ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Η ΝΔ ζητά τη δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη μετά τον σάλο

Τι λένε για την μουσουλμανική μειονότητα

152
SHARES
323
VIEWS

Η προεκλογική περίοδος επικεντρώνεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στην Ροδόπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η Ροδόπη αποτελεί κρίσιμο εθνικό ζήτημα, τόνισε στο MEGA η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Άννα Ευθυμίου, και ζήτησε από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ, να τοποθετηθούν δημόσια.

«Ζητάμε να προβούν σε δήλωση για το εάν σέβονται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και όχι της τουρκικής, καθώς και εάν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. Εάν δεν προβούν σε αυτή τη δήλωσε προφανώς τίθεται θέμα να παραμείνουν στα ψηφοδέλτια ή όχι», είπε.

 

Η προεκλογική περίοδος επικεντρώνεται στο θέμα της Ροδόπης για προεκλογικούς λόγους

Παράλληλα, ο Συμεών Κεδίκογλου, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η προεκλογική περίοδος επικεντρώνεται στο θέμα της Ροδόπης για μικροκομματικούς λόγους, ενώ κατά την κρίση του θα έπρεπε να δίνεται έμφαση στην Υγεία.

«Πάντα υπήρχαν υποψήφιοι μουσουλμάνοι όλων των κομμάτων που έβγαιναν από την περιοχή. Δεν είχε συζητηθεί ποτέ προεκλογικά αυτό και έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανακινεί ένα ζήτημα, λέγοντας ότι το τουρκικό προξενείο δένει και λύνει στην περιοχή», είπε.

Ακόμη, υποστήριξε πως η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη μουσουλμανική μειονότητα τους μάλωσε με επιθετικό τρόπο, ενώ ο ίδιος τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και ξεκάθαρη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που ανάγκασε τον Ερντογάν το 2017, όταν ήρθε στο Μέγαρο Μαξίμου, να παραδεχτεί ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριωτικό κόμμα, τελεία και παύλα. Το έχουμε ήδη αποδείξει από το πως αντιμετωπίσαμε τα θέματα του Αιγαίου. Φανταστείτε επί των ημερών μας να είχαμε το Oruc Reis και το Turkaegean», δήλωσε.

«Επικίνδυνη η δήλωση περί εργαλειοποίησης της ΕΥΠ»

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί εργαλειοποίησης της ΕΥΠ. «Πλέον η ΕΥΠ είναι κομματικό μαγαζί της ΝΔ που παρακολουθούσε τη μισή κοινωνία. Έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Συμεών Κεδίκογλου, η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή ήταν εκφραστικό λάθος, ενώ συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καχύποπτος όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εποπτεύει την ΕΥΠ.

«Για μένα είναι λάθος έκφραση, αλλά επί της ουσίας ότι είχε εργαλειοποιηθεί η ΕΥΠ επό των ημερών της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητο», ανέφερε.

Από την άλλη η Άννα Ευθυμίου έκανε λόγο για μία επικίνδυνη δήλωσε από την πλευρά του Γιώργου Τσίπρα.

«Δεν αμφισβητήθηκε χθες η ορθότητα της ενημέρωσης από την ΕΥΠ, δεν μπορείτε να μιλάτε για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ. Το θεσμικό της πλαίσιο θωρακίστηκε για την ΕΥΠ», σχολίασε.

ΣχετικάΆρθρα

«Δεν σχολιάζω για εργαζομένους της Κουμουνδούρου»: Ξεκάθαρος ο Κασσελάκης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία διάθεση να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη συνεργασία του πρώην Υπουργού επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, πολιτικού...

Επόμενο Άρθρο