ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ψήφισμα της ηγεσίας της εκκλησίας της Κέρκυρας, με το οποίο Δημήτρης Μπιάγκης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης , καλούνται να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, καθώς ψήφισαν υπερ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Όπως αναφέρει η Μαργαρίτα Βάρθη στην ertnews.gr, Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης σε ανακοίνωση- απάντηση που εξέδωσε τονίζει ότι «Το δικαίωμά μου στην ελεύθερη βούληση και τη συνείδησή μου, που υπαγορεύεται και από τη βαθιά πίστη μου στην Ορθοδοξία, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, δεν το απαλλοτριώνω. Με όλο το σεβασμό προς την Εκκλησία, η στοχοποίηση και η πολιτική διαχωρισμού των πιστών, θυμίζουν άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία της Αγάπης».
«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπιάγκη, με αφορμή το ότι άσκησαν με συνέπεια τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, μας αναγκάζει να «υπενθυμίσουμε» στην Εκκλησία τον δικό της ρόλο στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη», τονίζει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. «Αυτό που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι η αναγκαιότητα να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέτει σύντομα τη σχετική πρόταση Νόμου».
Την απόφαση της ηγεσίας της εκκλησίας Κέρκυρας, σχολίασε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ , επισημαίνοντας ότι «Η σκοταδιστικού τύπου προσέγγιση της Μητρόπολης Κέρκυρας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί μέγιστο ατόπημα, οδηγεί στην μισαλλοδοξία και στον κοινωνικό αποκλεισμό όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της Εκκλησίας».
Θέση στο θέμα πήρε και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να «θέσει εκτός Εκκλησίας» βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδιστικού και μεσαιωνικού χαρακτήρα. Το ελάχιστο, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ο συνταγματικός διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας τον οποίο επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ κι αρνούνται τα άλλα κόμματα, ανάμεσα τους και εκείνα που επικαλούνται σήμερα εκ του ασφαλούς αυτό το υπερώριμο αίτημα».