3 Νοεμβρίου -Black Friday 2019 στην ΕλλάδαΑνοιχτά καταστήματα την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου,σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε εξέλιξη είναι και  εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019 που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Πότε πέφτει και Cyber Monday 2019.

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  -Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα πρέπει να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα, μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται με έκπτωση. Επίσης, επιτρέπεται η αναγραφή και του ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, εάν προσφέρεται σε μειωμένη τιμή πάνω από το 60% των εμπορευμάτων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, δηλαδή «από %… μέχρι %».

Σε άλλη περίπτωση, το κατάστημα θα πρέπει να αναφέρει ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, δίνοντας και το ποσοστό της έκπτωσης.

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τις εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει δώσει ως προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας την Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Ωστόσο, τα περισσότερα πολυκαταστήματα που μένουν ανοιχτά την Κυριακή των εκπτώσεων, λειτουργούν συνήθως μέχρι τις 20:00 ή τις 21:00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ» ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1 – 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013 από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 9 Νοέμβριου 2019, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος.

Επισημαίνουμε ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 9ης Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2019).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019:

11 π.μ. – 6 μ.μ.

 

Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει πρόταση για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε δηλώσει ότι «θα είναι η τελευταία φορά γι’ αυτόν τον παρωχημένο θεσμό».

Σε ανάλογη δήλωση προχώρησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο Sputnik.

«Με δύο μεγάλες περιόδους εκπτώσεων και συνεχείς προσφορές από τα καταστήματα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν», είχε δηλώσει ο κ. Φιλιππίδης.

 

Black Friday 2019 στις 29 Νοεμβρίου και Cyber Monday 2019 στις 2 Δεκεμβρίου

Μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019, θα ακολουθήσουν οι εκπτωτικές ημέρες «Black Friday» και «Cyber Monday».

Η Black Friday 2019 θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας, τα καταστήματα συνηθίζουν να προσφέρουν πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, προσδοκώντας σε κέρδη από τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Η Cyber Monday 2019 είναι στις 2 Δεκεμβρίου. Αφορά σε προσφορές που δίνονται για αγορές μέσω διαδικτύου και κυριαρχούν οι εκπτώσεις σε προϊόντα τεχνολογίας.

Ωστόσο οι προσφορές και οι ακραίες εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη. Στην Ελλάδα, έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή αρκετές αλυσίδες, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Ποια καταστήματα συμμετέχουν στο ;

Public

Media Markt

Γερμανός

Κωτσόβολος

Porcelana

JYSK

McArthur Glen

Smart Park

Oysho

Prince Oliver

RiverWest

Athens Metro Mall

Πλαίσιο

GAP

Koolfly.gr

Intersport

 

: ΟΛΑ ΤΑ  ΕΔΩ