Ωραίο το καλοκαιράκι, μαζί του όμως φέρνει και κάποιους ιδιαίτερα ενοχλητικούς φίλους του, που τους αρέσει ιδιαίτερα να μας… βασανίζουν. Και να ήταν μόνο ο εκνευριστικός θόρυβος που κάνουν, καλά θα ήταν, το τσίμπημά τους όμως πολλές φορές εκτός από τη φαγούρα που προκαλεί και την αντιαισθητική όψη, μπορεί να μας δημιουργήσει και κάποια μόλυνση, με τα παιδιά σ’ αυτή την περίπτωση να είναι πιο επιρρεπή.

Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τρεις αντικουνουπικές λοσιόν σε σπρέι, για ενήλικες, παιδιά και μωρά, αποκλειστικά και μόνο με φυσικά υλικά, αφού όπως καταλάβατε, στα χημικά προϊόντα έχουμε… αλλεργία.
Τι θα χρειαστείτε εκτός από τα υλικά; Μόλις ένα λεπτό από το χρόνο σας…

ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟ ΣΠΡΕΙ (ΛΟΣΙΟΝ) ΣΩΜΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Για 100 ml
98 ml Ανθόνερο αμαμελίδας (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά, ανθόνερο λεβάντας ή δενδρολίβανου, ακόμη και αποσταγμένο νερό, αν δεν βρείτε κάποιο ανθόνερο)
20 με 25 σταγόνες Αιθέρια Ελαια (Προτιμήστε μέχρι τέσσερα ή πέντε, μεταξύ Σιτρονέλλας, Tea tree, Λεβάντας, Βασιλικού, Μελισσόχορτου, Λεμονόχορτου, Ευκάλυπτου, Φασκόμηλου, Μέντας, Ρίγανης, Δενδρολίβανου, Μέντας, Κέδρου)
1 μπουκαλάκι με αντλία σπρέι
Προαιρετικά, φυτική γλυκερίνη (10 σταγόνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε τα αιθέρια έλαια με το ανθόνερο, τοποθετείτε στο μπουκαλάκι και κάθε φορά πριν τη χρήση, ανακινείται καλά και ψεκάζετε. Τόσο απλό.

ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟ ΣΠΡΕΙ (ΛΟΣΙΟΝ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (Ανω των 3 ετών)
ΥΛΙΚΑ
Για 100 ml
98ml Ανθόνερο Αμαμελίδας
10 σταγόνες αιθέρια έλαια (Προτιμήστε τρία μεταξύ των Λεβάντας, Tea tree, Βασιλικού, Ρίγανης και Γερανιού).
Προαιρετικά, φυτική γλυκερίνη (10 σταγόνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο,τι και παραπάνω. Αναμιγνύεται και είναι έτοιμο.

ΓΙΑ ΜΩΡΑ
Για μωρά κάτω των τριών ετών, μπορείτε να εκχυλίσετε φύλλα αρμπαρόριζας σε αλκοολούχο λοσιόν (υπάρχει με άρωμα λεμόνι, που επίσης έχει αντικουνουπικές ιδιότητες).
Συγκεκριμένα, τοποθετείτε τα φύλλα στην αλκοολούχο λοσιόν και τα αφήνετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 20 περίπου ημέρες. Στη συνέχεια στραγγίζετε, βάζετε σε μπουκαλάκι και είναι έτοιμο για χρήση. Η λοσιόν δε θα ερεθίσει την επιδερμίδα του μωρού σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο αιθέριο έλαιο. Για να είστε σίγουροι, ψεκάστε μία φορά στην εσωτερική πλευρά του χεριού σας, στο ύψος του αγκώνα. Προσέξτε επίσης να μην πάει στα μάτια και το στόμα, γράφει το life-events.gr.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Να θυμάστε πως δεν πρέπει να γίνεται αλόγιστη χρήση των αιθέριων ελαίων. Ανάλογα με την ποσότητα που θα κάνετε, το ανώτατο που θα χρησιμοποιήσετε σε αιθέρια έλαια είναι 2-2,5% για ενήλικες και 1% για παιδιά.
* Δεν βάλαμε στο παιδικό αντικουνουπικό σιτρονέλλα διότι είναι πιο έντονη η μυρωδιά του και μπορεί να ενοχλήσει το παιδί.
* Επιλέξαμε να σας προτείνουμε αντικουνουπικό σε μορφή σπρέι γιατί είναι πιο οικονομικό, γίνεται πιο εύκολα (σε σχέση με κρέμες, κεραλοιφές κτλ), και είναι πιο απλό και εύκολο στη χρήση του. Δε νιώθεις την υφή του λαδιού (αν είναι λαδάκι), ή της κρέμας στο σώμα σου, απλά ψεκάζεις και τελείωσε.
* Ολα τα παραπάνω υλικά, ανθόνερα, αιθέρια έλαια και γλυκερίνη μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και βότανα, καταστήματα που πουλάνε πρώτες ύλες καλλυντικών και στο διαδίκτυο. Προσέξτε η ποιότητά τους να είναι καλή.
Καλή σας επιτυχία!