Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

ΗΠΑ: Στο 3% έπεσε η διαφορά μεταξύ Χάρις και Τραμπ – Πρώτη η υποψήφια των Δημοκρατικών

TechTeam από TechTeam
09/10/2024 01:13
Ενημερώθηκε: 09/10/2024 04:55:46
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
59
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Κονταροχτυπιούνται για την προεδρία των ΗΠΑ η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ που σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση η διαφορά τους μειώθηκε στο 3%.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, προηγείται του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ με οριακή διαφορά τριών ποσοστιαίων μονάδων – 46% έναντι 43% – καθώς οι δύο αντίπαλοι εξακολουθούν να παλεύουν στήθος με στήθος για τον Λευκό Οίκο σε μία μάχη που θα κριθεί στις 5 Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση τεσσάρων ημερών που ολοκληρώθηκε χθες, Δευτέρα (07.10.2024), δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος ακολουθούσε με διαφορά έξι μονάδων την Χάρις σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos στις 20-23 Σεπτεμβρίου, ήταν ο υποψήφιος που προτιμούν οι ψηφοφόροι σε σειρά οικονομικών ζητημάτων και ότι κάποιοι ψηφοφόροι μπορεί να επηρεάζονται από τους ισχυρισμούς του ότι οι παράτυποι μετανάστες στη χώρα είναι επιρρεπείς στο έγκλημα, ισχυρισμοί που έχουν ευρέως απορριφθεί από ακαδημαϊκούς και δεξαμενές σκέψης.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν την οικονομία των ΗΠΑ ως το κορυφαίο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, και περίπου το 44% δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει καλύτερη προσέγγιση στην αντιμετώπιση του «κόστους διαβίωσης», σε σύγκριση με το 38% που επέλεξε την Χάρις.

Ανάμεσα στα διάφορα οικονομικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο επόμενος πρόεδρος, περίπου το 70% των ερωτηθέντων διέκρινε το κόστος διαβίωσης ως το πιο σημαντικό, ενώ μόνον μικρά ποσοστά επέλεξαν την αγορά εργασίας, τους φόρους ή την κατηγορία «να με αφήσουν σε καλύτερη οικονομική θέση».

Ο Τραμπ είχε επίσης μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης από τη Χάρις σε καθέναν από αυτούς τους τομείς, αν και οι ερωτηθέντες με διαφορά 42% έναντι 35% πιστεύουν ότι η Χάρις είναι η καλύτερη υποψήφια για να αντιμετωπίσει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και μεσαίου εισοδήματος Αμερικανών.

Ο Τραμπ φάνηκε να ενισχύεται από τις σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, που σήμερα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά της σε πάνω από έναν αιώνα. Γύρω στο 53% των ψηφοφόρων δήλωσε στη δημοσκόπηση ότι συμφωνεί με τη διατύπωση ότι «οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράνομα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», σε σύγκριση με το 41% που δήλωσε ότι διαφωνεί.

Οι ψηφοφόροι είχαν φανεί περισσότερο διχασμένοι πάνω στο ζήτημα αυτό σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos του Μαΐου, όταν το 45% δήλωνε ότι συμφωνεί και το 46% ότι διαφωνεί.

Σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις όλη τη χρονιά, ο Τραμπ έχει επιστήσει την προσοχή σε εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράνομα. Παρόλο που υπάρχουν λίγα δεδομένα σχετικά με το μεταναστευτικό καθεστώς των εγκληματιών, μελέτες έχουν εν γένει δείξει ότι οι μετανάστες δεν είναι περισσότερο πιθανόν να εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα από τους γηγενείς Αμερικανούς.

Η Χάρις προηγείτο του Τραμπ και στις έξι δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos από τότε που η αντιπρόεδρος εισήλθε στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, στα τέλη Ιουλίου. Η πρόσφατη έδειξε ότι η Χάρις προηγείται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες – 47% έναντι 45% – μεταξύ των ψηφοφόρων που φαίνεται πιο πιθανόν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 5 Νοεμβρίου. Περίπου τα δύο τρίτα του εκλογικού σώματος ψήφισε στις προεδρικές του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Pew Resarch Center.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση οι ψηφοφόροι προέκριναν εξάλλου την Χάρις για την πνευματική της διαύγεια έναντι του Τραμπ, με το 55% να δηλώνει ότι συμφωνεί με τη διατύπωση πως «είναι οξύνους και ικανή να αντιμετωπίζει προκλήσεις» σε σύγκριση με το 46% που είπε το ίδιο για τον Τραμπ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Χάρις και τον Τραμπ να βρίσκονται στήθος με στήθος στις επτά κρίσιμες πολιτείες που αναμένεται να καθορίσουν τον νικητή, ενώ πολλά αποτελέσματα βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος.

Η δημοσκόπηση αυτή των Reuters/Ipsos έγινε σε δείγμα 1.272 Αμερικανών ενηλίκων διαδικτυακά σε πανεθνικό επίπεδο, εκ των οποίων οι 1.076 είναι καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Από αυτούς οι 969 θεωρείται ότο πιθανότατα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την ημέρα των εκλογών.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΤΡΑΜΠΧάρις

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -Τραμπ: «Η Ρωσία δεν έχει εχθρικά σχέδια απέναντι στην Ευρώπη»

09/09/2026 | 09:00
Featured

Τραμπ και Μασκ χαιρετίζουν την «αληθινά μεγάλη βραδιά» της ακροδεξιάς στη Σαξονία

09/09/2026 | 07:00
Featured

Ο Τραμπ βλέπει «καλή πιθανότητα» για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

05/09/2026 | 12:00
Featured

Τραμπ: Θέλω απλώς να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Έκανα το σωστό με το Ιράν

04/09/2026 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τζάκρη: Ας κάνουν και σε καφετέρια ή γκαρσονιέρα το συνέδριο – Αν διαγράψουν τον Κασσελάκη, θα εκλέξουμε και το σακάκι του με 92%


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ: Αυξήσεις 470 ευρώ για 8.552 δικαιούχους – Τι ισχύει για τα αναδρομικά

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • Η ΔΕΘ που ανοίγει τον δρόμο για το 2027: Οι μάχες Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Τσίπρα και Σαμαρά

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στο Αιτωλικό: Στο ρήγμα του Αζέρικου η δόνηση – Οι 3 σεισμογόνες ζώνες που ανησυχούν τους ειδικούς

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Απόστρατοι και συνταξιούχοι: Τι παίρνουν πραγματικά έως τον Δεκέμβριο – Η αλήθεια για αναδρομικά και επικουρικές

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Παραίτηση-βόμβα στην Anthropic: «Παίζουν με τις ζωές μας» – Επιστήμονες προειδοποιούν για ανεξέλεγκτη AI και «υποκατάσταση του Θεού»

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Πιερρακάκης: «Ο “κουμπαράς” για τη νέα γενιά ήρθε για να μείνει – Θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το ιδιωτικό χρέος»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΑΣ: Πληρωμές από 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι διεκδικούν έως 671 ευρώ

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch