Μοσχάρι Νουά στο Φούρνο
Το νουά είναι ένα κομμάτι μοσχαριού από το μπούτι χωρίς λίπος και είναι ωραίο για ψητό της κατσαρόλας!!
Εγώ το έψησα στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για αρκετές ώρες με σάλτσα και κρασί και η γεύση του ήταν σκέτη απόλαυση.
Ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Ελάτε γρήγορα μαζί μου!!
βαθμός δυσκολίας – εύκολο
χρόνος προετοιμασίας – 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος – 3 ώρες
Υλικά της συνταγής μας (5-6 μερίδες)
800-1000 γρ. μοσχαρίσιο σπαλονουά ή νουά ολόκληρο
1 καρότο σε ροδέλες
7-8 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι, ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
τριμμένη ντομάτα 500 γρ συσ/σία
3/4 κούπας κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής μας
Πλένουμε καλά το κρέας (δεν το κόβουμε), το στεγνώνουμε και το βάζουμε στην γάστρα ή σε ταψί, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη και θυμάρι ξερό (αν έχετε και φρέσκια ρίγανη προσθέστε 2 κλωναράκια).
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το κόκκινο κρασί, το καρότο, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, 1/2 κούπα νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνεια και 1/2-3/4 της κούπας λάδι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σκεπάζουμε για 2 ώρες στον φούρνο στους 160-170 βαθμούς στις αντιστάσεις και μετά 1/2 με 1 ώρα χωρίς καπάκι (ή λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο).
Ενδιάμεσα βλέπουμε το κρέας μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε 1/2 κούπα ζεστό νερό, γυρίζουμε μία φορά το κρέας, για να ροδίσει και από τις δύο μεριές.
Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 15-20 λεπτά να σταθεί το κρέας και κόβουμε σε φέτες με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κρέατος.
Όσο ψηνόταν το κρέας έβρασα σπιτικές χυλοπίτες για λίγα λεπτά (προσθέτουμε 1 κ.σ βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά).
Μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ ή ρύζι.