Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε «συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς, μία στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής».

«Στο θέμα της εκλογής του ΠτΔ είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου προέδρου, που είχε εκλεγεί με ευρεία διακομματική συναίνεση πριν από πέντε χρόνια. Δεν το έπραξε χωρίς ποτέ να εξηγήσει τον λόγο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προχώρησε συνειδητά σε «μία μακρά και εξευτελιστική για το θεσμό διαδικασία προεδρικών καλλιστείων αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες. Τελικά επέλεξε να την ανακοινώσει έξω από το σχεδιασμό του πάλι για λόγους επικοινωνίας μία ημέρα με βαριά και αρνητική ατζέντα για την κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει».