Είδηση -βόμβα για τους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ και ΟΠΕΚΕΠΕ!! Τι χάνουν από την ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ !!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023!!

237
SHARES
505
VIEWS

Είδηση -βόμβα για τους και (www.opekepe.gr)!! Τι χάνουν από την ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ !!! 2023 (www.aade.gr)!! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Με την ανάρτηση των Πινάκων Εγκεκριμένων και απορριπτόμενων για την εξισωτική, οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, ως δια μαγείας, χάνουν την συγκεκριμένη ενίσχυση, λόγω των προβλημάτων του (www.opekepe.gr) με την τεχνητή λύση και την κατανομή των βοσκοτόπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΑΔΕΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ είδαν οι ΑΓΡΟΤΕΣ!! Τι κάνει επιτέλους ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ! ΚΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ – ΟΠΕΚΑ Α21

Για τα ζητήματα που αφορούν τον δεύτερο στάβλο – στην ορεινή περιοχή μετακίνησης –  ζήτημα που διαπιστώνεται ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ο αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές ενέργειες που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα, στην αξιολόγηση της 2ης κατάταξη των δικαιούχων.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αργύρης Μπαϊρακτάρης, «τώρα οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι να υποβάλλουν ένσταση στο gov.gr και να καταθέσουν το υγειονομικό πιστοποιητικό μετακίνησης στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι μια διαδικασία που γίνεται για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι άδειες υπάρχουν στο σύστημα και έχουν ήδη κατατεθεί. Όλοι οι κτηνοτρόφοι περιμένουν την πληρωμή μέχρι το τέλος του έτους.

Για τα βιολογικά φέτος είχαμε μια αλλαγή της διαδικασίας. Τις προηγούμενες χρονιές το σύστημα ΟΣΔΕ άνοιγε τον Οκτώβριο και οι εταιρείες πιστοποίησης είχαν χρόνο να περάσουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων για να γίνει στη συνέχεια η πληρωμή βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Φέτος το σύστημα άνοιξε στις 29 Νοεμβρίου και τρέχουν οι εταιρείες για να κάνουν την μεταφορά. Για αυτό έχει υπάρξει τόση καθυστέρηση στην πληρωμή και κάποιοι πληρώνονται ενώ άλλοι ακόμη δεν είδαμ τα χρήματα. Από πληροφορίες που έχουμε εκτιμάται ότι μέχρι τέλος εβδομαδας θα έχουν πληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες στη βιολογική κτηνοτροφία».

Είδηση -βόμβα για τους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ και ΟΠΕΚΕΠΕ!! Τι χάνουν από την ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ !!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2023!! – Πληροφορίες για μεγάλη παράταση!

Σχεδόν δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν οι κάτοχοι οχημάτων για να πληρώσουν τα , που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Εν μέσω σφοδρής ακρίβειας, όλα συγκλίνουν στο ότι και φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, θα ανακοινωθεί παράταση. Το επόμενο ερώτημα όμως είναι για πόσο καιρό θα δοθεί.

Πέρσι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που είχε δημιουργήσει η πανδημία είχε δοθεί παράταση δύο ολόκληρων μηνών, μέχρι τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, τις προηγούμενες χρονιές δίνονταν κάποιες λίγες εβδομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε και αυτή τη χρονιά, μια μεγάλη παράταση πάνω από μήνα, όπως έγινε και πέρσι, καθώς οι ενεργειακές τιμές «στραγγαλίζουν» τα νοικοκυριά και δυσκολεύουν την τακτοποίηση φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων εντός της προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και άλλων οχημάτων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παράταση θα ανακοινωθεί στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας, ακόμα και μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων. Το οικονομικό επιτελείο συνήθως εξαντλεί την προθεσμία κατά το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να πληρωθούν τα τέλη πριν τελειώσει η εκάστοτε χρονιά.

Εάν χάσετε την προθεσμία, θα κληθείτε να πληρώσετε διπλάσιο ποσό. Ειδικότερα, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Σενάριο για μεγάλη παράταση - Λήγει η προθεσμία

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας 2023 με ΑΦΜ ή Taxisnet

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.
  • Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας χωρίς του κωδικούς Taxis της ΑΑΔΕ

Εκτός από την πρόσβαση στην πλατφόρμα mycar, μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτή δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρήσετε το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τα τέλη.

Ποιοι «γλιτώνουν» τα τέλη κυκλοφορίας 2023

  • Όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους.
  • Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 η πληρωμή γίνεται με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ όσα καταγράφουν τις χαμηλότερες τιμές απαλλάσσονται πλήρως -κάτω από 90 ή 122 g/km, αναλόγως χρονολογίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Τριπλός «μποναμάς» έρχεται για τους συνταξιούχους 20 με 23 Δεκεμβρίου

 

ΣχετικάΆρθρα

ΝΕΑ…ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ- ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ! ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ- VOUCHER LIVE ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!

ΝΕΑ …ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ- ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ! ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ- VOUCHER LIVE ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ! ΡΕΠΟΡΤΑΖ!!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ...

Αγροτικά Νέα LIVE: Ενημέρωση για τις Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ- ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ- ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2024

Του Γιώργου Θεοχάρη  - Αποκλειστικό ρεπορτάζ του tilegrafimanews.gr για όλες τις επερχόμενες ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σύντομη ενημέρωση Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές...

Επόμενο Άρθρο