Οργισμένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τα ευτράπελα με τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη στη σκοπιά της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Σε μία κίνηση ισχυρού συμβολισμού επιστροφής της χώρας σε ένα πλαίσιο κανονικότητας ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε να υπάρξει μείωση του τιμολογίου για τα νοικοκυριά που επλήγησαν, ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει το Κράτος για τους ταλαιπωρημένους πολίτες.

Η ενόχληση του υπήρξε έκδηλη για το πινγκ πονγκ ευθυνών των διαφόρων ανεύθυνων παραγόντων που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και επιχείρησαν με κάθε τρόπο να βγάλουν την ουρά τους απέξω, νοοτροπία που δεν ταιριάζει στην πολιτική ιδιοσυγκρασία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί το συντονισμό και την αλληλεγγύη ως κορυφαίες και επιβεβλημένες έννοιες για την ομαλή λειτουργία μίας κυβερνητικής οντότητας.

Σε κάθε περίπτωση η αξιοπιστία του μεγαλύτερου παρόχου ενέργειας στη χώρα επλήγη και η καρατόμηση όσων μετρήθηκαν και βρέθηκαν μετεξεταστέοι την ώρα της μάχης αποτελεί μονόδρομο στην νέα πολιτική πραγματικότητα.

Ο πέλεκυς πρέπει να πέσει βαρύς σε όσους πραγματικά ευθύνονται, όσο ψηλά και να βρίσκονται. Η εποχή της ατιμωρησίας, του χαβαλέ, της νοοτροπίας των Πολάκηδων και του ξεχαρβαλώματος έχει περάσει ανεπιστρεπτί.