Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τι ισχύει για τον προσωπικό γιατρό

Τι ανέφερε ο Υπουργός

Newsroom από Newsroom
07/03/2024 13:11
Ενημερώθηκε: 07/03/2024 17:01:29
σε HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ
A A
139
SHARES
296
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Μετά τα απογευματινά χειρουργεία θα καλυφθεί και η έλλειψη προσωπικών γιατρών από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε ιδιώτη γιατρό της επιλογής τους, έστω κι αν δεν έχει ενταχθεί στο σύστημα του προσωπικού ιατρού, μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες και να τον ορίσουν ως προσωπικό γιατρό τους, εφόσον πληρώνουν την επίσκεψη, οι ίδιοι.

Με την ιδιωτική πληρωμή των ασθενών, το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη δεύτερη φάση εφαρμογής του θεσμού του προσωπικού γιατρού, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον των γιατρών να συμβληθούν με το νέο σύστημα. Το νέο νομοσχέδιο αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο, με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αντίστοιχη για τα απογευματινά χειρουργεία, σε μια χώρα που επίσημα αναγνωρίζει ότι το 9% του πληθυσμού της δεν μπορεί να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες του εξαιτίας οικονομικής ένδειας, μεγάλης αναμονής ή μεγάλης απόστασης από τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, με το 32% του πληθυσμού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και το 26,3% στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι Έλληνες μέσω ιδίων πληρωμών καταβάλλουν το 40% περίπου των δαπανών για την υγεία, όπως αντίστοιχα συμβαίνει στις ΗΠΑ και το Μεξικό, όπου τα συστήματα υγείας των δύο χωρών είναι ιδιωτικά. Με τις νέες αυτές πολιτικές, αναμένεται οι ιδιωτικές πληρωμές των πολιτών να εκτιναχθούν ακόμη περισσότερο.

Στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων, το υπουργείο προβλέπει την πρόσληψη 1.375 επαγγελματιών υγείας για την ενίσχυση του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την δημιουργία 7 πανεπιστημιακών κέντρων υγείας, την εκπαίδευση των προσωπικών γιατρών, αλλά και την καθιέρωση δεικτών αποδοτικότητας των γιατρών στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας. Αν οι γιατροί δεν «πιάνουν» τους στόχους αποδοτικότητας, θα υπάρχουν ποινές, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε επόμενη φάση.

Οι 1.375 νέες θέσεις που θα προκηρυχθούν, αφορούν 360 γιατρούς, 30 πανεπιστημιακούς (μέλη ΔΕΠ) για τη στελέχωση των 7 Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας, 600 νοσηλευτές και 385 θέσεις λοιπού προσωπικού.

Αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον δικό του γιατρό θα πρέπει να τον πληρώσει

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

Το νέο πλάνο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αναφέροντας πως «Εμείς θα εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα έχουν τη δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού. Αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον ιδιώτη γιατρό, θα πρέπει να τον πληρώνει ο ίδιος ατομικά.

Δεν αναγκάζουμε τους πολίτες να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Δίνουμε την επιλογή για όλους τους πολίτες να έχουν δωρεάν γιατρό.

Αν κάποιος θέλει να επιλέξει τον δικό του γιατρό θα πρέπει να τον πληρώσει».

Η κ. Αγαπηδάκη, διευκρίνισε επίσης ότι ο προσωπικός ιατρός αφορά την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, όχι τα πάντα.

Σήμερα έχουν συμβληθεί ως προσωπικοί ιατροί 2.215 γιατροί από το δημόσιο τομέα, 1.272 από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ με την δυνατότητα επιλογής ιδιωτών γιατρών από τους πολίτες, εκτιμάται ότι θα μετέχουν στο σύστημα άλλοι 2.500 γιατροί περίπου. Μέχρι στιγμής έχει εγγραφεί το 56% των πολιτών, περίπου 5 εκατ. δικαιούχοι από τους 8,87 εκατομμύρια.

Παρόλα αυτά οι ανάγκες για νέους γιατρούς φτάνουν τους 1.379, εκ των οποίων το 60% αφορά την περιφέρεια Αττικής. Και επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχουν αρκετοί γενικοί γιατροί ή παθολόγοι, (μόνο το 5% των γιατρών είναι παθολόγοι ή γενικοί γιατροί στην Ελλάδα, όταν στην Ε.Ε. κατά μέσο όρο είναι 26%), το υπουργείο Υγείας προβλέπει «μπόνους» 30.000 ευρώ το χρόνο για τους νέους γιατρούς που θα επιλέξουν την παθολογία ή γενική ιατρική για ειδικότητα, με την υποχρέωση να μείνουν για άλλα πέντε χρόνια στο ΕΣΥ.

Σε ότι αφορά τα επτά Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο, οι 30 πανεπιστημιακοί που θα ενταχθούν σε αυτά, θα εξειδικεύονται στην επείγουσα ιατρική για εφαρμογές τηλεϊατρικής, στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη και παιδική παχυσαρκία, ψυχολογία και προαγωγή της υγείας.

Απογευματινά ιατρεία
Στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε καταγγελίες για την υπουργική απόφαση περί διενέργειας απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία στην οποία έχουν συμπεριληφθεί και οι μεταμοσχεύσεις, απάντησε πως «δεν πρόκειται να διενεργηθούν μεταμοσχεύσεις στα απογευματινά χειρουργεία».

Διευκρίνισε πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει όλους τους κωδικούς όλων των επεμβάσεων που γίνονται στο ΕΣΥ, προκειμένου να μην εξαιρεθεί εκ παραδρομής κάποια επέμβαση.

Ο υπουργός απέδωσε την καταγγελία σε «έλλειψη εμπιστοσύνης» και «άρνηση στη μεταρρύθμιση».

Ανέφερε πως μέχρι στιγμής 15 νοσοκομεία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία και ότι το υπουργείο Υγείας συνομιλεί με εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για τους όρους κάλυψης των επεμβάσεων.

Ετικέτες: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΠροσωπικός γιατρός

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Ο Γεωργιάδης αποκαλύπτει πώς ξεσκεπάστηκε η δράση του κυκλώματος εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

29/05/2025 | 12:00
O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας με κεντρικό θέμα: "Πώς μπορούν οι ελληνικές ΜμΕ να τροφοδοτήσουν την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την ευημερία σε μία ασταθή παγκόσμια οικονομία;", του Economist Impact, το Σάββατο 24 Μαΐου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
Featured

Γεωργιάδης: «Ο κλάδος της υγείας θα έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη λόγω της τεχνητής νοημοσύνης»

25/05/2025 | 12:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Εξαπλασιάστηκαν οι κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

21/03/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης: Μην αμελήσετε το μήνυμα για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

02/03/2025 | 16:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σοκ στην Αίγινα:11 χρόνια ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    953 shares
    Share 381 Tweet 238
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    678 shares
    Share 271 Tweet 170
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    550 shares
    Share 220 Tweet 138
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1011 shares
    Share 404 Tweet 253
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    418 shares
    Share 167 Tweet 105
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    370 shares
    Share 148 Tweet 93
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    332 shares
    Share 133 Tweet 83
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch