Μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, τα οποία θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός και θα έχουν διάρκεια ενός μηνός. Ένας από τους στόχους, να καμφθεί η πανδημία και …να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdone.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το βασικό μέτρο θα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν από τις 9 το βράδυ.

Σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Πιθανολογείται επίσης:

Να απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, ακόμα και όταν ο μετακινούμενος διαμένει σε “πορτοκαλί” περιοχή.
Να επιβληθεί η χρήση της μάσκας ακόμα και στις “πράσινες” περιοχές.
Να μπει …τάξη και στους παπάδες, ώστε να υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τη μάσκα. Στις προτάσεις, να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που εκκλησιάζονται τουλάχιστον κατά 20%. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.