Τα τελευταία ΝΕΑ για τις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, Εγγραφές για πρωτοετείς φοιτητές 2021

τα-τελευταία-νεα-για-τις-συντάξεις-ικα

ΙΚΑ(ika.gr), ΟΑΕΕ(oaee.gr), ΝΑΤ(nat.gr), ΟΓΑ, Εγγραφές για πρωτοετείς φοιτητές 2021

NEWSΑνησυχία για διόγκωση του κύματος (e-ΕΦΚΑ) έως το τέλος του 2021 εκφράζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας καθώς τα στοιχεία δείχνουν ιδίως στο Δημόσιο αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης κατά 50%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως εκτιμούν έμπειροι δικηγόροι εξειδικευμένοι στο δίκαιο της ασφάλισης, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης φέτος θα σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 30% και θα φτάσουν τις 230.000, προκαλώντας πίεση στο σύστημα και στον προϋπολογισμό του (e-ΕΦΚΑ) , αλλά και εμπόδια στην προσπάθεια για σημαντική μείωση των

Τις μαζικές αιτήσεις που προέρχονται κυρίως από όσους ανησυχούν μήπως καταργηθεί η από 1/1/2022 σπεύδει να προλάβει το υπουργείο Εργασίας, διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν καταργούνται τα μεταβατικά όρια ηλικίας και όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31/12/2021, μπορεί να το ασκήσουν οποτεδήποτε χωρίς κανένα περιορισμό.

Πλασματικά έτη

Παράλληλα για να δώσει χρονική ανάσα σε όσους ανησυχούν αδικαιολόγητα, το υπουργείο δρομολογεί την παράταση κατά ένα έτος της προθεσμίας υποβολής αίτησης αναγνώρισης που έληγε στις 31/12/2021, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να κατοχυρώσουν τα μεταβατικά όρια ηλικίας.

Η εν λόγω παράταση αφορά τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ που έπρεπε να έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης την περίοδο 2010-2012, για να μπορούν να βγουν στην πριν από τα 62 και τα 67 έτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος του 2015 που έκλεισε τα περισσότερα παράθυρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, έδωσε σε χιλιάδες ασφαλισμένους τη δυνατότητα, μέσω των μεταβατικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη πριν από τα 62 και τα 67 έτη. Το τελευταίο αυτό μεταβατικό στάδιο, λήγει στο τέλος του 2021.

Ποιοι διατηρούν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη πριν από τα 62 και 67 έτη
Στα ερωτήματα που διατυπώνονται από ασφαλισμένους για το αν πρέπει να σπεύσουν να προλάβουν τα ευνοϊκά όρια ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν μέχρι 31/12/2021 γιατί διαφορετικά θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη μόνο αφού συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, απαντά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

1. Οποιος ασφαλισμένος έχει θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι 31/12/2021, μπορεί να το ασκήσει οποτεδήποτε χωρίς κανένα περιορισμό

2. Είναι αυθαίρετη και εσφαλμένη η άποψη ότι οι ασφαλισμένοι που θέλουν να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 31/12/2021, καθώς από 1/1/2022 δήθεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Το Υπουργείο Εργασίας έχει διαβεβαιώσει κατά καιρούς με κάθε τρόπο ότι τα όρια ηλικίας δεν αυξάνονται.

Επομένως και με βάση τα παραπάνω τονίζεται πως:

Οσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι τις 18/08/2015 μπορούν να υποβάλλουν οποτεδήποτε το αίτημα συνταξιοδότησης τους και μετά την 01/01/2022, χωρίς κανένα περιορισμό ή αύξηση ορίων συνταξιοδότησης.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για πλασματικά έτη

Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δρομολογεί την παράταση- κατά ένα έτος- στη προθεσμία υποβολής αίτησης αναγνώρισης που έληγε στις 31/12/2021, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να κατοχυρώσουν τα μεταβατικά όρια ηλικίας.

Συμπερασματικά, όσοι ασφαλισμένοι έχουν θεμελιώσει ή κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2021 δεν συντρέχει κανένας λόγος να σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του έτους, καθώς αυτό μπορούν να το πράξουν οποτεδήποτε εκείνοι κρίνουν. Έτσι δεν θα στερηθούν και την αυξημένη ανταπόδοση που θα λάβουν για κάθε χρόνο που θα μένουν επιπλέον στην εργασία τους.

Τα τελευταία ΝΕΑ για τις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, Εγγραφές για πρωτοετείς φοιτητές 2021 – «Τρέχουν» οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Μέχρι και την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, θα γίνεται η των επιτυχόντων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η των επιτυχόντων θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην εφαρμογή οι υποψήφιοι εισάγουν τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Για την πρόσβαση στην οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες, όσον αφορά στους κωδικούς πρόσβασης, ενώ παρέχεται και αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων καθορίζεται και πραγματοποιείται από τα αρμόδια υπουργεία.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ: Πληρωμές σήμερα 20/8/2021 – ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα

Νέες περικοπές στις συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ πληρωμήΔείτε επίσης.