Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Η νίκη Τραμπ και η… σατανική σύμπτωση που ευνοεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

TechTeam από TechTeam
30/11/2024 20:11
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
207
SHARES
441
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η νίκη Τραμπ έκανε τους εδώ “Τραμπιστές” να πανηγυρίζουν και να κάνουν μαθήματα… διπλωματίας στην κυβέρνηση, προκαλώντας… γέλιο, καθώς δεν γνωρίζουν την… τύφλα τους για το επίπεδο των αμερικανικών σχέσεων και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ανεξαρτήτως προσώπου στην προεδρία των ΗΠΑ

Ο Βελόπουλος, ο Νατσιός και τα λοιπά “παρατράγουδα”, τα οποία δεν μπορούν να δουν τον Τραμπ, παρά μόνο στη… φωτογραφία, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματα τους, θεωρώντας ότι… βολεύονται από τη νίκη του, ενώ την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, κατά την άποψη τους, θα βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο, γιατί υποστήριζε τους Δημοκρατικούς και την Κάμαλα Χάρις!

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Επί Μητσοτάκη και με την προεδρία Τραμπ, η Τουρκία δέχθηκε ηχηρά χαστούκια καθώς εξοβελίστηκε από τη συμπαραγωγή των F-35, ενώ η Ελλάδα έβαλε στο παιχνίδι τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, οι μεγάλες επενδύσεις από αμερικανικούς κολοσσούς και Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους έλαβαν σάρκα και οστά επί Μητσοτάκη! Συνεπώς, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να συνεχιστεί μια σχέση, η οποία, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και μπορεί να γίνει καλύτερη.

Κατά μία… διαβολική σύμπτωση υπάρχουν πρόσωπα πέριξ του Τραμπ, τα οποία έχουν συμφέροντα στη χώρα μας ή γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Κοντά στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο και πιθανότατα εντός της κυβέρνησης του, αναμένεται να βρεθούν άνθρωποι, στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ποντάρει πολλά. Κατ΄ αρχάς, προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζον Πόλσον, ο οποίος έχει “χτίσει” εδώ και μερικά χρόνια θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, της Πειραιώς και της ΕΥΔΑΠ. Ακόμη και αν δεν αξιοποιηθεί από τον Τραμπ, ο λόγος του μετράει πολύ και επειδή τα συμφέροντα του στην Ελλάδα είναι μεγάλα, προφανώς θα αποτελέσει ένα πολύ καλό πρεσβευτή και “κράχτη” για τη χώρα μας.

Δεύτερο πολύ σημαντικό πρόσωπο, που προαλείφεται για Υπουργός Άμυνας είναι ο Μάικ Πομπέο. Αποτελεί μία από τις πλέον ψύχραιμες φωνές στους Ρεπουμπλικάνους και ως Υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 2017-2021 προώθησε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τέσσερα χρόνια στο σπίτι του στα Χανιά, ενώ λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της περασμένης Τρίτης, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα για να ξαναδεί τον Έλληνα πρωθυπουργό! Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία δείχνει ότι, παρά το απρόβλεπτο του χαρακτήρα που διακρίνει τον Τραμπ, θα υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος για να τον συμβουλεύσει και φυσικά για να τον… συμμαζέψει.

Εκτός από τον Πόλσον και τον Πομπέο, ένα ακόμη πρόσωπο που μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο για τη χώρα μας, είναι ο Τζέιμι Ντίμον, Διευθύνων Σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan Chase, με ελληνικές ρίζες. Ο ίδιος αποτελούσε φαβορί για την ανάληψη υπουργικού θώκου, ωστόσο, το διέψευσε, ενώ οι Times είχαν γράψει ότι κατ΄ ιδίαν είχε αναφέρει ότι θεωρεί ακατάλληλο τον Τραμπ για το προεδρικό αξίωμα, καθώς υποκίνησε τα επεισόδια που έγιναν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή, 14 μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του ο Τζο Μπάιντεν. Ο Ντίμον, ακόμη και εκτός κυβέρνησης Τραμπ, θα είναι ένας από τους βασικούς συνομιλητές του, ενώ παραμένει θαυμαστής της Ελλάδας και ταυτόχρονα η JP Morgan έχει εξαγοράσει το 49% της Viva Wallet από τις 25 Ιανουαρίου 2022, έχοντας ανοίξει πολλές δουλειές στη χώρα μας.

“Κερασάκι στην τούρτα” αποτελεί ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αποτελεί έναν από τους ανθρώπους που μαζί με το ελληνικό λόμπι, εργάζονται για να προβληθεί η χώρα μας. Ο Κατσιματίδης βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και αυτό που πρέπει να αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ, είναι η δημιουργία μιας ανοικτής γραμμής με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς, ο οποίος εκτός από τις ακαδημαϊκές σπουδές του στις ΗΠΑ, γνωρίζει και τον τρόπο που σκέφτονται οι Αμερικανοί. Η ομιλία του στο Κογκρέσο πριν από δυόμισι χρόνια χειροκροτήθηκε τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους, όσο και τους Δημοκρατικούς. Κατά μία… σατανική σύμπτωση, η Ελλάδα έχει πολλά… ευήκοα ώτα στις ΗΠΑ, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Άλλωστε, το ελληνικό λόμπι είναι πολύ ισχυρό, το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρίσκεται στο καλύτερο σημείο… ever, οπότε βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή φάση εκκίνησης.

Η θητεία Μητσοτάκη για περίπου ενάμισι χρόνο συνέπεσε με την προεδρία Τραμπ και αυτό λέει πάρα πολλά. Μάλιστα, η προοπτική να επανεκλεγεί ο σημερινός πρωθυπουργός στις εκλογές του 2027, δημιουργεί πεδίο δόξης λαμπρό για τις επαφές των δύο χωρών. Άλλωστε, από τη στιγμή που θα αναλάβει ο Τραμπ, ο Μητσοτάκης θα έχει μπροστά του τουλάχιστον δυόμισι χρόνια για να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς με τις ΗΠΑ. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον Τραμπ, τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του, το ελληνικό λόμπι, τις κινήσεις Μητσοτάκη, αλλά και το διεθνές περιβάλλον, το οποίο παρουσιάζει μεγάλη αβεβαιότητα και πολλές παγίδες…

 

 

Ετικέτες: Λουκάς ΓεωργιάδηςΤΡΑΜΠ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τι σημαίνει η αύξηση στο 5% των δαπανών για την Άμυνα που συμφώνησε το ΝΑΤΟ

26/06/2025 | 07:46
Featured

Η δραματική παρέμβαση Τραμπ τη νύχτα που «σώθηκε» η εκεχειρία: «Γύρνα πίσω τα αεροπλάνα» είπε στον Νετανιάχου – «Τους ρίξατε όλο σας το οπλοστάσιο»

25/06/2025 | 23:31 - Ενημέρωση 26/06/2025 | 06:10
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

25/06/2025 | 22:13
Featured

«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

25/06/2025 | 21:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Το βίντεο στο TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μετρό Θεσσαλονίκης: Το πάτημα του κουμπιού, η Έμα Στόουν και ο Τομ Κρουζ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    534 shares
    Share 214 Tweet 134
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    478 shares
    Share 191 Tweet 120
  • Σεισμός στην Τουρκία: Νέα τρομακτική πρόβλεψη για 7άρι από τον γνωστό καθηγητή

    466 shares
    Share 186 Tweet 117
  • Δεκάλεπτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Χάγη – «Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός για το ραντεβού Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας

    392 shares
    Share 157 Tweet 98
  • ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ:Το μίσος που θέριεψε στη σιωπή – Την πυροβόλησε μπροστά στο σπίτι της και αυτοκτόνησε

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • Πόλεμος Τραμπ – Ιράν: Η εκεχειρία δεν κρατά – Οι υπόγειες εγκαταστάσεις άντεξαν

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch