Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική HOT NEWS

Καραβίας: Οι τράπεζες επιστρέφουν στην κοινωνία με επένδυση €160 εκατ. στα δημόσια πανεπιστήμια

TechTeam από TechTeam
21/07/2026 18:30
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η απόφαση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να διαθέσουν 160 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του ΕΚΠΑ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν αναληφθεί στη χώρα

Στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Eurobank, ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη μεγάλη αυτή δωρεά, υπογραμμίζοντας ότι η επένδυση στην ποιοτική δημόσια εκπαίδευση συνδέεται άμεσα με τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την κοινωνική ευημερία.

Παράλληλα, αναδεικνύει τη διαχρονική δέσμευση της Eurobank στην ενίσχυση της νέας γενιάς μέσα από δράσεις που προωθούν την αξιοκρατία, την αριστεία και τις ίσες ευκαιρίες, ενώ εκφράζει την προσωπική του συγκίνηση για τη συμμετοχή της Τράπεζας στην ανακαίνιση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από το οποίο αποφοίτησε.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Φωκίωνα Καραβία προς το προσωπικό της Eurobank.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου ανακοινώθηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού μια ακόμη μείζονος εμβέλειας χορηγική πρωτοβουλία των τραπεζών στον χώρο της εκπαίδευσης. Η Eurobank, σε συνεργασία με τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, θα διαθέσουμε συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών στα σημαντικότερα και αρχαιότερα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα: το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ιστορικά, αλλά και σήμερα, τα τρία αυτά ιδρύματα αποτελούν το θεμέλιο και τον κανόνα για την επιστημονική έρευνα και την ακαδημαϊκή διδασκαλία στη χώρα μας. Ωστόσο, για πολλά χρόνια, η εικόνα τους μaς πλήγωνε. Ήταν αναντίστοιχη με τη διαδρομή τους, με τις προσδοκίες των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού, με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης και, κάποτε, προσβλητική για όλη την κοινωνία, που εύλογα τα αντιμετωπίζει ως φάρους γνώσης και καθολικό πρότυπο. Με αυτή τη σκέψη, καθώς ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μαζί μια νέα αντίληψη στην ελληνική κοινωνία για τον ρόλο της, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την άμεση και ριζική αναβάθμιση ορισμένων κτιρίων που στεγάζουν τις δραστηριότητες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η δωρεά είναι η υψηλότερη των τελευταίων δεκαετιών και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και εργασιών για να ανακαινιστούν οι κτιριακές υποδομές που χρησιμοποιούνται καθημερινά από 100.000 φοιτητές, φοιτήτριες και προσωπικό του Ιδρύματος. Παράλληλα, η δωρεά περιλαμβάνει την ανακαίνιση φοιτητικών εστιών στο ΑΠΘ, με παράλληλη αναβάθμιση αμφιθεάτρων και κοινόχρηστων χώρων, καθώς και την ανακαίνιση του εμβληματικού κτιρίου Γκίνη στο ΕΜΠ. Ειδικά το τελευταίο συνδέεται και με μια ευρύτερη αστική ανάπλαση της περιοχής που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ.

