ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αρκετή συζήτηση έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υπέρ της θρησκείας και της εκκλησίας όπως εκφράστηκαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όσο και η αναφορά του στο… θαύμα που τελέστηκε κατά την βάπτισή του με τον ίδιο να φέρεται να περιγράφει ότι «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, δεν αρκέτηκε σε αυτό, αλλά αναφέρθηκε και στην… προφητεία του Άγιου Τσαλίκη, ο οποίος «είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος».
Από τη μια ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού με σκωπτικό ύφος είπε ότι «δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων», στη συνέχεια χαρακτήρισε «πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα» τη στάση «του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστέρας υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας».
Από την άλλη ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σε συνέντευξή του έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι «η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα» για να προσθέσει στη συνέχεια: «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα».
Άδωνις: Ευχαριστώ τον Κασσελάκη που ενστερνίζεται τις ιδέες για τις οποίες με κυνηγούσαν οι αριστεροί
«Να σχολιάσω το θαύμα με τη βάπτιση του Κασσελάκη δεν μπορώ, δεν είμαι ειδικός επί του σχολιασμού των θαυμάτων» είπε ερωτηθείς το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.
«Όσον αφορά τη στάση του αρχηγού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστέρας υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας το θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα. Γενικά η στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και κατά του Ιράν, υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας και υπέρ της χριστιανικής θρησκείας και κατά τις αθεΐας, θέσεις παραδοσιακά αντίθετες από τον χώρο που εκπροσωπεί, εγώ τις θεωρώ θετικές. Αποτελούν νίκη των ιδεών που πίστευα από μικρή ηλικία και για την Ελλάδα είναι μόνο καλό» είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα «το ότι αυτό κάνει τους παραδοσιακούς συριζαίους ψηφοφόρους να είναι για τον ψυχίατρο αυτό είναι δικό τους θέμα».
Αφού υπενθύμισε, δε, στη συνέχεια ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βουλευτές πριν από 10 χρόνια που ήταν στο καράβι για την Γάζα, ο κ. Αρβανίτης ήταν με την παλαιστινιακή μαντίλα μέχρι πριν από λίγους μήνες» συμπλήρωσε πως «βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ενστερνίζεται όλες τις ιδέες για τις οποίες πολεμούσα ως φοιτητής και για τις οποίες κάποτε οι αριστεροί με κυνηγούσαν, είναι μια προσωπική νίκη και ευχαριστώ τον Κασσελάκη για αυτό».
Το καμπανάκι Πολάκη από την Αθήνα
Η νέα επικοινωνιακή πολιτική της Κουμουνδούρου, όμως, αν και ομολογουμένως ρηξικέλευθη, δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει σταθερός, σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.
Σε συνέντευξή του, η οποία ερμηνεύτηκε από αρκετούς εντός ΣΥΡΙΖΑ ως τροχιοδεικτική βολή του προς την ηγεσία, ο κ. Πολάκης εξήγησε πως «τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου». «Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας» τόνισε ο κ. Πολάκης.
Ακολούθως, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο», όπως περιέγραψε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός. Και πρόσθεσε: «μπορούμε να συζητάμε, ακόμα και να διαφωνούμε, για τη στάση μας στα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, στρατηγικής, ύφους, επικοινωνιακής πολιτικής κ.λπ., αλλά η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα». «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», ξεκαθάρισε με νόημα ο Παύλος Πολάκης, στον απόηχο των τελευταίων πρωτοβουλιών του κ. Κασσελάκη, εντός και εκτός Αμερικής.