Επίδομα θέρμανσης πετρελαίου – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ: Τα τελευταία νέα – Στις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά με την τιμή στην Αιτωλοακαρνανία να κυμαίνεται γύρω στα 82 λεπτά το λίτρο

NEWS – Φέτος πανελλαδικά έχει παρατηρηθεί μείωση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης όχι μόνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται αλλά κι επειδή ο κόσμος περιμένει το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Όλες οι ειδήσεις στο tilegrafimanews.gr

Αρκετοί καταναλωτές όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, Δημοσθένης Κακούρης, έχουν εφοδιαστεί από την άνοιξη (Απρίλιο, Μάϊο) που η τιμή ήταν χαμηλή. Μέχρι στιγμής και στην Αιτωλοακαρνανία η ζήτηση είναι περιορισμένη.

Ο κ. Κακούρης διευκρίνισε πως αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση τον επόμενο μήνα, σε συνάρτηση με το επίδομα θέρμανσης που θα ανακοινώσει το Υπουργείο τις επόμενες μέρες. Σημείωσε, παράλληλα πως για τον λόγο αυτό θα συμφέρει τον καταναλωτή να προμηθευτεί για τον φετινό χειμώνα πετρέλαιο θέρμανσης.

Τονίζεται ακόμη πως οι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να προμηθευτούν νωρίτερα πετρέλαιο θέρμανσης καθώς όταν ανοίξει η πλατφόρμα το επίδομα θα πιστωθεί κανονικά. Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει πως γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η πλατφόρμα στα τέλη του Νοεμβρίου.

Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες ή μεγαλύτερες με το διπλάσιο του επιδόματος.

Επίδομα θέρμανσης πετρελαίου – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ: Τα τελευταία νέα – Αναλυτικές οδηγίες για δηλώσεις αναστολών Νοεμβρίου

Ειδική αποζημίωση πολλών ταχυτήτων, με βάση υπολογισμού τα 800 ευρώ, έρχεται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ανά την Ελλάδα που θα δηλωθούν τα επόμενα 24ωρα σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Νοέμβριο. Η πληρωμή για τους κλειστούς θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου και για τους πληττόμενους στις 11 Δεκεμβρίου. 

Οι δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας για την δεύτερη καραντίνα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου, και για κλειστές και για πληττόμενες επιχειρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

  • Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 24 Νοεμβρίου.
  • Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή έως 7 Δεκεμβρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΟΡΘΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ 15/11/2020, ΩΡΑ 18:00 -24/11/2020 27/11/2020
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ *  ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ 15/11/2020, ΩΡΑ 18:00 – 7/12/2020 11/12/2020

Η διαφορά με άλλους μήνες είναι πως ειδικά για τον Νοέμβριο η ημερομηνία έναρξης του χρονικού διαστήματος της αναστολής – από το οποίο εξαρτάται και το ύψος της ειδικής αποζημίωσης – ποικίλλει ανάλογα με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων ανά  :

  • επιδημιολογικό επίπεδο ή
  • ανά περιφερειακή ενότητα ή
  • ανά την επικράτεια,

Από 1η Νοεμβρίου σε αναστολή μπορούν να δηλωθούν εργαζόμενοι κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων σε Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες όπως και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση, αθλητισμό και πολιτισμό. Είναι οι εργαζόμενοι που θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.

Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια οι αναστολές συμβάσεων εργασίας σε κλειστές αλλά και πληττόμενες επιχειρήσεις ξεκινούν από 3 ή από 7 Νοεμβρίου. Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα.

Ειδικά για τον Νοέμβριο μπορούν να υποβληθούν περισσότερες δηλώσεις ανά περίπτωση κλειστών και πληττόμενων, ώστε να συμφωνούν οι περιφερειακές ενότητες και οι ημερομηνίες έναρξης της κάθε περίπτωσης.  Επίσης, για κάθε εργαζόμενο, σε δύο ή παραπάνω εργοδότες,  η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται)  και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των  800 ευρώ που αντιστοιχούν  σε 30 ημέρες.

Οι επιχειρήσεις εργοδότες κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους πρέπει να λάβουν υπόψη τον κάτωθι πίνακα:

anastoles1.png
anastoles2.png
anastoles3.png

*Για τους ΚΑΔ βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και προσχολικής εκπαίδευσης το σύστημα θα ανοίξει  στις 16/11/2020.

Δώρο Χριστουγέννων στις 21/12 – Ανοίγει η πλατφόρμα για αναδρομικά κληρονόμων

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ , ΝΑΤ , ΟΑΕΕ , ΔΕΚΟ , ΚΕΑ , Α21 ,Αναδρομικά – ΟΠΕΚΕΠΕ