Με τον τρόπο αυτό, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ολοκληρώνουν ένα πλήρες φάσμα δράσεων για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως ξέρετε, χρηματοδοτούμε από κοινού το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των κτιρίων των δημόσιων σχολείων σε όλη την Ελλάδα, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, γενικών και επαγγελματικών. Δεν ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι ευεργέτες ήταν εκείνοι που στήριξαν τη θεμελίωση της εκπαίδευσης και της Παιδείας, παράλληλα με τη θεμελίωση του ελληνικού κράτους. Βλέπουμε την ποιοτική δημόσια εκπαίδευση ως βασική προϋπόθεση μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας και ανταποκρινόμαστε στην ευθύνη που αντιστοιχεί στον ιδιωτικό τομέα για τη στήριξή της. Το συνολικό ύψος των δύο αυτών δωρεών ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Δεν υπάρχει προηγούμενο στο εύρος της στήριξης των δημόσιων εκπαιδευτηρίων κάθε βαθμίδας και δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου ύψους πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Για τη Eurobank, υπάρχει ένα παραπάνω κίνητρο. Η προοπτική της νέας γενιάς, μέσα από την εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με την παραγωγική διαδικασία, είναι η κεντρική ιδέα της κοινωνικής μας δράσης. Με πλήθος πρωτοβουλιών που συνεχίζουμε σταθερά επί χρόνια και άλλες που αναλαμβάνουμε και πολλαπλασιάζουν το αποτύπωμα της παρέμβασής μας. Από τη βράβευση των αριστούχων κάθε λυκείου στην Ελλάδα, δημόσιου ή ιδιωτικού, για τις επιδόσεις τους στις εισαγωγικές εξετάσεις, μέχρι τα προγράμματα γλωσσομάθειας των Πομάκων στη Θράκη σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια, και από το πρώτο μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μέχρι τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για ταλαντούχα παιδιά, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, με αξιοκρατία, αναγνώριση της αριστείας και καθολική προσβασιμότητα στις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Στη Eurobank, πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας από τα δημόσια πανεπιστήμια – και δεν το λησμονούμε. Επιστρέφουμε για να προσφέρουμε ένα αντίδωρο για όσα μaς έδωσε η φοίτησή μας. Υπάρχει μια φράση που σε πολλές γλώσσες χρησιμοποιείται για το Πανεπιστήμιο από όπου καθένας σπούδασε: alma mater, που σημαίνει «μητέρα-τροφός». Το αισθανόμαστε βαθιά και, προσωπικά, με διακατέχει ιδιαίτερη συγκίνηση για το γεγονός ότι μέρος της δωρεάς αφορά το ΕΜΠ, του οποίου είμαι απόφοιτος. Πιστεύω πως όλοι οι εργαζόμενοι στη Eurobank αισθανόμαστε ικανοποίηση και υπερηφάνεια που η επαγγελματική μας αφοσίωση και η καθημερινή μας προσπάθεια επιτρέπουν πια στην Τράπεζα να αναλαμβάνει τέτοιας εμβέλειας πρωτοβουλίες. Έτσι βλέπουμε τη δουλειά μας, έτσι βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και στην ίδια κατεύθυνση.

Εύχομαι σε όλους, στις οικογένειες και στους ανθρώπους σας, καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Φωκίων Καραβίας
Διευθύνων Σύμβουλος

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: EUROBANKΦωκίων Καραβίας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Η Eurobank και η Inbank ξεκινούν συνεργασία embedded finance στην Ελλάδα

08/07/2026 | 18:53
HOT NEWS

Eurobank: Χρηματοδοτήσεις άνω των €1,3 δισ. στην Κρήτη έως το 2028 – Τριήμερη περιοδεία της Διοίκησης στο νησί

08/06/2026 | 16:06
HOT NEWS

Eurobank: Έξι νέες δράσεις για το δημογραφικό στον Έβρο με αιχμή τη δημιουργία οικιστικού συγκροτήματος στην Ορεστιάδα

25/05/2026 | 14:20
HOT NEWS

Eurobank: Αντλησε 700 εκατ. από το Senior Preferred ομόλογο – Με υπερκάλυψη 3,8 φορές έκλεισε το βιβλίο προσφορών

18/05/2026 | 17:11
Load More

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μαρινάκης: «Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ο νόμος Τσίπρα», τι είπε για 13η σύνταξη, «μαθηματικά Ανδρουλάκη» και ΟΠΕΚΕΠΕ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ 2027: Αυξήσεις έως 780 ευρώ για 671.586 συνταξιούχους – Οι νέοι πίνακες και 7 παραδείγματα

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Καιρός: Την Τετάρτη κορυφώνεται η ζέστη στην Αττική με 40άρια – Το παράδοξο με την πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς την Παρασκευή

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 21 Ιουλίου, εορτολόγιο: Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία – Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως και 100%

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Κεραμέως: 8.500 θα λάβουν διπλάσια σύνταξη στα τέλη Αυγούστου

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Η εκλογική Κυριακή είναι μία και είναι η πιο κρίσιμη, δεν υπάρχουν περιθώρια για ρίσκα καταστροφής

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch