ΣΕΙΣΜΟΣ… ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 !! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ! VOUCHER LIVE ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ !!!

Αναλυτικές πληροφορίες!

313
SHARES
666
VIEWS

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ (opeka.gr) ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 !! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ! (vouchers.gov.gr) LIVE ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ !!! – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ανοιχτή για ακόμη 15 ημέρες θα είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα 600 ευρώ από τον (opeka.gr) σε οικογένειες που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://oreina.epidomata.gov.gr άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων για τη χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ. Πρόκειται για εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών – αποτελούμενων από τουλάχιστον δύο μέλη – που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Τι συμβαίνει όμως και σε πολλούς δικαιούχους μπαίνει το 50% του επιδόματος παιδιού, όπως καταγγέλλουν στο tilegrafimanews.gr τρίτεκνοι και πολύτεκνοι .

  • 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή
  • 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000 έως 4.700 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις

– Τα μέλη της οικογένειας να κατοικούν μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης

– Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

– Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών και όχι η στέγη.

Ως οικογένεια νοείται το ζεύγος σε νόμιμο γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης συμβιούντων συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, αντίστοιχα, μαζί με τα ανήλικα άγαμα τέκνα τους που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

Ως μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται η οικογένεια που απαρτίζεται από ένα μόνο γονέα (άγαμο, σε χηρεία, σε διάσταση, διαζευγμένο ή λόγω κράτησης του ετέρου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα ή αντίστοιχες περιπτώσεις), ο οποίος ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση, συμβολαιογραφική πράξη ή πρακτικό διαμεσολάβησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων άγαμων τέκνων.

Ανήλικα θεωρούνται τα τέκνα, τα οποία κατά το έτος υποβολής της αίτησης συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 !! ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ! VOUCHER LIVE ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ !!! – Πανηγυρίζουν οι έφηβοι!

Στις 9 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το , που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, 200.000 νέων 18 και 19 ετών.

Αναλυτικότερα, το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Αυτά ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι: φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Youth Pass - Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι 18άρηδες - THERMISnews.gr

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Σημειώνεται ότι το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Διαδικασία πίστωσης του Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

ΝΕΑ LIVE -EIΔΗΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΣΕΠ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΗΡΘΑΝ …!!

ΣχετικάΆρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE-ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪ́ΟΥ 2024!

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE-ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr), ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (efka.gov.gr) ΜΑΪ́ΟΥ 2024! - Δελτίο αγροτών! ΝΕWS: Μέσα...

Επόμενο Άρθρο