Δεύτερη νύχτα αγωνίας περνούν οι κάτοικοι στην Κεντρική Εύβοια, με τις Αρχές να δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Το μεγάλο ενεργό μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό Πλατάνια, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά, δίνουν μάχη με το χρόνο για να δημιουργήσουν διπλή γραμμή άμυνας για το χωριό, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζες και γκρέιντερ.

Η νύχτα στην Εύβοια αναμένεται να είναι δύσκολη, ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού Πλατάνια, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι κάτοικοι που ξαναζούν τον εφιάλτη της φωτιάς που είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην περιοχή το 1995, μένουν και απόψε ξάγρυπνοι για να προστατεύσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες περιουσίες.

Η αγωνία μεγάλωσε από τη στιγμή που σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης είναι ο καιρός, αφού κόπασαν οι άνεμοι.

Ο νέος συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα από μία μεγάλη αναζωπύρωση απέναντι από το χωριό Πλατάνια που δημιούργησε μέτωπο σε μία χαράδρα.

Η αναζωπύρωση είναι κοντά σε ελατόδασος γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσβεση πυρκαγιάς σε ελατοδάση.

Νωρίτερα, στις 15:30, είχε υπάρξει κινητοποίηση για μία αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη για την οποία χρειάστηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από τα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος.

Στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 280 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα που έχουν μεταφερθεί, ενώ παράλληλα βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών.

Ουσιαστικός ήταν και είναι ο ρόλος της αστυνομίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκκένωση των χωριών ενώ στα Ψαχνά βρίσκεται και στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή όπως επίσης σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο της Χαλκίδας.