Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Δύση στέλνει άρματα μάχης στο Κίεβο

Η βοήθεια από την Γερμανία και τις ΗΠΑ

Newsroom από Newsroom
25/01/2023 13:01
Ενημερώθηκε: 25/01/2023 13:06:36
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
158
SHARES
336
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Εφτασε η ώρα για τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις να ενισχύσουν ουσιαστικά τις χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς να αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι την αποστολή αρμάτων Leopard 2 στο Κίεβο, αλλά και να επιτρέψει αντίστοιχη αποστολή των γερμανικών αυτών αρμάτων από τρίτες χώρες, ενώ και οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν την αποστολή αρμάτων Abrams, επίσης εντός της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η αποστολή σημαντικών αριθμών αρμάτων τέτοιου τύπου στον ουκρανικό στρατό είναι πιθανό να ενισχύσει ουσιαστικά τις ένοπλες δυνάμεις της αμυνόμενης χώρας στον πόλεμο, που έχει κλείσει 11 μήνες, και να βοηθήσει τις χερσαίες δυνάμεις του Κιέβου στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν τα εδάφη που κατέχει ο ρωσικός στρατός με τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας.

Σήμερα το μεσημέρι ο Γερμανός καγκελάριος πρόκειται να απευθύνει αναμενόμενη ομιλία στην Μπούντεσταγκ, και αναμένεται να σπάσει το ταμπού δεκαετιών και να αποστείλει γερμανικά άρματα σε μέτωπο. Η έγκριση της αποστολής των γερμανικών τανκς Leopard 2 στην Ουκρανία θα γίνει τόσο άμεσα από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, όσο και έμμεσα, με την παροχή άδειας σε τρίτες χώρες -με πρώτη την Πολωνία, που ήδη κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Βερολίνο- να στείλουν κι εκείνες τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης τους.

Μια τέτοια ανακοίνωση θα συνιστά μια εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών, επισημαίνει το Politico, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να συνιστά και κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, δεδομένης της ισχύος, της ποσότητας και της ικανότητας των γερμανικών αρμάτων που θα παραλάβει το Κίεβο

Επιπλέον και οι ΗΠΑ αποστέλλουν «σημαντικό αριθμό» τεθωρακισμένων αυξημένης ικανότητας, ικανοποιώντας και αυτές το πάγιο αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για άμεση και πολυάριθμη άφιξη δυτικών αρμάτων. «Δεν μιλάμε για 5, 10 ή 20 άρματα», είπε σε πρόσφατο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουκρανός ηγέτης. To CNN έκανε συγκεκριμένα λόγο για «περίπου 30 άρματα» που θα στείλουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακόμη, ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνούνται να επιβεβαιώσουν την αποστολή των αρμάτων Μ1 Abrams, αλλά δύο πηγές τόνισαν στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της Τετάρτης.

Ετσι φτάνει στο τέλος της και η αντιπαράθεση εβδομάδων μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με τον βαθμό στον οποίον θα ενισχύεται η Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, αφού κάμπτεται πλέον η αντίσταση της Γερμανίας που είχε οδηγήσει στην καθυστέρηση της αποστολής αρμάτων στο Κίεβο.

Η Ουάσιγκτον αίρει τις γερμανικές επιφυλάξεις

Το Βερολίνο αντιστέκεται εδώ και καιρό στην αποστολή των Leopard 2, θέλοντας η Ουάσιγκτον να κάνει το πρώτο βήμα για την αποστολή βαρέων τεθωρακισμένων. Τώρα, η επικείμενη ανακοίνωση των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για τον Ο. Σολτς να ολοκληρώσει αυτή τη στροφή 180 μοιρών και να ανακοινώσει την αποστολή του εξοπλισμού, που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικός στο πεδίο της μάχης.

Ετσι, η άρση των επιφυλάξεων εντός των ΗΠΑ για πιο ενεργή ανάμιξη στη ρωσοουκρανική σύρραξη ουσιαστικά αίρει και τις επιφυλάξεις του Βερολίνου, επισημαίνει το Politico.

Το παράδειγμα της Πολωνίας, που είναι η πρώτη που ζήτησε την άδεια του Βερολίνου για την αποστολή Leopard, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Νορβηγία, οι οποίες έχουν ήδη εκφράσει σχετική πρόθεση.

Η ρωσική αντίδραση

Βεβαίως οι κινήσεις της δυτικής συμμαχίας μόνο απαρατήρητες δεν περνούν από τη Μόσχα, που ευλόγως ανησυχεί ότι όχι μόνο έχει χάσει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης αλλά μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει και τα παρανόμως κεκτημένα του 2014, δηλαδή τον άτυπο έλεγχο μέρους του Ντονμπάς και την πολύτιμη γεωστρατηγικά χερσόνησο της Κριμαίας.

Ηδη η Ρωσία δηλώνει ότι τυχόν νέα αποστολή αρμάτων υπέρ του ουκρανικού στρατού θα συνιστά «ξεκάθαρη πρόκληση» εκ μέρους της Δύσης, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να λέει αυτή την εβδομάδα ότι η δυτική συμμαχία συμμετέχει απροκάλυπτα στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχοντας στείλει τα ίδια της τα όπλα.

«Θα καούν και αυτά τα άρματα, όπως και τα προηγούμενα» ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου την Τετάρτη στα νέα που έρχονται από τη Δύση.

Ωστόσο, πέρα από τα λόγια, η Μόσχα δεν έχει και πολλά περιθώρια αντίδρασης αφού, παρά τις απειλές ότι τα όπλα που στέλνει η Δύση αποτελούν νόμιμο στόχο πυραυλικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός προμηθεύεται κανονικά κάθε είδους -πλέον- στρατιωτική ενίσχυση από τη Δύση, ενώ τα ρωσικά πυρά επιλέγουν να πλήττουν ενεργειακές δομές ή και αμάχους σε αστικές δομές.

Το πρόβλημα της παράδοσης

Αυτό δεν σημαίνει ότι η παράδοση των αρμάτων αυτών θα αποτελεί εύκολη διαδικασία – το αντίθετο μάλιστα. Οπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι ανησυχίες ότι η Ρωσία θα στοχεύσει δρόμους, σιδηροδρόμους ή χώρους στάσης για το υλικό καθώς μεταφέρεται στην πρώτη γραμμή στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, απαιτεί αυτό που αξιωματούχοι και ειδικοί περιέγραψαν ως μυστικές πομπές, συνήθως κρυμμένες στο σκοτάδι ή μεταμφιεσμένες, ώστε να αποφύγουν τυχόν ρωσική επίθεση.

Οι ειδικοί περιγράφουν τη διαδικασία μεταφοράς των τεράστιων πυρομαχικών και οχημάτων στη ζώνη σύγκρουσης σαν ένα παιχνίδι της γάτας με ποντίκι, που κερδίζει η Ουκρανία.

«Κανείς δεν ξέρει, δημοσίως, πώς συμβαίνει αυτό» είπε στους Τάιμς ο Χάινριχ Μπράους, πρώην βοηθός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, που συμμετέχει τώρα στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. «Δεν είμαι σίγουρος καν αν οι πρωτεύουσες γνωρίζουν λεπτομερώς τι γίνεται – αλλά τα καταφέρνουν».

Ετικέτες: ΓερμανίαΗΠΑ ΡΩΣΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Αποφασίζει οριστικά ο Άρειος Πάγος για πλειστηριασμούς ή μη από funds

Επόμενο Άρθρο

Πόσο πιθανόν είναι να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Πώς η οδήγηση στη Γερμανία γίνεται… πολυτέλεια

24/04/2025 | 19:00
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: «Ναι» σε επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα

17/04/2025 | 10:00
Featured

Γερμανία: Υπερχρεωμένα τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά

14/04/2025 | 12:00
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

13/04/2025 | 12:00
ΔΙΕΘΝΗ

Δασμοί: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις για τη Γερμανία;

05/04/2025 | 17:00
HOT NEWS

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μανχάιμ – 2 νεκροί και 25 τραυματίες

03/03/2025 | 20:15
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δύο πολιτικοί που είχαν απομακρυνθεί λόγω σχολίων για Ναζί, έγιναν εκ νέου δεκτοί στο ακροδεξιό AfD

26/02/2025 | 19:00
Featured

Τα πρώτα δείγματα Μερτς: Προσκάλεσε Νετανιάχου στη Γερμανία, το μήνυμα σε ΗΠΑ και το άνοιγμα σε Βρετανία

24/02/2025 | 20:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πόσο πιθανόν είναι να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    746 shares
    Share 298 Tweet 187
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    535 shares
    Share 214 Tweet 134
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    689 shares
    Share 276 Tweet 172
  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    364 shares
    Share 146 Tweet 91
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    285 shares
    Share 114 Tweet 71
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    285 shares
    Share 114 Tweet 71
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch