Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

Σε πανικό οι Τούρκοι! Απειλούν Ρωσία και ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν τους Κούρδους

Newsroom από Newsroom
13/10/2015 17:31
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε απόλυτο πανικό τελεί το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, το οποίο έχει αντιληφθεί ότι Αμερικανοί και Ρώσοι «παίζουν» πλέον ανοιχτά ενάντια στους σχεδιασμούς Ερντογάν για παλινόρθωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω του τζιχαντισμού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία ότι δεν θα ανεχτεί εδαφικά κέρδη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη Συρία, δίπλα στα βορειοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Το Reuters επικαλείται ως πηγές του δύο υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία προειδοποίησε τις δύο υπερδυνάμεις ότι δεν θα ανεχτεί οι Κούρδοι να καταλάβουν την περιοχή που τώρα ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, δυτικά του Ευφράτη, την ίδια περιοχή που θέλει η Τουρκία να καταλάβει, να δημιουργήσει «ζώνη ασφαλείας» και στη συνέχεια να την παραδώσει στον έλεγχο της Αλ Κάιντα. Δείτε τον χάρτη:

syria_chartis1.jpg

Τα κουρδικά εδάφη απεικονίζονται με πράσινο χρώμα. Με μαύρο είναι το Ισλαμικό Κράτος. Με ανοιχτό πορτοκαλί και μωβ οι περιοχές που ελέγχουν οι σύμμαχοι της Τουρκίας, δηλαδή η Αλ Κάιντα και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) που έχουν συστήσει από κοινού τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ). Με σκούρο πορτοκαλί οι κυβερνητικές περιοχές.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς και δεν κάνουμε πλάκα», είπε ο ένας Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters αναφερόμενος στην πιθανότητα να περάσουν οι Κούρδοι τον Ευφράτη, να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους από το ιρακινό Κουρδιστάν μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.

Η Τουρκία τρέμει στην ιδέα ότι οι Κούρδοι της Συρίας έτσι και ενοποιήσουν τα εδάφη τους στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ μοιραία θα προκαλέσουν διχοτόμηση της Τουρκίας, αφού και οι Κούρδοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) θα ζητήσουν ένωση με τα ελεύθερα κουρδικά εδάφη.

«Το PYD [σ.σ. το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα που κυβερνά τη βόρεια Συρία] τώρα τελευταία έρχεται όλο και πιο κοντά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Εμείς θεωρούμε το PYD [σ.σ. το οποίο συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή με στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου] τρομοκρατική οργάνωση και θέλουμε όλες οι χώρες να αναλογιστούν τις συνέπειες τις συνεργασίας τους», είπε ο ένας Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

Η Τουρκία υποπτεύεται ότι η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εδώ και δύο εβδομάδες, ότι παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας.

«Με τη βοήθεια της Ρωσίας, το PYD προσπαθεί να καταλάβει τα εδάφη μεταξύ της Τζαραμπλούς και της Αζάζ, προχωρώντας δυτικά του Ευφράτη. Ποτέ δεν θα το ανεχτούμε αυτό», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες της σε υψηλόβαθμες επαφές με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία.

Η Τουρκία, γράφει το Reuters, δεν ανέφερε τι μέτρα θα λάβει σε περίπτωση που οι Κούρδοι της Συρίας περάσουν τον Ευφράτη. Η Άγκυρα ήδη βομβαρδίζει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ. Αλλά εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας, επισημαίνει το Reuters, τότε διακινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με την αμερικανική όσο και με τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Υπενθυμίζουμε ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Κούρδοι του YPG ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινού δημοκρατικού στρατεύματος, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, με τους Ασσύριους χριστιανούς και τους δημοκρατικούς Άραβες. Πρόκειται για ένα στράτευμα 30.000 ανδρών και γυναικών. Το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας οι ΗΠΑ έριξαν 50 τόνους όπλα και εφόδια στους Κούρδους και τους συμμάχους τους, αναγνωρίζοντάς τους πλέον ως τη μόνη λογική και δημοκρατική δύναμη στη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πάθει υστερία. Αισθάνεται ότι το τέλος της Τουρκίας όπως την ξέραμε και των τζιχαντιστικών σχεδιασμών του για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πλησιάζει. Βλέπει καθαρά ότι Ρωσία και ΗΠΑ σαν να έχουν συμφωνήσει να «τελειώνουν» με την προβληματική χώρα του.

Αυτή τη στιγμή, που το τουρκικό θηρίο αισθάνεται λαβωμένο, η Ελλάδα επιβάλλεται να είναι προσεκτική. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις μας ευνοούν. Υπομονή, ψυχραιμία και αφοσίωση στις συμμαχίες μας με Ισραηλινούς, Αιγυπτίους και Κούρδους. Στη νέα Μέση Ανατολή η Ελλάδα προορίζεται να παίξει σημαντικό ρόλο. Αρκεί και το πολιτικό μας σύστημα να σταθεί αντάξιο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Οι πολιτικοί μας οφείλουν άμεσα να πάψουν ασχολούνται όλη την ημέρα με τη στείρα και χυδαία μικρονοϊκή μικροπολιτικής τους, που κρατά την Ελλάδα μικρή, εξαρτημένη και καταχρεωμένη και επιτέλους να ασχοληθούν με τη μεγάλη εικόνα που θα μας βγάλει από την κρίση.

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Δίκη Novartis: Την ενοχή Μαραγγέλη και Δεστεμπασίδη για ψευδή κατάθεση ζήτησε η εισαγγελέας

27/08/2025 | 17:45
HOT NEWS

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενστάσεις έως 27 Αυγούστου για παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ – Όλα τα μυστικά για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ

27/08/2025 | 17:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ανδρουλάκης: Ανοησία Μητσοτάκη το αφήγημα περί ήρεμων νερών, ποια είναι η απομονωμένη Τουρκία;

27/08/2025 | 17:00
Featured

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου, να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου

27/08/2025 | 16:11
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Μπακογιάννη στηρίζει Μεϊμαράκη!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Οπλοστάσιο σε κάδο στην Καισαριανή: Χειροβομβίδα, βλήματα όλμου και θρησκευτικές εικόνες – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

    182 shares
    Share 73 Tweet 46
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις: «Θα είναι οικονομικός πόλεμος και όχι παγκόσμιος»

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση σύνταξης στα 60 και ποιοι όχι – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τους συνταξιούχους

    170 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Μονή Σινά: Μοναχοί επιχειρούν να εισέλθουν βίαια στο μοναστήρι – Στο στόχαστρο ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: Αναδρομικά  2025: Ποιοι θα δουν ποσά έως 8.500€ και τι ισχύει για όλους τους αποστράτους και ταμεία

    141 shares
    Share 56 Tweet 35
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πληρωμές και αποζημιώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Τι θα εισπράξουν αγρότες και κτηνοτρόφοι το επόμενο διάστημα

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
  • ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Βασική, επικουρική, αναδρομικά έως 3.751€: 10 παραδείγματα με προσωπική διαφορά και ΕΑΣ για τις συντάξεις 

    194 shares
    Share 78 Tweet 49
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch