Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Βενιζέλος: «Αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός θα το διεκδικούσα ευθέως, όχι μέσω αντιπροσώπου»

TechTeam από TechTeam
04/04/2023 16:02
σε Featured, HOT NEWS, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
63
SHARES
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε σε αρκετά ζητήματα της πολιτικής προεκλογικής επικαιρότητας, ενώ μεταξύ άλλων απάντησε στο αν ενδιαφέρεται για την θέση του πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πολιτευθεί σε αυτές τις εκλογές. «Δεν θα με δείτε στην επόμενη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Για Τέμπη
Για την τραγωδία με τις αμαξοστοιχίες σημείωσε πως «η ρήξη του πολιτικού συστήματος με τους νέους φανερώθηκε στα Τέμπη» και πρόσθεσε ότι «μετά τα Τέμπη, ίσως οι νέοι κατάλαβαν πως η ψήφος τους έχει αξία».

Αιχμές για ΝΔ -«Ο κ. Παπανδρέου αδικείται ιστορικά»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να θυσιαστεί για να λύσει προβλήματα που συνέβαλε να δημιουργηθούν», ενώ άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και στη συνέχεια σχολίασε με νόημα ότι «ο κ. Παπανδρέου αδικείται ιστορικά»

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις κρίσεις, σπαταλήθηκαν λεφτά». Για την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερες εκλογές σε περίπτωση που δεν σημειώσει αυτοδυναμία, τόνισε: «Η μη χρήση διερευνητικής εντολής αποτελεί καταστρατήγηση του συντάγματος», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «τα τελευταία 4 χρόνια χάθηκε η δημοσιονομική επίγνωση».

Βενιζέλος: «Η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιό της»
Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ευχήθηκε να καταφέρει στις εκλογές τους στόχους του. «Ο κ. Ανδρουλάκης συζητά μαζί μου και του λέω την άποψη μου», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχολιάζοντας την επίθεση της ΝΔ στην πρόταση Ανδρουλάκη για «τρίτο πρωθυπουργό» επιτέθηκε στην κυβερνητική παράταξη λέγοντας: «Η ΝΔ μιλάει για θεσμική ασέβεια ενώ αγνοεί το άρθρο 37 του συντάγματος;», ενώ για αυτή καθεαυτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιο της».

Βενιζέλος: «Γελοιότητα να λένε ότι είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα σενάρια που τον εμφανίζουν υποψήφιο πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ έφτασε μία μικρή εταιρεία δημοσκοπήσεων κάνοντας την μεγαλύτερη μεθοδολογική και δεοντολογική γελοιότητα να υποβάλει την ερώτηση εάν το εκλογικό σώμα θέλει πρωθυπουργό εμένα. Είμαι εγώ υποψήφιος πρωθυπουργός; Διεκδικώ την ψήφο του ελληνικού λαού; Αν εγώ ήθελα να διεκδικήσω την πρωθυπουργία θα έθετα σε κίνδυνο την πορεία της χώρας όταν η χώρα ήταν με το ένα πόδι στο λάκκο και με το άλλο στον γκρεμό».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε: «Δεν προέταξα ποτέ καμία επιδείωξη αξιώματος και υποτάχθηκα στις ανάγκες της χώρας και πλήρωσα κόστος μαζί με το κόμμα κι εγώ προσωπικά. Άρα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που λένε τη γελοιότητα ότι μπορεί εγώ δια αντιπροσώπου χωρίς να είμαι υποψήφιος, χωρίς να θέλω, χωρίς να έχω πρόγραμμα, να έχω φιλοδοξία να διεκδικώ».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «εάν πρόκειται να διεκδικήσω έναν τέτοιο ρόλο θα τον διεκδικούσα ευθέως όχι δια αντιπροσώπου, όχι πλαγίως, όχι στο παρασκήνιο».

Για το πρόσφατο βιβλίο του
Για το πρόσφατο βιβλίο του, όπου κάνει αναφορά γράφοντας ότι «εδώ είμαστε αν ο τόπος με χρειαστεί ξέρει που θα μας βρει», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε: «Εννοώ αν μας χρειαστεί επειδή υπάρχει κρίση, επειδή υπάρχει ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις. Και ο χώρος που υπάρχει αυτή την στιγμή ελεύθερος στα κόμματα μπορεί να οδηγήσει σε μία λύση που είναι φυσιολογική, θεσμική, συνταγματική, αλλά μπορεί να διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις μίας κρίσης, όχι πολιτικής αλλά κοινωνικής και λυπάμαι που το λέω οικονομικής, δεν κινδυνολογώ, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για εκδοχές πολέμου νεώτερες».

Τέλος, επανήλθε στην σεναριολογία σχετικά με το ενδεχόμενο «πρωθυπουργοποίησής» του, λέγοντας πως «αυτά όπως αντιλαμβάνεστε είναι σενάρια που δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο. Εάν μου λέτε ότι μπορεί να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι αρχηγοί των κομμάτων και να έρθουν και να πουν έλα να κάνεις τον πρωθυπουργό, έχοντας την δυνατότητα να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε συμφωνήσει και με το οποίο συμφωνείς κι εσύ, ναι θα διευκόλυνα τα κόμματα και την χώρα, αλλά θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι μία συζήτηση κάπως παιδική».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σύγκρουση Βενιζέλου και Αλιβιζάτου για την ποινική ευθύνη των υπουργών

10/02/2026 | 12:00
Featured

Με Καραμανλή, Σαμαρά, Βενιζέλο, Λαλιώτη και Λαζόπουλο η εκδήλωση για την «Κρίση της Δημοκρατίας σήμερα»

08/12/2025 | 21:45 - Ενημέρωση 09/12/2025 | 06:13
Featured

Βενιζέλος: Σημαντικό το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία της για την Πενταμερή Διάσκεψη

06/12/2025 | 13:00
Featured

Βενιζέλος: «Ο Σαμαράς τήρησε όσα είχαμε συμφωνήσει για την εξωτερική πολιτική σε ελληνοτουρκικά και Μακεδονικό»

12/11/2025 | 10:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιάννης Ραγκούσης: «Πρόκειται για μία από τις πιο βρώμικες και πλαστογραφημένες πολιτικές επιθέσεις»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Συναγερμός για την κακοκαιρία – Πορτοκαλί προειδοποίηση, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες: Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι πολίτες

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Τέσσερα πακέτα αναδρομικών έως 8.500 ευρώ για 500.000 συνταξιούχους – Τι γίνεται με την προσωπική διαφορά

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Αυξήσεις 2,4% σε 10 ειδικές παροχές – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι κινδυνεύουν με μειώσεις

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΔΕ 2026: Ανοίγει μετά τον Μάιο – Αλλαγές στην αίτηση και πληρωμές ΕΛΓΑ–ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες 20 μέρες

    75 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΑΣΕΠ 2026: 3.974 προσλήψεις σε Δήμους και Νοσοκομεία – Οδηγός με 7 SOS για σωστή αίτηση

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος – Οραματιστής ιδρυτής της ΠΛΑΙΣΙΟ που άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας στην Ελλάδα

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2026 και επίδομα γέννησης έως 3.500€: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών και ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους

    91 shares
    Share 36 Tweet 23
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch