Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη! Ποντίκια «εισβάλλουν» στα σπίτια από τα σιφώνια
Ειδήσεις: Τον μπελά τους έχουν βρει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ιδιοκτήτες βλέπουν ποντίκια να «τρυπώνουν» στα σπίτια τους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Τα ποντίκια, ωστόσο, δεν εισχωρούν στα σπίτια από τις… συνηθισμένες οδούς (πόρτα, παράθυρο, μπαλκόνι), αλλά παρεισφρύουν μέσα από τα σιφώνια, με αποτέλεσμα να μπαίνουν από τις λεκάνες.
Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα GRTimes ο πρόεδρος του ΣΕΥΘ, Φώτιος Τσαπαδάς, «ο κόσμος καλεί εμάς τους υδραυλικούς για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Συνήθως συμβαίνει σε παλιές κατοικίες, σε ισόγεια ή και εξοχικά. Οπουδήποτε τα δίκτυα είναι παλιά, καθίσταται πιθανό να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».
Περιγράφοντας τη διαδρομή των ποντικών προς το εσωτερικό μίας κατοικίας, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «τα παλιά φρεάτια, πολλές φορές τυχαίνει να υποστούν μία καθίζηση. Έτσι, δημιουργείται κενό και ακόμη και τα ποντίκια που “τριγυρνούν” στο πεζοδρόμιο, μπορούν να μπουν σε ένα σιφώνι και να βγουν μέσα από τους σωλήνες, στη λεκάνη του σπιτιού».
Σε ό, τι αφορά τώρα, την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου, ο κ. Τσαπαδάς σημειώνει ότι «όποτε καλούμαστε εμείς, τοποθετούμε μία βαλβίδα αντεπιστροφής στην αποχέτευση, προκειμένου να μην τις διαπερνά τίποτα από έξω προς τα μέσα. Έτσι, εμποδίζουμε και τα έντομα, αλλά και τα ποντίκια να εισβάλλουν στα σπίτια».
Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει κληθεί να αντιμετωπίσει και ο ειδικός στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, Βαγγέλης Σιώμος, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes υπογραμμίζει πως «το παρατηρούμε κυρίως σε εξοχικά, όπου ο κόσμος κάνει καιρό, για να πάει.
Κατά την περίοδο των lockdown όπου οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις εξοχικές τους κατοικίες, γίνονταν χαμός.
Ειδικά στη Χαλκιδική, το συναντούσαμε αρκετά συχνά», όπως λέει συγκεκριμένα ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως: «έχει τύχει να μας καλέσουν τρομοκρατημένοι επειδή ποντίκι βγήκε από λεκάνη και έκανε… άνω κάτω το σπίτι!».
Επιπροσθέτως, σημειώνει πως όποτε τυγχάνει να ανοίξει φρεάτια οικοδομών αντικρίζει αμέτρητα ποντίκια να κυκλοφορούν, όντας… υποψήφιοι εισβολείς σε κατοικίες.
«Το νερό που βλέπουμε στη λεκάνη είναι πολύ λίγο και κάποιοι νομίζουν ότι ένα ποντίκι θα πνιγεί σε αυτό, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορούν άνετα να βγουν από τους υπονόμους μέσα στη λεκάνη δίχως να πνιγούν», όπως λέει ο κ. Σιώμος.
Ο ειδικός στις μυοκτονίες και τις εντομοκτονίες, επιπλέον, συμβουλεύει «σε περίοδο διακοπών, να μην αφήνετε τα καπάκια από τις λεκάνες ανοικτά γιατί είναι πιθανό κάποιο ποντίκι να παρεισφρήσει».