Η θεμελίωση έγινε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών όπως ο Ιβαν Σαββίδης και οι CEO και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης, της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, και της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου .

Ο υπερσύγχρονος σταθμός, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει περί τα 330 εκατ. ευρώ, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες άμεσες επενδύσεις στα πρώτα μεταμνημονιακά «βήματα» της χώρας.

Παράλληλα, η κατασκευή του έρχεται σε συνέχεια των τριών μονάδων που διαθέτει η εταιρεία, η οποία είχε εκτιμήσει ήδη από την περασμένη δεκαετία ότι το φυσικό αέριο θα αποτελέσει το «καύσιμο γέφυρα» προς την πλήρη απανθρακοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επένδυση της Mytilineos δρομολογήθηκε σε μία εποχή όπου η εθνική στρατηγική ήταν η σταδιακή απολιγνιτοποίηση, με το κλείσιμο εντός της επόμενης 10ετίας των πιο απαρχαιωμένων μονάδων, ώστε στο τέλος του 2030 ο λιγνίτης να διατηρεί ακόμη μερίδιο 17% της ηλεκτροπαραγωγής.

Ένα ακόμη ορόσημο προστέθηκε σήμερα στην εδραίωση της Mytilineos στην ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τη θεμελίωση της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826 MW με καύσιμο φυσικό αέριο, που θα πραγματοποιηθεί στο ενεργειακό κέντρο της εταιρείας, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πρέπει να θυμίσουμε πάντα ήταν υποστηρικτής ότι η ενέργεια είναι σημαντικός πόρος στην χώρας μας αφού εγκαινίασε και τον αγωγό ΤΑΡ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: