Εκτίναξη των χρηματιστηρίων και κυρίως του ελληνικού και νέα υποχώρηση των επιτοκίων των κρατικών τιτλων, προκαλούν τα ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα των ερευνών της Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έφτασε να καταγράφει άνοδο ακόμη και πάνω από 6%, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων και συσσωρεύοντας δυνάμεις γύρω από το τεχνικό επίπεδο των 680 μονάδων που θεωρείται ως σημείο αναφοράς στην τεχνική ανάλυση. Από την άλλη πλευρά, το επιτόκιο του δεκαετους ομολόγου κινείται σε νέο ιστορικό χαμηλό και συγκεκριμένα πέριξ του 0,70%.

Η συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης των αγορών, ήρθε μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Moderna, ότι το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του COVID-19 έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση αποτελεσματικότητας στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής COVE και εμφανίζει αποτελεσματικότητα, τουλάχιστον 94,5%! Δηλαδή κατά 4,5 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το αντίστοιχο που ανακοίνωσε προ ημερών η Pfizer. Στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση συμμετείχαν 95 εθελοντές που είχαν επιβεβαιωμένα νοσήσει από COVID-19, ενώ η εταιρεία σκοπευει να αιτηθεί για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Use Authorization – EUA) στον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων τις επόμενες εβδομάδες και αναμένει ότι η Άδεια θα βασιστεί στην τελική ανάλυση 151 επιβεβαιωμένων νοσούντων με COVID-19 και ενδιάμεση επαναξιολόγηση άνω των δυο μηνών.