Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Τι θα γίνει με τους Αγρότες – Η κυβέρνηση θέλει το διάλογο

TechTeam από TechTeam
29/01/2024 07:12
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε  η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονταν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το ένα αφορά τη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών, ενώ το δεύτερο την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας, η οποία καθιερώνει ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% στα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση δημιουργίας της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ" από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

58
SHARES
124
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Γέφυρες επικοινωνίας με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί ένα θερμό μέτωπο που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αναζητά η κυβέρνηση.

«Ακούμε τα αιτήματα και αναζητούμε λύσεις χωρίς να επιδιώκουμε την ένταση», σημείωναν κυβερνητικά στελέχη που αποχωρούσαν από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, λίγο μετά τις επτά και μισή το απόγευμα, στέλνοντας μήνυμα διαλόγου και συνεννόησης.

Είναι η πρώτη φορά αυτά τα πέντε χρόνια που το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να διαχειριστεί μία τόσο θερμή κατάσταση με τον αγροτικό κόσμο, απόρροια κυρίως των καταστροφών στη Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Αναγνωρίζουν ότι οι πληγές που άφησε στον αγροτικό κόσμο της περιοχής είναι τεράστιες, ωστόσο σημειώνουν ότι το μέγεθος της κρατικής αρωγής και η ταχύτητα καταβολής των αποζημιώσεων ήταν πολλαπλάσια από κάθε άλλη φορά. Βέβαια, τα προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν, αλλά εκτιμούν ότι διαχειριστικά λάθη «θόλωσαν» την γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης που έγινε. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ή οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ παρά την πρόβλεψη για περίοδο χάριτος δύο ετών δημιούργησε αναίτιες πηγές έντασης, όπου χρειάστηκε να παρέμβουν πυροσβεστικά τα αρμόδια υπουργεία για να διορθώσουν τις γκάφες.

«Η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή», που τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης δείχνει την διάθεση που υπάρχει για να λυθούν τα προβλήματα όπου αυτό είναι εφικτό. «Οι αποζημιώσεις συνεχίζουν να καταβάλλονται όσο πιο γρήγορα επιτρέπουν οι κανόνες», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές που υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κινούνται στα όρια της κοινοτικής νομοθεσίας προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, που συμμετείχε στη σύσκεψη, έχουν γίνει 33 χιλιάδες αιτήσεις που πρέπει να προχωρήσουν «με βάση τη νομοθεσία, δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού».

Τα περιθώρια για περαιτέρω ενισχύσεις στο αγροτικό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ζητούν οι αγρότες, είναι περιορισμένα. Στην κυβέρνηση δεν θέλουν να δεσμευτούν για μία νέα παρέμβαση λόγω του δημοσιονομικού πλαισίου και των αυστηρών κοινοτικών κανόνων, ωστόσο είναι δεδομένο ότι κάνουν υπολογισμούς και αναζητούν κονδύλια.

Οι 19 δράσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Από την πλευρά της κυβέρνησης υπενθυμίζουν τις τελευταίες ημέρες και μία σειρά περίπου 19 δράσεων που έχει προωθήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για την έμπρακτη στήριξη όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Μεταξύ άλλων σημειώνουν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% για τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα και από το 24% στο 13% για τα αγροτικά μηχανήματα, καθώς και την ενίσχυση ρευστότητας του ΕΛΓΑ με 400 εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις.

ADVERTISEMENT

Η διαχείριση των μπλόκων των αγροτών
Το πρώτο crash test για την διαχείριση της καυτής πατάτας των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να είναι τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σκοπεύουν να βρεθούν αγρότες από τα μπλόκα για να διαμαρτυρηθούν και η αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Στην χθεσινή σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που δείχνει την σημασία που αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στην σωστή διαχείριση της κατάστασης και βέβαια την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, χωρίς να επαναληφθούν εικόνες από το παρελθόν όπου η χώρα κοβόταν στα δύο από τα τρακτέρ.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: αγρότεςΜητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη

26/06/2026 | 14:23
Featured

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα: Έρχεται η πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 | 14:15
Featured

Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας τεχνολογίας, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή

25/06/2026 | 13:31
HOT NEWS

«Παγώνουν» οι πληρωμές στους αγρότες: Βιολογικά, Νιτρικά και Κομφούζιο πάνε πίσω – Σε κρίση η κτηνοτροφία της Θράκης

25/06/2026 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τι απαντά ο «Άλλος Άνθρωπος» στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Ελλάδα: Τα 5 κρίσιμα ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες – Τι λένε σεισμολόγοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα

    168 shares
    Share 67 Tweet 42
  • ΣΕΙΣΜΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Στους 235 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς – Τι μεταδίδουν Reuters, AP και BBC για την ανείπωτη τραγωδία

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΤΕΑ: Οι 7 αλλαγές που αυξάνουν συντάξεις και παροχές 

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα εξασφαλίζουν ενεργειακή θωράκιση και προσιτές τιμές ενέργειας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΔΥΠΑ: Επίδομα ανεργίας με 125 ένσημα – Ποιοι μπαίνουν στο ταμείο, ποιοι αποκλείονται και τι πρέπει να προσέξουν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • ΔΕΘ 2026: Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση – Ποιοι κερδίζουν από το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch