, ΓΕΦΥΡΑ πρόγραμμα : Όσα πρέπει να γνωρίζεις – Τι δήλωσε ο Θ. Σκυλακάκης.

Στην που ξεκινάει σε λίγες μέρες σε κάποιες περιπτώσεις ένα ποσοστό δεν θα επιστραφεί αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακακης στον Γιώργο Σιαδήμα και στην εκπομπή Επι του Πιεστηρίου στο kontra.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως αυτό θα αφορά επιχειρήσεις που ειναι σε πολύμηνη υποχρεωτική αδράνεια.

Οσον αφορά την υποστήριξε πως οι πληρωμές θα ξεκινήσουν το επόμενο δεκαήμερο και αφορά 167.000 που έκαναν αίτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και σε ένα ενδεχόμενο lockdown θα είναι χτύπημα στην ελληνική οικονομία αν και το κράτος μπορεί να στηρίξει το δημοσιονομικό κόστος.

Επιστρεπτέα προκαταβολή , ΓΕΦΥΡΑ πρόγραμμα : Όσα πρέπει να γνωρίζεις – Παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Παράταση για ένα μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κύριος για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο έληγε κανονικά σήμερα –κάμπτοντας ταυτόχρονα και τις αντιδράσεις των θεσμών.

Σε δήλωσή του, όπως αναφέρει το protothema.gr, ο υπουργός τονίζει ότι το Πρόγραμμα αυτό «παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία. Πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών. Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε!

Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου» τονίζει ο .

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια».

534 ευρώ πληρωμή, Επιστρεπτέα προκαταβολή : Καταβολές και δικαιούχοι

Ολα τα ΝΕΑ για πληρωμές σε συντάξεις, ΙΚΑ, ΑΜΕΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑ, Α21 ΟΠΕΚΑ, επίδομα ομογενών

ΑΣΕΠ αιτήσεις , Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ : Οδηγός