Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Υποχώρησε η Wagner με παρέμβαση Λουκασένκο- Πριγκόζιν: «Γυρίζουμε πίσω για να μη χυθεί αίμα»

TechTeam από TechTeam
24/06/2023 23:19
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
69
SHARES
147
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα το βράδυ για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ.
Νωρίτερα, το γραφείο του Λουκασένκο είχε ανακοινώσει ότι ο Λευκορώσος πρόεδρος μίλησε με τον Πριγκόζιν έχοντας την έγκριση του Πούτιν, και ότι ο αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ συμφώνησε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να σταματήσει τις μετακινήσεις των μαχητών του, ορισμένοι από τους οποίους προωθούνταν προς τη Μόσχα.

Σε κατεύθυνση εσωτερικής αποσταθεροποίησης με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη Μόσχα αλλά και την παγκόσμια ειρήνη, βρέθηκε η Ρωσία, μετά την απόφαση του επικεφαλής της Βάγκνερ και μέχρι πρόσφατα επιστήθιου φίλου του προέδρου Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν να «κηρύξει πόλεμο» στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας για τους χειρισμούς στον πόλεμο της Ουκρανίας. Κι ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε με διάγγελμα στον ρωσικό λαό και προειδοποίησε πως η απάντηση «θα είναι σκληρή και οι προδότες θα τιμωρηθούν», παρενέβη ο Λουκασένκο, με καταλυτικό τρόπο.

Όλα δείχνουν ότι έληξε η ανταρσία των 24 ωρών. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι διαπραγματεύτηκε εκ μέρους του Πούτιν με τον Πριγκόζιν και τον έπεισε να σταματήσει την προέλαση. Του έδωσε εγγυήσεις για όλους τους μαχητές της Βάγκνερ.

«Δεν θα αφήσουμε να γίνει αιματοχυσία, διατάζω όλες τις μονάδες μου να επιστρέψουν στις βάσεις του» είπε μέσω Telegram, ο επικεφαλής της Βάγκνερ.

Ειδικότερα, ο Πριγκόζιν ανέφερε ότι οι μαχητές της Βάγκνερ επιστρέφουν στις βάσεις τους στην Ουκρανία. Ισχυρίστηκε ότι είχαν φτάσει στα 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και ελήφθη η απόφαση της οπισθοχώρησης για να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Δεν ανέφερε αν ικανοποιήθηκε το βασικό του αίτημα που ήταν η αποπομπή του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Λευκορωσία, υπάρχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Βάγκνερ. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα αποσυρθούν οι κατηγορίες για ένοπλη ανταρσία ώστε να μπορέσει να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, που είχαν καταλάβει από το πρωί το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα το βράδυ, παρατήρησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άνδρες του Γεβγκένι Πριγκόζιν άρχισαν να επιβιβάζονται σε μικρά λεωφορεία και να αναχωρούν από το αρχηγείο, ενώ τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης που βρίσκονταν εκεί, δεν είχαν ακόμη μετακινηθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

H ρωσική υπηρεσία του BBC καταγράφει τη στιγμή της αποχώρησης των μισθοφόρων, και μεταδίδει ότι στο στάδιο Rostov Arena (που χτίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018) υπάρχει ένα τεράστιο χρονόμετρο. Δίπλα σε αυτό ξεχωρίζει η κατά τα φαινόμενα λίαν προσφάτως τοποθετημένη επιγραφή: “Είμαστε όλοι ένας λαός και πολεμάμε έναν εξωτερικό εχθρό. Πιστεύουμε στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρό μας”! (υπονοώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν).

Το τηλεοπτικό κανάλι Dozhd (το οποίο αναγνωρίζεται στη Ρωσία ως “ξένος πράκτορας”) καταγράφει και αυτό την αποχώρηση των μισθοφόρων από το Ροστόφ δημοσιεύοντας ένα σύντομο βίντεο με τίτλο: “Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ τα μαζεύουν και φεύγουν, ο κόσμος τους χειροκροτεί και φωνάζει “Η Βάγκνερ είναι δύναμη”!

Το παρασκήνιο
Ο Πούτιν ενημέρωσε από νωρίς το πρωί τον Λουκασένσκο και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία με τον Πριγκόζιν και τους εκπροσώπους του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δύο μυστικές συναντήσεις – μία το πρωί και μία το απόγευμα – οι διαπραγματεύσεις κράτησαν όλη τη μέρα με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η συμφωνία.

Το χρονικό της ανταρσίας της Βάγκνερ
Το βράδυ της της Παρασκευής, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι έχει πάρει τον έλεγχο της Ροστόβ, πόλη μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα με ιδιαίτερη σημασία, καθώς από έκει συντονίζονται όλες οι επιχειρήσεις στα νότια ουκρανικά μέτωπα.

Από την πόλη Ροστόβ, δήλωσε ότι ξεκινά η ένοπλη πορεία της Βάγκνερ προς τη Μόσχα, για να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη. Το κομβόι άρχισε να ακολουθεί τον αυτοκινητόδρομο Μ4 και να κατευθύνεται προς τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η ομάδα των 5.000 μαχητών έφτασε αρχικά στην πόλη Βορονέζ, όπου πήρε υπό τον έλεγχό της όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εκεί σημειώθηκαν οι μοναδικές μάχες.

Έπειτα, το κομβόι λέγεται ότι πέρασε από την πειφέρεια Λιπέτσκ και να φτάνει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα έξω από Μόσχα.

Τέλος, ο Λουκασένκο γνωστοποίησε την πρόταση για εκεχειρία, την οποία αποδέχτηκε ο Πριγκόζιν και έληξε ο διεθνής συναγερμός.

Η ανταρσία της Βάγκνερ, συνιστά αδιαμφισβήτητα σημαντικό πλήγμα στο κύρος του Ρώσου προέδρου. Αποτελεί ακόμη ένα μάθημα για τον Πούτιν, αφού ο ίδιος ήταν αυτός που δημιούργησε τη μισθοφορική οργάνωση.

Ο Πριγκόζιν που έκανε τις «βρώμικες δουλειές» του, τόσο εντός όσο και έξω από τη Ρωσία, έφτασε στον σημείο να απειλεί τον Ρώσο πρόεδρο. Τώρα, αναμένεται η επόμενη μέρα, η οποία θα είναι καθοριστική για το εσωτερικό της Ρωσίας.

Ετικέτες: ρωσία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Απάντηση Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες

13/01/2026 | 13:00
HOT NEWS

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Έχει συμμάχους νεοναζί και εθνικιστές, διαλύει την εκκλησία

13/01/2026 | 12:00
HOT NEWS

Ρωσία: Κατέρριψε 106 drones το τελευταίο 24ωρο

07/01/2026 | 19:00
Featured

Γιατί η Ρωσία αντιδρά επιφυλακτικά στην ανατροπή του στενού συμμάχου Μαδούρο

06/01/2026 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: «Σύμμαχος ο ενθουσιασμός, εχθρός ο εφησυχασμός- Όλη η Ελλάδα είναι μπλε»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καταγγελίες–βόμβα Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: «Σέχτα, χειραγώγηση, 600 μηνύματα» και η  “γερόντισσα” με την  αστρολογία

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις και στις επικουρικές – Οι πρόσφατες πληροφορίες για τα αναδρομικά και το «κλειδί» των πλεονασμάτων

    100 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΕΒΕΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026: Πληρωμές στις 27 και 29 Ιανουαρίου – Ποιοι παίρνουν αυξήσεις και αναδρομικά έως 2.000€  

    99 shares
    Share 40 Tweet 25
  • ΔΥΠΑ 2026: 21.515 νέες επιδοτούμενες θέσεις, προγράμματα δεξιοτήτων για 80.000 ωφελούμενους και «κύμα» πληρωμών 

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙ: +11% ζήτηση έως το 2034, 874 εκατ. τόνοι παραγωγή – Πού «κουμπώνει» η Ελλάδα μετά τα 7,99 δισ. και τη νέα ΚΑΠ

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η ΝΔ, στο 14,9% το ΠΑΣΟΚ – Από πού αντλούν ψήφους Καρυστιανού και Τσίπρας

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ LIVE:Χιονιάς πανελλαδικής κλίμακας: στα λευκά Ηλεία, Μεσσηνία και Σέρρες – Χιόνια σε Βίλια και Πάρνηθα

    144 shares
    Share 58 Tweet 36
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch