ΑΣΕΠ ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE!!!! ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- 500 ΘΕΣΕΙΣ !! ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ!!!

Προσλήψεις ένστολων στη Δικαστική Αστυνομία και χωρίς πτυχίο

274
SHARES
583
VIEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!! ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- 500 ΘΕΣΕΙΣ !!

 Eκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, η προκήρυξη για 500 θέσεις ένστολου προσωπικού στη Δικαστική Αστυνομία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, για το ένστολο προσωπικό θα καλυφθούν αρχικά 500 θέσεις ως εξής:

  • 30 θέσεις για τον Κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 70 θέσεις για τον Κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας
  • 400 θέσεις για τον Κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 19 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Τι θα κάνουν οι Δικαστικοί Αστυνομικοί

Οι θέσεις του κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ της Δικαστικής Αστυνομίας έχουν ως αντικείμενο:

  1. Την επίδοση δικογράφων και διαδικαστικών εγγράφων
  2. Την εκτέλεση των αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων
  3. Την ευταξία των δικαστικών συνεδριάσεων και τη φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων

Επικεφαλής της Διεύθυνσης τίθεται συνταξιούχος ανώτατος ή ανώτερος δικαστικός λειτουργός ο οποίος επιλέγεται κατά τη διαδικασία του άρθρου 3 του ν. 5049/2023 μέσω δημόσιας πρόσκλησης. Η Διεύθυνση απαρτίζεται από το Τμήμα Πολιτικού Τομέα και το Τμήμα Αστυνομικού Τομέα.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους:

  • Στο Συμβούλιο της Επικρατείας
  • Στον Άρειο Πάγο και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • Στο Ελεγκτικό Συνέδριο
  • Σε εισαγγελίες και δικαστήρια. Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και σε όποιο δικαστήριο, εντός της οικείας εφετειακής περιφέρειας, κρίνεται αναγκαίο κατά την κρίση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, εφόσον παρίσταται σχετική ανάγκη

Τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια και οι εξετάσεις

Για την πρόσληψη του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας εφαρμόζεται σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο, και ακολούθως υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 20 έως 35 έτη, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1988 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004.

Το προσωπικό του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας πρέπει να έχει ανάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) για τις γυναίκες, χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον, το προσωπικό αυτό δεν επιτρέπεται να φέρει στο σώμα δερματοστιξία (τατουάζ), η οποία είναι εξωτερικά εμφανής με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) και επιπλέον, λόγω του είδους των περιεχομένων σε αυτή απεικονίσεων, είτε αναιρεί την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντα αυτών.

Τρεις προκηρύξεις για τη Δικαστική Αστυνομία

Υπενθυμίζουμε, ότι για τη Δικαστική Αστυνομία έχουν προβλεφθεί συνολικά 800 θέσεις ένστολου και πολιτικού – επιστημονικού προσωπικού οι οποίες θα καλυφθούν μέσω τριών διαφορετικών προκηρύξεων ΑΣΕΠ:

  1. Το ένστολο προσωπικό, όλων των κλάδων, θα προσληφθεί με ξεχωριστή, ενιαία προκήρυξη ΑΣΕΠ και η επιλογή θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης. Η προκήρυξη εκδόθηκε σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr.
  2. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΤΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.
  3. Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3ΓΒ/2023, στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός θα περιέχει 4.282 θέσεις και αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

ΑΣΕΠ ΕΚΤΑΚΤΟ!!!! ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- 500 ΘΕΣΕΙΣ !! ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ!!! Σήμερα το μπόνους των «300» ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ η εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επιπλέον 1.275 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ).

Συνολικά, έως τώρα η παροχή έχει καταβληθεί σε 74.238 δικαιούχους.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

Το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» (ν. 4921/2022), με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων μέσω της δημιουργίας επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που:

• Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό ΑΣΔ και

• Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο).

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

• Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με κωδικούς TaxisNet: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous

• Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

• Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

• Η καταβολή γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

• Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Συγκεκριμένα, εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ, ώστε να μετατραπεί σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Για να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-organismo-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/elektroniko-aitema-rantebou-se-uperesies-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.dypa.gov.gr/

ΣχετικάΆρθρα

ΙΔΟΥ Η ΧΡΥΣΗ…ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΣΕΠ 2Κ/2024- ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ!!!

ΧΡΥΣΗ...ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-TIPS ΓΙΑ ΑΣΕΠ (asep.gr) 2Κ/2024- ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr) ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ...

Επόμενο Άρθρο