Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Αυτό είναι το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για το μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη

TechTeam από TechTeam
09/06/2023 20:02
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
72
SHARES
154
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περισσότερες από 350 σελίδες αριθμεί το σκεπτικό των δικαστών του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με το οποίο αναπτύσσουν τους λόγους για τους οποίους «κόπηκε» από τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία».

Με αυτόν τον συνδυασμό θα κατέβαινε υποψήφιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο επίμαχος συνδυασμός, «αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας».

Σύμφωνα δε το σκεπτικό που αναπτύσσουν «…Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία… υπό το πρόσχημα της νομιμοφάνειας και το μανδύα νέου νόμιμου πολιτικού κόμματος, συνέχιζε και συνεχίζει την πολιτική, ρητορική και δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, την οποία ενστερνίζεται και υποστηρίζει ενθέρμως, την ενέταξε δε στο πρόγραμμα δράσης του ως άνω κόμματος, διεγείροντας και παροτρύνοντας το λαϊκό αίσθημα σε αντιδημοκρατικές ενέργειες… Συνακόλουθα, ο ελεγχόμενος εκλογικός σχηματισμός, αποτελεί τον μανδύα, υπό τον οποίο υποκρύπτεται το πολιτικό κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, η συμμετοχή του οποίου (κόμματος) στις εθνικές εκλογές της 21ης-5-2023 αποκλείστηκε, δυνάμει της ως άνω αποφάσεως 8/2023 του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, για τους λόγους που εκτίθενται σ’ αυτήν και παρατίθενται ανωτέρω. Δι΄ αυτής της μεθοδεύσεως δολίως και κατά κατάχρηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι δια του προβλεπόμενου στη διάταξη της παρ. 1 εδαφ. α’ του άρθρου 32 του π.δ. 26/2012 συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων επιχειρείται η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της 25ης-6-2023 του αποκλεισθέντος κομματικού σχηματισμού, δηλαδή του πολιτικού κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με σκοπό να καταστρατηγηθούν οι περιορισμοί εκλογιμότητας και να παρακαμφθεί ο έλεγχος της συνδρομής των δι’ αυτών τεθεισών προϋποθέσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές».

Οι αρεοπαγίτες αναφέρονται στο σκεπτικό τους και στο ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι 28 υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού των ανεξάρτητων υποψηφίων «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σημειώνοντας πως: «Οι φερόμενοι ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι συνασπισμού, που δήλωσε υποψηφίους σε μεγάλο αριθμό εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκεκριμένα σε εικοσιοκτώ (28) εκλογικές περιφέρειες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν αναδειχθεί ως σημαίνοντα, «αξιόλογα», στελέχη του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα», το οποίο, στη συνέχεια, μετονομάστηκε σε «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», με ιδρυτή και αρχηγό μέχρι σήμερα τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μάλιστα, μετέχει του ως άνω συνδυασμού ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθήνας, αρκετοί δε εξ αυτών ήσαν, στον αμέσως προηγούμενο της ιδρύσεως του εν λόγω κόμματος χρόνο (21-5-2020), στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και μετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές του 2015 και 2019, στις ευρωεκλογές του 2019 καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής και υποψήφιοι στα αντίστοιχα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από τις επανειλημμένες αναρτήσεις και δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και συνεντεύξεις αναρτημένες στο διαδίκτυο του Ηλία Κασιδιάρη και των ως άνω υποψηφίων, που επαναλαμβάνονται μέχρι και σήμερα και διακινούνται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι δικαστές του Α1 Πολιτικού Τμήματος καταλήγουν πως: «Με δεδομένο ότι αληθώς υποψήφιο τυγχάνει και εν προκειμένω το «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» και όχι ο ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζόμενων υποψηφίων με την ονομασία «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο συνεχίζει να έχει την ίδια ρητορική άσκησης βίας, προωθεί την ίδια πολιτική και δράση, που δεν εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση αυτού και των θεσμών του κράτους δικαίου, όπως δέχθηκε η 8/2023 απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ο επίμαχος εκλογικός σχηματισμός «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ» με το όνομα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πρέπει να μην ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να μην συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023».


Google News
Ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: Αρειος ΠάγοςΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Άρειος Πάγος: Κατέθεσε υπόμνημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη Κορκονέα, ένταση με Βάσω Πανταζή

13/01/2026 | 16:00
Featured

Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα

07/01/2026 | 15:00
Featured

Κασιδιάρης στα μπλόκα αγροτών με άδεια από τη φυλακή: θεσμικά ερωτήματα, πολιτικές αντιδράσεις και το παρασκήνιο των κινητοποιήσεων

31/12/2025 | 15:00
Featured

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε το θέμα των δανείων με ελβετικό φράγκο – Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι

05/12/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Το τηλεφώνημα στη Ρεγγίνα Μακέδου και το «ευχαριστώ» της καρκινοπαθούς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Αναθεώρηση-τομή» από Μητσοτάκη: Άρθρο 86, Άρθρο 16 και νέοι κανόνες – Τι “διαβάζουν” αναλυτές στο tilegrafimanews.gr

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026: Το «Μπλόκο» της Καθαράς Δευτέρας, τα Αναδρομικά Αποστράτων 

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Σκοτεινή ενέδρα πριν την αρπαγή: Το βίντεο–κλειδί και οι “Μαρτυρίες tilegramanews.gr” για τον 27χρονο που βρέθηκε νεκρός σε ρέμα

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • ΝΕΑ- ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 5,25€/κιλό στη Λακωνία – Πώς οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ επηρεάζουν τους αγρότες

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2026: Μεγάλη «Απόβαση» 2.500 μονίμων στο Δημόσιο και 295 στις Ένοπλες Δυνάμεις

    89 shares
    Share 36 Tweet 22
  • 5 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΥΠΑ που Ανοίγουν 60.000 Θέσεις Εργασίας το 2026 – Δωρεάν Ένσημα, Επιδοτήσεις έως 80% και Νέα Επιχειρηματικότητα

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΕΠΙΔΟΜΑ + ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2026— Ποιοι κερδίζουν έως 50% αύξηση και τι αλλάζει με την ΕΑΣ στις συντάξεις 

    166 shares
    Share 66 Tweet 42
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch