Οι ειδήμονες γνωρίζουν ήδη από την περασμένη εβδομάδα το παρασκήνιο με τις δειλές προσπάθειες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, να επαναπροσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και η απευθείας τηλεφωνική γραμμή Παυλόπουλου – Τσίπρα παραμένει… νεκρή από τότε που ο Παυλόπουλος προσπάθησε να κάνει τα γλυκά μάτια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου Τσίπρα για την ηγεσία του Αρείου Πάγου, οι συνομιλίες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας με κοινούς «φίλους» και συνομιλητές με τον Αλέξη Τσίπρα καλά κρατούν.

Πάντως, πρόθυμοι «προξενητές» δεν υπάρχουν, καθώς, όσοι συνομιλούν και με τους δύο άνδρες γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξεχνά το «κάζο» με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και δεν πρόκειται να ανοίξει καμία πόρτα της Κουμουνδούρου για τον Προκόπη Παυλόπουλο – όσο κι αν ο ίδιος επιδιώκει την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική.

Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή δημοσιογράφος δεν θα αναλάβει το ρίσκο να πει κάτι στον Αλέξη Τσίπρα για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φοβούμενος ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα του κόψει την «καλημέρα». Σημειωτέον, δε, ότι την «καλημέρα» με τον Προκόπη Παυλόπουλο έχει κόψει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοινώς, η πολιτική συνταξιοδότηση αποτελεί μονόδρομο για τον πάλαι ποτέ «Πρώτο Πολίτη» της χώρας.