ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΑΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/10- OPEKEPE.GR! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

Τι ισχύει!

313
SHARES
666
VIEWS

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΑΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/10- OPEKEPE.GR! ΠΛΗΡΩΜΕΣ (efka.gov.gr) !! – Ενημέρωση αγροτών!

Αυτή την εβδομάδα, με επικρατέστερη ημερομηνία την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

Μεταξύ άλλων θα αφορά όλες τις κατηγορίες ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ 2023), των άμεσων ενισχύσεων, των ενισχύσεων για το ζωικό κεφάλαιο, των ενισχύσεων για τις ορεινές περιοχές και των ενισχύσεων για τα μικρά νησιά.

Οι αγρότες, οι οποίοι έχουν δει το κόστος παραγωγής να «εκτοξεύεται» και τις τιμές να πέφτουν ολοένα και πιο χαμηλά, περιμένουν τις πληρωμές προκειμένου να πάρουν μια «ανάσα» και να καλύψουν μερικές από τις οφειλές τους.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!! ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΟΓΑ!!!

Ωστόσο, αναλογιζόμενοι τα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε ότι αφορά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023, όπου ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα Οικολογικά Σχήματα (Eco Schemes) δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι ότι θα πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν. 

Επιπλέον αναστάτωση προκαλούν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία υπογραμμίζουν ότι η πληρωμή θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα όσο αφορά τόσο την ημερομηνία όσο και το ποσό που θα τους καταβληθεί.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2022 οι παραγωγοί είδαν στους λογαριασμούς τους περί το 1,2 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τα ποσά που θα λάβουν δε θα ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ. 

Όπως και αν έχει οι μειώσεις στο στα χρήματα που θα λάβουν οι παραγωγοί θα είναι μεγάλες, κάτι το οποίο αναμένεται να το διαπιστώσουμε εντός των επόμενων ημερών.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2023 η εξόφληση των ενισχύσεων είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΑΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 26/10- OPEKEPE.GR! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !! – Σε λίγες ώρες οι πρώτες πληρωμές!

Από τις 26 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι  για όλους του δικαιούχους, με την τελευταία ημέρα πληρωμής να ορίζεται για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες και τα ταμεία για τις συντάξεις Νοεμβρίου:

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τετάρτης 25 Οκτωβρίου.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου θα πληρωθούν Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών του ΕΦΚΑ

Από τον θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τις 16 έως 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • Στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 12,1 εκατ. ευρώ σε 26.020 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
  • Στις 16 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 182.100 ευρώ σε 183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα του τ. ΟΑΕΕ.
  • Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 13,3 εκατ. ευρώ σε 5.740 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, περιόδου 01/01/2019-30/09/2020.



Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 19 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  •  700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 6 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -Τέλος η ποινή 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Μόνιμες και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για συνταξιούχους και ασφαλισμένους προβλέπονται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που χθες πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Οι βασικότερες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

  • 1 Εισάγεται η φορολόγηση με 15% των εφάπαξ παροχών που θα δίνουν από εδώ και στο εξής τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). Δεν αφορά τα κανονικά εφάπαξ των άλλων Ταμείων του ΕΦΚΑ, αλλά μόνον τα επαγγελματικά ταμεία που λειτουργούν προαιρετικά για να δίνουν συμπληρωματικές συντάξεις σε όσους ασφαλισμένους επιθυμούν να καταβάλουν συμπληρωματικές εισφορές.
  • 2 Καταργείται από 1ης/1/2024 η ποινή 30% που επιβάλλεται στις συντάξεις όταν οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται. Η διάταξη αφορά πάνω από 100.000 συνταξιούχους που κρύβουν ότι απασχολούνται για να μην τους κοπεί η σύνταξη. Οσοι θα δηλώνουν από 1ης/1/2024 απασχόληση δεν θα έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη, αλλά θα καταβάλλουν εισφορά 10% επί του μισθού που λαμβάνουν, ενώ αν απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν εισφορά με προσαύξηση 50%.
  • 3 Καταβάλλεται το 40% της σύνταξης σε ασφαλισμένους με οφειλές έως 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και έως 10.000 ευρώ στον ΟΓΑ. Το υπόλοιπο 60% θα παρακρατείται. Ως κριτήριο υπαγωγής στη ρύθμιση τίθεται όριο τραπεζικών καταθέσεων στις 12.000 ευρώ για οφειλέτες ΟΑΕΕ και στις 6.000 ευρώ για οφειλέτες του ΟΓΑ.
  • 4 Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας των 780 ευρώ σε αγρότισσες και γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και στις γυναίκες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Το επίδομα χορηγείται για κάθε νεογέννητο τέκνο με διάρκεια επιδότησης τους 9 μήνες. Προϋπόθεση για τη χορήγησή του θα είναι η αναστολή δραστηριότητας για όσο διάστημα η μητέρα θα επιδοτείται.

ΝΕΑ LIVE -EIΔΗΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΣΕΠ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΗΡΘΑΝ …!!

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ-ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ!

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) -ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΪ́ΟΥ 2024 ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ! ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Χαμηλό βαρομετρικό» συνεχίζει να...

Επόμενο Άρθρο