Εκτακτη σύσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Εύβοια.

Την πληροφορία μετέδωσε αρχικά η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από την πληροφορία πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη προκειμένου να βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.