Θέση για τους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών υπουργούς κλήθηκε να πάρει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση για την ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών. Ήταν σαφής η αναφορά». Για το αν ισχύει και για τους υφυπουργούς είπε: θέλω να αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος. Δεν έχω περισσότερα να πω. Θέλουμε να τονίσουμε την ουσία της παρέμβασης και να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν τρόπο ενωτικό».
Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, ήτοι ο γάμος και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ισχύει σε 20 και 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίστοιχα και διεμήνυσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θίγει ιερές έννοιες, όπως αυτές της μητέρας και του πατέρα.
Όσον αφορά στο τι θα σημαίνει για την δεδηλωμένη αν περάσει το νομοσχέδιο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι «από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνο του απάντηση. Θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και τους βουλευτές. Θέλουμε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές στην συγκεκριμένη ψηφοφορία σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς με θάρρος και ειλικρίνεια φέρνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί όσο το δυνατόν από περισσότερους βουλευτές.
O κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι μας εκπλήσσει πολύ δυσάρεστα η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, αυτοί, που διαφήμιζαν ότι είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη να μη λέει ότι το κόμμα του είναι αυτονοήτως υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, αλλά να εξαρτά τη στάση του από τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σοβαρή στάση αυτή για κόμμα που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση».
Απευθυνόμενος, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε γιατί δεν τοποθετείται ευθαρσώς, εάν δηλαδή το κόμμα του θα υπερψηφίσει ή όχι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τέλος και σε ό,τι αφορά στην αρνητική στάση του ΚΚΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η αρνητική του τοποθέτηση αξιολογείται από τους πολίτες.