Με μία μάλλον πρωθύστερη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει την έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για την αύξηση των κρουσμάτων, επικρίνοντας την κυβέρνηση για μέτρα που δεν εξήγγειλε.

Οπως φαίνεται, στην Κουμουνδούρου είχαν έτοιμη την ανακοίνωση, με βάση τα δημοσιεύματα ότι θα επιβληθεί εκ νέου υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και πολυκαταστήματα.

Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του μισού υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, για να καταλήξουν πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και πολυκαταστήματα, την οποία η κυβέρνηση χωρίς εξήγηση κατήργησε πριν μία εβδομάδα, πρέπει τελικά να είναι υποχρεωτική», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι «το αλαλούμ δυστυχώς συνεχίζεται…».

Πλην όμως, η κυβέρνηση μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου δεν ανακοίνωσε παρόμοια μέτρα.

Ετσι η ΝΔ έσπευσε να καγχάσει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε πλήρη σύγχυση. Σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση για μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. ‘Η δεν διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο», σχολίασε η ΝΔ, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.