ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! ΑΓΡΟΤΕΣ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΤΣΕΚ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ!!

Αναστατωμένη αγροτιά!

394
SHARES
838
VIEWS

ΒΓΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ! ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΤΣΕΚ – (opekepe.gr)! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ (efka.gov.gr) ΟΓΑ, ΙΚΑ!! – Δελτίο αγροτών!

Άρχισαν στον (opekepe.gr) οι «δοκιμαστικές πληρωμές» εν όψει της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση μέχρι αυτή τη στιγμή να διαβεβαιώσει για τον ακριβή χρόνο της σχετικής πίστωσης στους λογαριασμούς των αγροτών, με το σύνολο των παραγόντων του χώρου να ταμπουρώνονται πίσω από την αιωρούμενη εντολή Αυγενάκη, η προκαταβολή να γίνει μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

Βέβαια, κανείς δεν δείχνει σίγουρος επ’ αυτού, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον οποίο επικοινώνησε το Agronews.

Πιο συγκεκριμένα, στην επικοινωνία μας ο κ. Σημανδράκος υποστήριξε ότι ο στόχος της Παρασκευής παραμένει στο πλάνο, καθώς έχουν αρχίσει, όπως είπε οι «δοκιμαστικές πληρωμές» στο μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Βεβαίως, όπως ο ίδιος δήλωσε, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την όλη διαδικασία και ειδικότερα το χρόνο πίστωσης των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των αγροτών.

Κινητικότητα γύρω από το όλο θέμα έχει δημιουργήσει και μια ανάρτηση σε ιστοσελίδα εταιρείας συμβούλων στην οποία αναφέρεται το εξής:
«Μετά από ενημέρωση από το γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη, οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρωθούν μαζί με την προκαταβολή στο τέλος του μήνα».


Η παραπάνω ανάρτηση, σε συνδυασμό βέβαια με τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίοι δεν εκτιμούν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να καταστήσουν εφικτή την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, όπως είναι και ο αρχικός σχεδιασμός, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες ότι η πληρωμή πάει για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης από την πλευρά του, διαψεύδει κατηγορηματικά τη σχετική αναφορά από το γραφείο του προς τους μελετητές και υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου συνεχίζει να έχει προσανατολισμό την πληρωμή των αγροτών μέχρι την Παρασκευή. Και ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται  να έχει στη διάθεσή του την «τεχνική ενημέρωση» που να τεκμηριώνει το εφικτό του στόχου.

Άλλη ενημέρωση των τελευταίων 24ωρων, θέλει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο, να έχει αναλάβει εκείνος την εποπτεία της όλης διαδικασίας, με εντολή του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποφευχθεί μια αποτυχία στην υπόθεση των πληρωμών η οποία θα μπορούσε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η κατ’ αρχήν απάντηση που είχε από τις υπηρεσιακές δομές του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο για παντελή αδυναμία της τεχνικής βάσης να προσεγγίσει σε μια αξιόπιστη πληρωμή (προκαταβολή του τσεκ). Γι’ αυτό το λόγο, η οδηγία που φαίνεται να επικρατεί, είναι… πληρώστε την προκαταβολή και μετά βλέπουμε. Πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη πληρωμή θα γίνει κατά προσέγγιση, με την ελπίδα ότι, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα Χριστούγεννα θα δοθεί ο χρόνος για περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων και εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης (όχι όμως και των eco-schemes- πρασίνισμα) πριν βγει ο χρόνος. Το τι θα δείχνει όμως η τελική αυτή εκκαθάριση, οι περισσότεροι αγρότες δεν θέλουν να το ξέρουν.

«Αν όχι Τρίτη τότε Τετάρτη…σίγουρα ως την Παρασκευή»

Σε εκκρεμότητα είναι και η προκαταβολή της αποζημίωσης στους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους, με το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Αυγενάκη να έχουν δεσμευτεί επανειλημμένα για πίστωση του ποσού που αναλογεί στους πλημμυροπαθείς το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείου, τοποθετούν τελικά την πληρωμή αυτή, την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου…εκτός και αν προκύψει η ανάγκη για έκδοση κάποιας ΚΥΑ η οποία θα κινητοποιούσε τις διαδικασίες πίστωσης την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΤΣΕΚ – ΟΠΕΚΕΠΕ! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ!! – Ξεκινούν οι πληρωμές!

Από τις 26 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι  για όλους του δικαιούχους, με την τελευταία ημέρα πληρωμής να ορίζεται για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες και τα ταμεία για τις συντάξεις Νοεμβρίου:

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τετάρτης 25 Οκτωβρίου.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου θα πληρωθούν Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών του ΕΦΚΑ

Από τον θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τις 16 έως 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • Στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 12,1 εκατ. ευρώ σε 26.020 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
  • Στις 16 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 182.100 ευρώ σε 183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα του τ. ΟΑΕΕ.
  • Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 13,3 εκατ. ευρώ σε 5.740 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, περιόδου 01/01/2019-30/09/2020.



Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 19 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  •  700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 6 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -Τέλος η ποινή 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Μόνιμες και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για συνταξιούχους και ασφαλισμένους προβλέπονται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που χθες πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Οι βασικότερες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

  • 1 Εισάγεται η φορολόγηση με 15% των εφάπαξ παροχών που θα δίνουν από εδώ και στο εξής τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). Δεν αφορά τα κανονικά εφάπαξ των άλλων Ταμείων του ΕΦΚΑ, αλλά μόνον τα επαγγελματικά ταμεία που λειτουργούν προαιρετικά για να δίνουν συμπληρωματικές συντάξεις σε όσους ασφαλισμένους επιθυμούν να καταβάλουν συμπληρωματικές εισφορές.
  • 2 Καταργείται από 1ης/1/2024 η ποινή 30% που επιβάλλεται στις συντάξεις όταν οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται. Η διάταξη αφορά πάνω από 100.000 συνταξιούχους που κρύβουν ότι απασχολούνται για να μην τους κοπεί η σύνταξη. Οσοι θα δηλώνουν από 1ης/1/2024 απασχόληση δεν θα έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη, αλλά θα καταβάλλουν εισφορά 10% επί του μισθού που λαμβάνουν, ενώ αν απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν εισφορά με προσαύξηση 50%.
  • 3 Καταβάλλεται το 40% της σύνταξης σε ασφαλισμένους με οφειλές έως 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και έως 10.000 ευρώ στον ΟΓΑ. Το υπόλοιπο 60% θα παρακρατείται. Ως κριτήριο υπαγωγής στη ρύθμιση τίθεται όριο τραπεζικών καταθέσεων στις 12.000 ευρώ για οφειλέτες ΟΑΕΕ και στις 6.000 ευρώ για οφειλέτες του ΟΓΑ.
  • 4 Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας των 780 ευρώ σε αγρότισσες και γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και στις γυναίκες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Το επίδομα χορηγείται για κάθε νεογέννητο τέκνο με διάρκεια επιδότησης τους 9 μήνες. Προϋπόθεση για τη χορήγησή του θα είναι η αναστολή δραστηριότητας για όσο διάστημα η μητέρα θα επιδοτείται.

ΝΕΑ LIVE -EIΔΗΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΣΕΠ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΗΡΘΑΝ …!!

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο