Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Τα ανοίγματα ΗΠΑ προς Κίνα-Ρωσία και ο χρησμός της UBS για την αναβάθμιση της Ελλάδας μέσω… εκλογών

TechTeam από TechTeam
15/11/2022 22:02
σε HOT NEWS, ΕΙΠΑΝ
A A
72
SHARES
153
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μπάιντεν, έπεσε από το… Άγαλμα της Ελευθερίας στις Ενδιάμεσες Εκλογές και αφού έμεινε όρθιος λόγω της αποκρουστικής παρουσίας του Τραμπ, τώρα, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της πολιτικής του για το υπόλοιπο της θητείας του.

ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Το αποτέλεσμα των εκλογών για τους Δημοκρατικούς αποτελεί άθλο, αν λάβουμε υπόψιν τι είχε συμβεί στις αντίστοιχες αναμετρήσεις επί των ημερών Κλίντον και Ομπάμα. Έτσι, με δεδομένη τη συγκυρία λόγω Ρωσίας, φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια βελτίωσης του αρνητικού κλίματος με πρωτοβουλίες των Αμερικανών, οι οποίοι θέλουν να ηγηθούν των εξελίξεων, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν παράγοντα σταθερότητας για τον πλανήτη.

Πιο κοντά…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Προφανώς, οι Αμερικανοί έχουν ζητήσει από τους Ρώσους να μην το… παρατραβήξουν, ενώ οι Ρώσοι είναι προφανές ότι θα ζητήσουν την επανεξέταση των κυρώσεων της Δύσης και τη διαμόρφωση ενός modus vivendi, ώστε να υπάρξει έστω μια οριακή εξομάλυνση των σχέσεων. Η ταπεινωτική ήττα των Ρώσων στη Χερσόνα πλήττει το γόητρο του Πούτιν, αλλά από την άλλη πλευρά, η Δύση δεν θα αφήσει χωρίς πίεση και τον Ζελένσκι, ώστε να κάνει και αυτός πίσω από τις αξιώσεις του. Η ειρήνη είναι ένα πολύ… ακριβό “σπορ”, το οποίο απαιτεί υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Μια… αδικημένη σχέση

Από την άλλη πλευρά, ο Τζο Μπάιντεν τείνει χείρα φιλίας προς την Κίνα και στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Σι Τζιπινγκ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του G-20, έκανε λόγο για μια… αδικημένη σχέση, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι ΗΠΑ διεκδικούν τον ρόλο του ειρηνοποιού και του πυροσβέστη στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία, επιδιώκοντας προσεγγίσεις με τις κυρίαρχες χώρες που ορθώνονται έναντι της Δύσης. Παράλληλα, επιδιώκουν με μεθοδικά βήματα την επαναπροσέγγιση με την Κίνα, έτσι ώστε ο Πούτιν να χάσει ένα πολύ ισχυρό σύμμαχο. Και όταν λέμε να χάσει, εννοούμε μια Κίνα που θα τηρεί αποστάσεις από τον… τρελό της Μόσχας. Μια τέτοια στάση από την πλευρά των Κινέζων, θα αποτελούσε νίκη για τη Δύση. Και οι Κινέζοι σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό, έχουν πράξει κάτι τέτοιο.

Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει από την έκρηξη του πληθωρισμού και των επιτοκίων και αυτό είναι ένα σημείο που προφανώς δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν. Οι ΗΠΑ απειλούνται με ύφεση, η Κίνα με σοβαρή επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάρει ανάσα με τις υψηλές τιμές της ενέργειας και ολόκληρος ο πλανήτης δεν αντέχει να μπλέξει σε ακόμη χειρότερες περιπέτειες. οι οποίες θα συνοδευτούν από περισσότερες εντάσεις σε πολλές κρίσιμες περιοχές. Μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού και τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δεν υπάρχει περιθώριο για παρεκτροπές, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει βαρύ τίμημα.

Οι αγορές ελπίζουν…

Γενικά η πορεία των αγορών κατά τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει τάσεις εξομάλυνσης, κάτι που συνδέεται ίσως και με τις πληροφορίες από το παρασκήνιο, περί ζυμώσεων για να μπει φρένο στον κατήφορο των τελευταίων μηνών.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δείχνει να διατηρεί τις δυνάμεις του, βλέποντας μάλιστα με θετική οπτική την επόμενη μέρα των Ενδιάμεσων Εκλογών. Από την άλλη πλευρά, οι εκτιμήσεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν επισφαλείς, αλλά τουλάχιστον αυτή τη στιγμή έχουν μείνει στο… συρτάρι, τα χειρότερα σενάρια. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν εκ νέου χθες, μετά τους φόβους του ΟΠΕΚ για μείωση της ζήτησης. Το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει στα 85 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου Brent στα 93 δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, ο χρυσός κινήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο, ενώ τα εταιρικά μεγέθη είναι καλύτερα του αναμενόμενου και εξακολουθούν να δίνουν θετικά μηνύματα στις αγορές. Η Μorgan Stanley, προειδοποιεί ότι το 2023 θα είναι ένας… Γολγοθάς, ενώ οι επενδυτές ελπίζουν ότι έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού. Ωστόσο, υπάρχει ένας επιπλέον παράγοντες που θα μπορούσε να προκαλέσει ντόμινο ρευστοποιήσεων και μείωσης θέσεων. Είναι τα κρυπτονομίσματα, όπου τα μηνύματα είναι πολύ αρνητικά. Κάτι που ίσως οι αγορές το έχουν υποτιμήσει.. .

UBS: Επενδυτική βαθμίδα, αν…

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του 2023 έχει ξεκινήσει και το ζητούμενο για τις αγορές είναι να προκύψει μια αξιόπιστη κυβέρνηση, έτσι ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος της UBS σε σχετική έκθεση του, θα είναι πολύ δύσκολο για τη χώρα μας να πάρει την πολυπόθητη βαθμίδα μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2023, υπονοώντας προφανώς ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, τα πάντα είναι στον… αέρα. Οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας είναι θετικές με ανάπτυξη 6,4% φέτος, 2,5%, το 2023 και 3,25% το 2024. Επιπλέον, διατυπώνονται θετικές εκτιμήσεις για την πορεία του δημοσίου χρέους, το οποίο θα υποχωρήσει στο 152% του ΑΕΠ το 2024. Η τράπεζα θεωρεί ότι ο πληθωρισμός έπιασε “ταβάνι” τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και του χρόνου θα μειωθεί στο 4%.

Γενικώς η UBS τα βλέπει όλα… ρόδινα στην οικονομία αναδεικνύοντας τους πόρους που απορροφά η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, αλλά και τη συμβολή των εξαγωγών, του τουρισμού και των επενδύσεων στην ανάπτυξη. Ωστόσο, αυτό που δεν… λέει στην έκθεση της, αλλά το υπονοεί, σχετίζεται με τη διατήρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία, έτσι ώστε να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και να επιτευχθούν με ακρίβεια και αξιοπιστία οι τιθέμενοι στόχοι. Αν μπλέξουμε σαν το 2015, μάλλον θα είναι πολύ δύσκολη η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Επί της ουσίας το μήνυμα της UBS σε πιο ελεύθερη μετάφραση είναι ένα: Ψηφίστε Μητσοτάκη για να μην φάτε τα μούτρα σας!

 

Ετικέτες: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς ερμηνεύονται τα θερμά λόγια του Τραμπ για την Ελλάδα και η φράση «κλειδί» που είπε στον Μητσοτάκη

15/11/2024 | 22:13
HOT NEWS

Μητσοτάκης… εξωτερικού και Κυριάκος… εσωτερικού

16/10/2024 | 21:11
HOT NEWS

Η διπλή ασύμμετρη απειλή που θέτει σε κόκκινο συναγερμό τις αγορές

23/09/2024 | 20:31
HOT NEWS

Τι δείχνει η ψύχραιμη αντίδραση των αγορών μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία

10/07/2024 | 22:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Οι Εκλογές, η Μακεδονία και τα παλιά τζάκια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    567 shares
    Share 227 Tweet 142
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    502 shares
    Share 201 Tweet 126
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρόστιμα έως 100.000€ για όσους αγνοήσουν την ΑΑΔΕ – Ποιες πληρωμές κάνει ο ΕΛΓΑ μέχρι Οκτώβριο 2025

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    288 shares
    Share 115 Tweet 72
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch