μου το έθιξε στη συνάντηση. Αλλά του είπα ότι δεν είναι απλό πήγαμε άλλη μια φορά στις ΗΠΑ και χάσαμε. Έχουμε ενστάσεις στα εθνικά ότι θα είναι δεδομένη η Ελλάδα», ανέφερε για τα εθνικά θέματα και συνέχισε: «Τώρα χρειαζόμαστε φτηνά και καλά όπλα!».